Merhaba, bilgisayarımın anakartını ve işlemcisini değiştirdim. Yeni anakartım Gigabyte 990FXA UD3 Rev.4.0 modeli ve işlemci AMD FX X8 9590 4.7ghz. Bilgisayar açılırken 12-15 saniye siyah ekranda bekliyor. Sonra bios açılış ekranı geliyor ve bilgisayar açılıyor. Bu problem neden kaynaklanıyor? Bios güncel sürümü F2, yeni Bios beta güncellemesi var. Yeni güncellemenin içeriğinde CPU AGESA code bulunuyor. Bu güncellemeyi yaparsam problem ortadan kalkar mı?
Bios güncellemesini yaptım. F3i sürümünü güncelledim. Problem düzelmedi.
O olay bendeki ud3 tede var, ondan önceki 970-ud3 te de vardı, ondan önceki x48-dq6 da da. Yani çok takmayın düzgün çalışıyorsa sorun yok.
Hocam tek problem bu olsa keşke, 16GB DDR3 1866mhz ram'leri bios tanımıyor. 1333 mhz görüyor. Bios'ta ilgili bölümde hız tanıma bölümü auto'da...profile1 i seçtiğim 1866mhz olarak görüyor, sonra bios değişikliklerini kayıt edip reset atınca PC bios'u boot etmiyor. Siyah ekranda bekliyor. CMOS clear yaparak tekrar açabiliyorum Bios'u. Anakart'ta problem var. Satın almış olduğum yere değişim için geri göndereceğim. Gigabyte ile bu problemi paylaştım. CMOS Clear yapmam gerektiğini problemin çözülmediği takdirde satın aldığım yer ile irtibata geçmem gerektiğini yazmışlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme