Şimdi Ara

Gigabyte 990XA-UD3 Kullanıcıları Kulübü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.199
Cevap
15
Favori
106.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KoUg

@asiruhfear,bu sorunla karşılaşmamak için geil ram almıştım.Adamlar 24 saat boyunca 100derecelik fırınlarda tam yükte çalıştırıp test yapıyorlarmış..Ram konusu çok hassas bir konudur hocam..O yüzden fazla takılmayın çünkü üretici düzgünce test etmediyse üretilen ramlerin büyük bir kısmı zaten hatalı üretilmiştir ve son kullanıcıya kadar gelir..2 rami istemelerinin mantığı nedir onu anlamadım..Sen zaten gerekli testi yaptın ve arızalı olan rami buldun..Zaten vatan bilgisayar arızayı gözleriyle göreceğinden fazla kasmayın isterseniz verin gitsin max.3-4 gün kullanamayacaksınız bilgisayarı..Ki zaten ikisini mutlaka istediklerine göre başka çözüm yolu da yok gibiSaçma ama tüketiciyi takan yok malesef..Bu adam nasıl çalışacak ne yapacak diyen yok..Gönder gitsin iki rami demeyi biliyorlarsa o zaman al kardeşim tamiri yapılana kadar geçici olarak bunu kullan demeyide bilmeleri gerekir.

Edit : şimdi aklıma geldi bu iki ram 2*4GB olarak tek paketin içindemiydi?

evet tek paket içindeydi malesef. 4x2 dual
    arkadaşlar elinde fazla ddr 3 ram olan varmı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiruhfear -- 17 Şubat 2012; 11:41:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asiruhfear

quote:

@asiruhfear,bu sorunla karşılaşmamak için geil ram almıştım.Adamlar 24 saat boyunca 100derecelik fırınlarda tam yükte çalıştırıp test yapıyorlarmış..Ram konusu çok hassas bir konudur hocam..O yüzden fazla takılmayın çünkü üretici düzgünce test etmediyse üretilen ramlerin büyük bir kısmı zaten hatalı üretilmiştir ve son kullanıcıya kadar gelir..2 rami istemelerinin mantığı nedir onu anlamadım..Sen zaten gerekli testi yaptın ve arızalı olan rami buldun..Zaten vatan bilgisayar arızayı gözleriyle göreceğinden fazla kasmayın isterseniz verin gitsin max.3-4 gün kullanamayacaksınız bilgisayarı..Ki zaten ikisini mutlaka istediklerine göre başka çözüm yolu da yok gibiSaçma ama tüketiciyi takan yok malesef..Bu adam nasıl çalışacak ne yapacak diyen yok..Gönder gitsin iki rami demeyi biliyorlarsa o zaman al kardeşim tamiri yapılana kadar geçici olarak bunu kullan demeyide bilmeleri gerekir.

Hocam tek pakette ise zaten bir tanesi bile arızalı olsa sana yeni paket gelecek..O yüzden malesef adamlar haklıBenim evde bir tane ddr3 2GB ram vardı ancak hatırlamıyorum çalışıp çalışmadığını..İsterseniz duruma göre akşam bir test ediyim alimdeki rami

• YORUMU OLAN YOKMU ARKADAŞLAR....

selam arkadaşlar
    ramlerim 1600 mhz olmasına rağmen bioasta 1333 mhz çalışıyor. ayarını manuel yapıp 1600 yaptığımda tekrar başlatıyorum uyarı ekranı geliyor ve biosa girip düzeltmemi istiyor. bunun doğru adımı nedir arkadaşlar.

ramlerim kingstone ddr3 1600 mhz 2 x 4 gb hyperx

bir soru daha ; ramlerimi CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram ile değiştireyimmi ?

murat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msakdogan -- 17 Şubat 2012; 12:16:53 >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam tek pakette ise zaten bir tanesi bile arızalı olsa sana yeni paket gelecek..O yüzden malesef adamlar haklıBenim evde bir tane ddr3 2GB ram vardı ancak hatırlamıyorum çalışıp çalışmadığını..İsterseniz duruma göre akşam bir test ediyim alimdeki rami

eyw tesekkur ederım benım yigenin pc ye bakıcam aksam onlar arcelıkten almıstı taksitle ddr 3 onunda kasasındaki etiketi sokmeye calıscam sokebılırsen alırım onun 1 tane remını idare ederim.
    sımdı vatanın stokta CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram yok malesef
    italatcı fırma dijital trend dede yok urun urun ellerınde olmadıgı için benı bekletırlermı yoksa
    GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram ram den verırlermı. verırlerse fiayat farkı alırlarmı saygılar.
    gskıll verırlerse hangısı modelı almamı tavsıye edersınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: msakdogan

YORUMU OLAN YOKMU ARKADAŞLAR....

selam arkadaşlar
    ramlerim 1600 mhz olmasına rağmen bioasta 1333 mhz çalışıyor. ayarını manuel yapıp 1600 yaptığımda tekrar başlatıyorum uyarı ekranı geliyor ve biosa girip düzeltmemi istiyor. bunun doğru adımı nedir arkadaşlar.

bir soru daha ; ramlerimi CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram ile değiştireyimmi ?

murat

Aşağıdaki linki incelerseniz 1333 ile 1600 arasında kullanıcının gözlemleyeceği kadar bir fark olmadığını göreceksiniz..Yinede yapmak istiyorum derseniz siz bilirsiniz ben sadece hatırlatmak istedim..

