Şimdi Ara

Gigabyte 990XA-UD3 Kullanıcıları Kulübü (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.199
Cevap
15
Favori
106.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    GA-990XA-UD3 anakarta sahibim. 32gb ram almayı planlıyorum ikişerli 8gb ram'ler ile. Öneride bulunabileğiniz ram'ler var mı(oc vs. yapmayacağım, ucuzluk daha önemli o nedenle)? Bir de çift kanallı olması gerekiyor yanılmıyorsam.

Şimdiden teşekkürler.
  • Bir zamanlar kullandigim kart. Onu satip ud5 aldim devaminda asus fx990 na gectim sonrada asus sabertuth gen3 u kullaniyorum. Guzel bi kart ne diyeyim. Bu arada ssd icin yazilqnlari farkli anakartlardada yapabiliyor muyuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoneyBagdeR2

quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

normalde 1600 de 1.5 ile acilmasi lazim ama bi voltaj verip deneyin. Birde zamanlamalarda sorun olabilir ona goz atin

1,65 yaptım yine açılmadı pc. zamanlamalar 9-9-9-24 gözüküyor.
    işin garibi 8GB ram varken yaptıgım overclock u artık yapamıyorum.4.0 da stok kullanıyorum şuan.eskiden 4.5de çok rahat kullanıyordum.16GB ram işi bozdu sanırım.

hocam bende bu anakarttan var format atmadan bi bios güncelleme varmı diye baktım varmış sizce yüklemelimiyim yalnız ben kartın rev i 1.1 bu durumda rev 1 mi oluyor
    f14ehttp://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-990xa-ud3rev_10/download/nasıldır?

• Arkadaşlar gigabyte anakart kullanıyorum ve paramla rezil oldum. Gigabyte anakart almadan önce iki sefer düşünün. Herşeyleri satana kadar. Satış sonrası servis ve malına sahip çıkma sıfır. Haberiniz olsun.
  • Arkadaşlar yakın bir seri olduğu için buraya sorayım dedim arkadaşımda GA-990FXA-UD3 rev 1.2 var BIOS güncellemesi yapmak istiyoruz gigabyte kartlarda nasıl yapılıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhantinmaz

Arkadaşlar gigabyte anakart kullanıyorum ve paramla rezil oldum. Gigabyte anakart almadan önce iki sefer düşünün. Herşeyleri satana kadar. Satış sonrası servis ve malına sahip çıkma sıfır. Haberiniz olsun.

Nasıl bir problem yaşadınız hocam detaylandırır mısınız ? Maşallah aldığımdan beri en ufak bir problem yaşamadığımdan distribütörler nasıl bilmiyorum . Yanılmıyorsam arena getiriyor gigabyte boardların büyük kısmını . Genelde ilgili olduklarını biliyorum ama
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    "Gigabyte GA-990X-UD3 Rev 3.0 Bios Sürüm FD" anakart sahibiyim.
    Bilgisayarımın diğer bileşenleri;

AMD FX 8300 Black Edition
    Akasa Nero Viper 140mm Fan CPU Cooler
    G.Skill PC3-19200 DDR3-2400
    TridentX F3-2400C10D-8GTX 4GBX2 - 2 Adet= 16GB (daha önce G.Skill 8 GB vardı 1866Hhz durum aynıydı)
    Samsung SSD 850 Pro 256GB Sata 6Gb / s
    OCZ Fatal1ty 550W Güç Kaynağı

Bu anakart yük altında hemen takılma ve pencerelerde işleme cevap vermiyor durumuna geçmeye meyilli. Stabil çalışmıyor. Overclock yapılmaya çalışıldığında 1 kademe çarpan bile arttırılsa hemen hata penceresi çıkarıyor. SSD olmasına rağmen sistem açılışı buna göre yavaş. Creative SB X-Fi Xtreme Music PCI kartımı bu anakartta kullanmaya çalıştığımda sık sık ses kartını kapatıp açıyor. AMD anakart sürücülerini kurmaya çalıştığımda bu anakartta algılamıyor ve kurmuyor. Bütün diğer bileşenleri değiştirdim. Bu anakarttan olduğunu böylece anladım. Bu sistemin özellikleri daha düşük bir versiyonunu arkadaşıma kurdum. Aranakrt aynı;

Gigabyte GA-990X-UD3 Anakart Rev 3.0 Bios Sürüm FD
    AMD FX 6300 Black Edition
    Cooler 92mm Fan CPU Cooler
    Corsair Vengeance bellek 4gbx2 ddr3-2133mhz
    Seagate 1TB 7200-rpm Sabit Disk
    Corsair 550W Güç Kaynağı

Bu sistemde ssd yerine mekanik disk olmasına rağmen, işlemcisi daha düşük, soğutma özellikleri daha düşük olmasına rağmen benim sistemimden daha hızlı daha stabil, sistem daha hızlı açılıyor ve voltaj vermeden işlemcisi 4200MHZ çalışabiliyor. Yük altında pencereler bendeki gibi kitlenmiyor. Anakart sürücüleri sorunsuz kuruluyor. Anakartlar aynı. Benim anakartımda yaşadığım sıkıntıları hiçbiri diğer sistemdeki ikizi yaşatmıyor. Parçalar değiştirildi, denendi ve sıkıntının anakartta olduğu anlaşıldı. Servisi aradığımda yokuş yapıldı kaçak cevaplar verildi en son yurt dışını arayacağız biz size döneceğiz dendi ama aylar geçmesine rağmen arayan olmadı tekrar aradığımda yurt dışından cevap gelmedi dendi. şaka gibi ya. ben de gigabyte genel merkezine şikayetlerimi bildiren bir mesaj attım ama yaklaşım orda daha da vahimdi. yok biosu beta sürüme yükseltin yok diğer parçalardan yapabilir gibi sallama cevaplar verildi ama anlattığım gibi 2 ayrı sistem var ve ikisinin de anakartları tıpatıp aynı. birinin düğer özellikleri düşük olmasına rağmen sorunsuz. parçalar takas edilip denendiğini de belittiğim halde çok komik cevaplar aldım. bir markanın kalitesi satış sonrasında belli olur. Keşke Asus alsaydım dedirttiler bana. Zaten asus servisinin kalite ve yaklaşımı bunlara 10 basar. çok gigabyte anakart aldırdım ama pişmanım. bir daha işim olmaz. gigabyte alırken 10 kez düşünün. Sonra böyle sıkıntılı durumlar yaşamayın...

• Anlattığınıza göre anakartta sorun olduğu açık şekilde ortada . Benim de bu zamana kadar ki 4. anakartım , hepsi gigabyte idi . lga775 , am2 , am3 ve am3+ olmak üzere . Hiçbirinde de en ufak sorun yaşamadım . Hatta phenom II x4 965'e 1.475 V verip 4.6 lara kadar çıkmıştım . Gayet stabildi anakart . 2011 sokete geçmeyi planlıyorum ve ilk tercihim gene gigabyte olur . Elektronik tamamen şans işi , tabiki ürünle ilgilenilmemesi çok sinir bozucu ancak bu sorunları tespit etmek için çoğu servisin uğraşacağını düşünmüyorum . Bir de vatandan oem alırken mutlaka jelatini açılmamış olanı almak lazım . Kaç defa iade gelen ürünü rafa koyduklarına gözlerimle şahit oldum . Bizzat dvi çıkışı arızalı bir ekran kartı iade etmiştim , direkt alıp rafa koydular . Reyon görevlisinin samimi olduğu birisi olursa pat diye kutuyu açıp ürüne de dokunarak gösteriyorlar .

Pek parlak görünmüyor ama umarım bir sonuca ulaşırsınız .

• Merhabalar arkadaşlar bu ana kartın rev.01 olan versiyonunu kullanmaktayım uzun yıllardır. şunu sormak istiyorum bu kartta hali hazır da on board ses kartı var ama CREATIVE SB EAX 5.1 24 BIT SES KARTI bu ürünü alsam çok fark yaratır mı? ses sistemi olarak x530 kullanmaktayım. önerileriniz var mı?
  • Kullandığım anakartın ram slotlarının bozulmasından dolayı bu anakartı almayı düşünüyorum. Phenom 2 x6 1090t ile kullanacağım. Kuzey köprüsünün fazla ısındığından bahsedilmiş. Bu stabilite sorunlarına yol açıyor mu? 970 ud3p ile bu anakart arasında hangisini önerirsiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba uefi windows kuran oldu mu bu anakartta

bios bölümünde efi auto da duruyor ancak uefi kurulumda usb den boot etmek istediğimde uefi yazmıyor usb lerde.

usb zıp
    usb hdd
    usb cd rom
    lgs 12

tarzı şeyler çıkıyor

uefi usb filan çıkması gerekmez mi ?

ediy rev 1.0 v kullanıyorum yanlış hatırlamıyorsam f13 bios yüklü

edit2: bios da efi ayarı var ancak anakart üstünde rev 1.1 yazıyor ve sitede rev1.0 var sadece bu nasıl oluyor ?

Edit 3. DualBIOS™ 3TB+ HDD Desteği (Hybrid EFI Teknolojisi) yazıyor bu uefi olmuyor mu ? UEFI kurulum yapan var mı bu kartta? rev3.0 da gözüküyor aslında 1.0 da mı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 12 Ağustos 2016; 21:52:50 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

quote:

bu anakarta 4x4GB yani 16GB 1600mhz Corsair Vengeance ram taktım ama ram ler 1333mhz çalışıyor.bunları 1600mhz yapmanın bi yolu varmı?

