Şimdi Ara

gigabyte 790x anakartda ramler niye overclock olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar anlamadım gitti anakart gigabyte 790x işlemci phenom IIx3be ramlerde a-data vitesta 1066mhz konuya gelelim voltajsız bu işlemciyi 3.4ghz'de kullanıyordum daha sonra ramlerlede oynayayım biraz dedim çarpanı düşürüp biraz fps arttıdım haliyle ramlerde arttı 1332 oldu biosda açtım bilgisayarı ramler otomatik olarak 1000mhz ayarlanmış sonra biraz daha oynadım ramleri 1196 falan yaptım anakart 1200+ ram desteği veriyor gözüküyor diye bilgisayar ha bire reeti basıyor biraz daha düşürdüm ramleri yine aynı bir türlü yüksek hızlarda çalıştıramıyorum anlamadım gitti hayır ramlerde vitesta olmasa tamamda herhangi bir ram olsa zaten bu kadarını bile çıkarır anakartla ilgili bir durummu var acaba onuda anlamadım

• Elindeki Ram ler çok ahım şahım aletler değil çok gözünde büyütmüşsün sonrada hayal kırıklığına uğramışsın DDR2 de 1100 den sonra zor olay.Ve getirisini hissedemezsin.O söylediğin değerlere çıkan Ramler bir elin parmaklarını geçmezler.Hele 1300 hayalden öteye gitmez.Direk 1200 de çalışan Ram ler var ki onlarda üretilen çiplerin en üst seviyesi ve oldukça pahalı.
  • gözümde büyütmedim dostum sonuçta diğer ramlere göre overclock potansiyeli fazla olan bir ram,dediğin şeye göre yorumlarsak şu andaki durumda overclock olayı birçok ram için hayal gibi birşey peki ama buna sebep olan ramlermi yoksa ankartmı benim öğrenmek istediğim bu
  • Olay Ram lerde bitiyor.Anakartında etkisi elbette var ama senin sorunun Ram lerden dolayı.Aslında sorun demek yanlış çünkü gereksiz.Ram lerde önemli olan olay 1. sırada miktar 2. sırada gecikme süreleri 3.sırada ise hız gelir bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 29 Mayıs 2009; 22:23:44 >
  • şundan 4 gün önce elimde am3 destekli anakart ve ram vardı 1333'lük onda hiç denemedim bu olayı sorun büyük oranda anakartdan kaynaklanıyor gibi geldi bana genel olarak böyle bir durum var yani birşey daha sorayım çok şey kaybetmiş olurmuyum ddr3 yerine ddr2 1066 kullanarak birçok forumda ve konuda gecikme süreleri iyi olan bir 800mhz ddr2 ramin 1333mhz ddr3 ramden daha iyi olduğu test edilmiş sanırım çok şey kaybetmiş değilim
  • Bende de gigbyte 790gx anakart var benim ramler corsair xms2 1066 mhz ben de overclock yapamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
  • dehşet dostum arkadaşın bellekleri benimkinden çok daha iyi ancak oda yapamıyormuş sorun ramlerle alakalı değil o zaman bana temelden sorun var gibi geliyor sistemsel olarak olmuyor bu iş galiba bilen biri varsa aydınlatırsa çok güzel olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ona bakacak olursanız ben de MSI DKA790GX anakart ile Corsair CL5 1066 lık Ram lerden kullanıyorum ve Ram ler OC olmuyor olsa bile çok fazla Voltaj ister ki bu da çok gereksiz.Ram ler 100 MHZ hızlı çalışsa ne olur yavaş çalışsa ne olur.Nette bir çok test var 800MHZ lık Ram ile 1066MHZ lık Ram arasındaki farkı anlamak gerçekten çok güç.Benchmark kasıyorsan tamam farkı görebilirsin.Ama normal kullanımda hissedemezsin.Yani demem o ki Ram leri 1200MHZ da kullanmanın sana getirisi yok.Ama götürüsü çok olabilir.Fazla voltaj verdiğinde dolayı Ram ler çok ısınıp sistemin düzgün çalışmamasına neden olabilir.Kafana takmana gerek olacak bir durum değil.Ha şu da var ki Gigabyte anakartların Ram seçtiği ve yüzksek hızlarda problem çıkardığını duyuyorum belki sorun birazda ondan kaynaklabilir.Yine sorun dedim ya neyse:)
  • genel olarak böyle birşey var yani o zaman daha ucuza 800mhz ram alıp overclocklu olarak 1066 kullanmak daha iyi bu arada önceki ankartım gigabyte 945 serisiydi veritech 2gb 667 ram vardı ve 850mhz olarak çalışıyordu bu dandik anakartda gigabyte bence bu işin erbabı geçen sapphire aldım başıma bela oldu ardından gigabyte aldım sapphire'i iade edip ddr3'den 2'ye geçmek zorunda kaldım istemeden alıştığım içindir belki ama kullanımı çok rahat bios güncellemelerini seviyorum 2 tıkda olay bitiyor ve sürekli güncelleniyor taş gibide sağlam benim gözümde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.