LİNK

• quote:

Orijinalden alıntı: s_mail

Hayırlı sabahlar. kısmetse bu kart bugün elime ulaşacak. asus m4a87 bozuk çıkınca bende gigabyte 990xa'ya yöneldim. sormak istediğim şu.

bu ana karta 2 adet ekran kartı takabiliyormuyuz.?

takıyorsak monitörü hangisine bağlayacağız?

2 tane ne demek 3 lu bıle takarsın.

en usttekı 16x ortadakı 8x en altdakıde 4x dır.cross olayında butun kartlar en dusuk hızda calıstıgından dolayı 16x-8x e kartları takarsan 8x,hepsıne takarsan 4x hızında calısır.16x-16x ıle 8x-8x arasında nerdeyse hıc fark yok.kartlardan ustekıne baglarsan tamamdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: msakdogan

YORUMU OLAN YOKMU ARKADAŞLAR....

selam arkadaşlar

murat

arkadasım problemın gayet basıt.oncelıkle ram lerın uzerınde yazan volt degerıne almalısın.daha sonra ram tımıng bolumunden manuel 9*9*9*24 ayarlayıp cıktıgında problemsız kullanırsın.1.6v fazlasıyla yetecektır.buldozer harıcındekı eskı nesıl ıslemcılerde bellek kontrolcu 1333 mhz oldugundan dolayı 1600 veya daha yuksek mhz lı ram taksanda otomatık 1333 mhz ayarlar anakart.ram voltajını artırarak ve tımınglerle oynayarak 1800 mhz lere kadar bıle cıkabılırsın.tabıkı ramler kalas degılse.

• cevaplar için teşekkürler, akşam eve gidince muhakkak deneyeceğim.

bu arada sizinle bişey paylaşayım. size sorduğum soruyu gigabyte.com.tr'ye mail atarak sordum sırf merakımdan bakalım ne sürede ve nasıl bir cevap alacağım. geldiğinde sizlerle paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: s_mail

Hayırlı sabahlar. kısmetse bu kart bugün elime ulaşacak. asus m4a87 bozuk çıkınca bende gigabyte 990xa'ya yöneldim. sormak istediğim şu.

bu ana karta 2 adet ekran kartı takabiliyormuyuz.?

takıyorsak monitörü hangisine bağlayacağız?

2 tane ne demek 3 lu bıle takarsın.

en usttekı 16x ortadakı 8x en altdakıde 4x dır.cross olayında butun kartlar en dusuk hızda calıstıgından dolayı 16x-8x e kartları takarsan 8x,hepsıne takarsan 4x hızında calısır.16x-16x ıle 8x-8x arasında nerdeyse hıc fark yok.kartlardan ustekıne baglarsan tamamdır.

Aydınlattın beni teşekkür ediyorum.

• Bende 970a-d3 modelini kullanıyorum ramleri 800 mhz (200fsbx4.0ram çarpanı ile) bile ganged modda çalıştıramadım. Şu an kullandığım işlemciyi foxconn a7gm-s 2.0 ile 1066 mhz ddr2 ram ile ganged modda sorunsuz çalıştırabiliyordum.
    acaba sizde de ganged modda çalışmama gibi bir sorun var mı ?
    Birde klubun adını "Gigabyte 9-serisi anakart kullananlar klubu" olarak değiştirirsen katılmak isterim
  • kulup uye listesinde benım nıye admın yok olmadı bak sımdı
  • quote:

kulup uye listesinde benım nıye admın yok olmadı bak sımdı

Hemen ekliyorum..Siz söyleyin ben ekliyeyim diye düşünmüm ama zaten aktif şekilde yorum yapan kart sahiplerini tek tek ekliyeyim..
  • Listeye benide eklermisiniz :)Amd x6 kullanıyorum bunu nasıl oc yaparım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALO_45

Listeye benide eklermisiniz :)Amd x6 kullanıyorum bunu nasıl oc yaparım?

Hoşgeldin..Ekledim
  • Teşekkürederim,Yıllardır şu gigabyte bir sempatim nedense :)ben sizler kadar bir tecrubem yok,sizler sayesinde kullandığımız anakart hakkında detayları burdan öğrenicem
  • quote:

Listeye benide eklermisiniz :)Amd x6 kullanıyorum bunu nasıl oc yaparım?

bılesenlerımız ıkız resmen.bendede 1055t ve 6950 mwvcut.ama bendekı 1 gb 6970 modlu 6950.
    ben ıslemcıyı gunluk 4 ghz kullanmaktayım.4.2 de kullanabılırım ama hıc geregı yok.bu anakartla nasıl 4 ghz herseyde stabıl kullanılır az sonra.
  • Ben hala 2,8 de kullanıyorum oc için akasa nın enson çıkan işlemci fanını aldım boşta durmasın çalışsın biraz fanlar :)
  • quote:

Ben hala 2,8 de kullanıyorum oc için akasa nın enson çıkan işlemci fanını aldım boşta durmasın çalışsın biraz fanlar :)

ıslemcının hakkını ver derım.ıslemcı ve ekran kartı konusunda defult kullandınmı rahatsız oluyorum.
  • üstadım işte bu konuda yardımınıza ihitiyacım eskji anakartımda çok kolay 3,2 görüyordum şimdi nasıl yapıcam?
  • quote:

üstadım işte bu konuda yardımınıza ihitiyacım eskji anakartımda çok kolay 3,2 görüyordum şimdi nasıl yapıcam?

Ayarların bu şekilde olacak.Biostan gir ayarla. Yardımcı olmaya çalışırım.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.