BIOS tan denediniz mi?

evet.xmp seçiyorum ama pc açılmıyo bios ekranına geliyo default yapın ayarları diyo.voltajmı vermek lazım acaba ram lere?

biraz geç oldu ama
    neden biliyor musun
    çünkü belleklerin üretim tarihi farklı

bendede öyle oldu dostum
    2 adet seçerek aldığım ramlerin biri 2015 biride 2012 üretimi çok sonra anladım

ne yaptım ne ettiysem 1600 e çıkaramadım

bellekler: vengeance

imla edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulobbo -- 10 Ağustos 2016; 14:03:28 >

• arkadaşlar ram sorunu yaşıyorum. 2000 mhz ram aldım görmüyor. biosta 1866 var 20133 var ama 2000 yok :((( ACİL YARDIM..

https://forum.donanimhaber.com/m_72667822//tm.htm#120342411
  • Bende de bios sıkıntısı var.Anakart 990xa- ud3 rev 1.0,

Sorunum enteresan, özellikle elektrik kesintilerinden sonra açılış ekranında ( Cpu - ram ıvır zıvır vs.) öylece kalıyor, hdd listesine geçince kitlenip kalıyor. Bu arada del tuşuna basınca bios a girmiyor.

Geçici çözüm olarak pili söküyorum, anakarttan jumper ile bios a reset atıyorum,üstüne bios güncelliyorum, ıkına sıkıla sistem açılıyor.

Bu şekilde bir kaç gün sorunsuz kullanıyorum, ancak yine bu arıza arada bir nüksediyor, temel sorun del tuşuna basınca bios a giremiyor.

Bu bios sorununu çözebilen var mı ?

Not: Asus gibi kaliteli bir anakarttan sonra Gigabyte benim için büyük fiyasko oldu.
  • Bu karta hala destek var mı bios ya da driver desteği sağlatabilir miyiz gigabytea ya asus rx strix 480im vardi teknik servise vermiştim sorun yok diye geri verdiler bios splash screende(kart markasinin logosu) geldigi ekran kare dikdortgen cizgiler halinde yirtiliyor renk mor hakim normal fotograf gozukmuyor bunu cozebilen var mi ya da destek saglamasini saglayabilir miyim gigabytein

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar GA-990XA-UD3 anakarta sahıbım pc de 4gb kingston KHX1600C9D3 ram var bır tane daha 4 gb almak ıstıyorum fakat bendekı ramın aynısından yok pıyasada anakartın support lıstesınde olanlardan da bulamadım dıger 1600mhz c9 ramlerden alsam sıkıntı olur mu veya bır onerınız var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaRaPT0r

merhaba arkadaşlar GA-990XA-UD3 anakarta sahıbım pc de 4gb kingston KHX1600C9D3 ram var bır tane daha 4 gb almak ıstıyorum fakat bendekı ramın aynısından yok pıyasada anakartın support lıstesınde olanlardan da bulamadım dıger 1600mhz c9 ramlerden alsam sıkıntı olur mu veya bır onerınız var mı ?

MErhaba,

Kingston HyperX Genesis 4GB mi ?

Şu anda aynı Board var ve üzerinde Genesis 4gb x 2 Dual var ve satıyorum. Düşünürsen PM atabilirsin...
  • arkadaşlar merhaba bu anakartı kullanıyorum şöyle bir sorunum var en ufak elektrik kesintisinde bile bios kendini sıfırlıyor pili değiştim çare olmadı sorun ne olabilir?
  • Merhaba,

Yazın 2. el forumundan aldığım
    Giagabyte GA_990XA UD3 rev 1.1 anakat
    AMD Phenom II 955 Black Edition 3.2 GHz işlemci
    Cooler Master Hyper 212 EVO cpu-fan
    2x4 GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz bellekler
    ve
    elimdekiler ile imzamdaki sistemi geçen hafta toplayıp, windows 7 64 bit kurdum.

GA-990XA UD3'ün web destek sayfasından indirdiğim APP Center uygulamasını da kurdum.
    Bundan sonra yine web destek sayfasından indirerek kurduğum
    ne System Information Viewer ne de Easy Tune6 uygulamaları çalışmıyor!
    APP center penceresinde ilgili uygulama adına tıklayarak açmaya çalıştığımda
    (zaten başka bir çalıştırabilme şekli de yok)
    windows'un "program için çevrim içi çözüm ara ve kapat" "Programı kapat"
    seçenekleri olan hata ekranı ile karşılaşıyorum.

"System Information Viewer" ve "Easy Tune" uygulamalarını APP Center'ın indirme segmesinden indirirek kurduğumda da durum aynı ne yazık ki...

Çok şey istemiyorum. Bana kasadaki fanların dönüş hızlarını ve işlemci + anakart sıcaklık değerlerini gösterip, baelli değerlere ulaştıklarında görsel (ve/veya işitsel) alarm verip dikkatimi çekecek bir uygulama arıyorum.

• 2 adet 3 tb harici diski bağladığımda birini görmüyor yada 3 tb + 4 tb disk taktığımda birini görmüyor. 2 tb + 3 tb taktığımda görüyordu.
  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.