Fakat network kablosunu pc 'ye taktığımda 1gbps ile değil 100 mbps ile bağlanıyor.Güncel driverları falan kurdum işe yaramadı bilen varsa yardım lütfen.
Network kablosu yani UTP cat5 Tipi kablolar en fazla 100 Megabit Taşir
peki bunu hangi kablolarla tanıtabilirim ? çalıştığım iş yerindede bi bilgisayarda böyle olmuştu bilgi işlem sorumlusu network kablosunu taktı 100 mbps ile bağlandı çıkartı kesti kabloları jak değiştirdi tekrar taktı 1 gbps ile bağlandı.
öncelik ile 1 Gigabit Bağlanti görmek için şu şartlari taşiyor olmalisin
1Gigabit Ethernet 1Gigabit Swich Yada Router Yada MODEM bunlarin arasindaki Kabloyu da 1000BASE-T destekli bi kablo bulman gerekir
ne için kullancaksin bunu ? anlatirsan daha kolay bi cewap alirsin
Çok uzun mesafe değil ise CAT5E kablo ile 1000 Mbps bağlantı kurabilirsin. 100 Mbps bağlantı için kablonun içindeki 4 damar kullanılırken 1000Mbps için 8'ide kullanılması gerekiyor. Piyasada kimi kabloların 4 damarı bile çakılmamış olabiliyor. Standarda uygun çakılmış CAT5E normal bir ev kullanıcısı için 1000Mbps taşıyabiliyor. Bunun dışında bağlantı kurduğunuz cihazında 1000Mbps destekli olması gerekiyor.
1Gbit bağlantı kurabilmeniz için, sizin ethernet kartınızın gigabit desteklemesi tek başına yeterli değil.
Bilgisayarı bağladığınız cihaz (switch, modem, başka bir pc vs her ne ise) da gigabit etherneti desteklemeli.
Aynı şekilde CAT5e veya CAT6 kablo sahibi olmalısınız.
1gbit ilk defa gecen gun kurdum. küçük işyeri 4 pc router üzerinden bagladık baya iyi oluyor. Dosya aktarımları gayet hızlı cat5 kablo kullandık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme