Şimdi Ara

gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
2
Favori
4.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sizin ramlerde bir sorun var. üzerlerindeki kodlara bir bakın farklı olmalıdır büyük ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz42

sizin ramlerde bir sorun var. üzerlerindeki kodlara bir bakın farklı olmalıdır büyük ihtimal.

Sizin de son fotoda 667 görünüyor demekki aynı. Ancak sizin Dual de 933 görünüyor. Lütfen benim için Bios'unuzun fotoğrafını cep telefonuyla çekebilirmisiniz. Ben neden yapamıyorum şaşıyorum kendime...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_Ordu

quote:

sizin ramlerde bir sorun var. üzerlerindeki kodlara bir bakın farklı olmalıdır büyük ihtimal.

Sizin de son fotoda 667 görünüyor demekki aynı. Ancak sizin Dual de 933 görünüyor. Lütfen benim için Bios'unuzun fotoğrafını cep telefonuyla çekebilirmisiniz. Ben neden yapamıyorum şaşıyorum kendime...

son fotoğrafta "jedec" denen standartın 1.5v daki değeridir. bizim bellekler jedec standartının üzerinde çalışıyor ona bakmamalısınız. fotoları eklemeye çalışıcam sizin için.
  • Eğer ekleyebilirseniz Çok memnun olurum. Teşekkürler hızlı cevaplar için.
  • kendi değiştirip kullandığım bios görüntüleri.
     gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu

• Hocam zahmet verdim. Teşekkür ederim sizin değerlere bakarak dün akşam denedim yine beceremedim, bilgisayar açılmıyor hatalı girince, sanırım bu benim becerebileceğim birşey değil. Vatandaki elemana bir götüreyim baksın. Eğer o da yapamazsa bakarız bir çaresine. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-R-a

Arkadaşlar bi abimde gigabyte 990xa-ud3 anakart var ve 4 adet 4gb 1600mhz ram var. Fakat ramler 1333 mhz gözüküyo. Bi yardımcı olursanız sevinirim. Biosdan 1600 yapıyoz fakat hata veriyo ve takrar 1333 oluyo ramlar. bunu nasıl düzeltebiliriz acaba

Gigabyte soruma cevap yazmış.

"Dear bulent,

Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, we suggest you can set Enabled/Profile 1 in DRAM E.O.C.P BIOS item under MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) BIOS item and save BIOS change.

Meanwhile, since different memory modules may have different setting, we suggest you confirm with your memory modules manufacturer for further setting information.

If possible, please try to test with memory modules on our memory support list to see if there is hardware problem.

Furthermore, because there are too many kinds of memory modules available in the retail market, it is very difficult to test all of the modules with our motherboard products. Thus, we provide memory test report of this motherboard on our website for your reference, please kindly check the file via following URL for more information about memory compatibility of this motherboard later: Click HERE

If you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us directly. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.

Regards,
    GIGABYTE"

İlk paragrafta dediği ayarı yapınca sorun ortadan kalkmış oldu. Yani MB İntelligent Tweaker altında E.O.C.P. var. Onu Enable yapıyoruz ve onun açılan ekranında, en altta Profile 1 var. Onu seçince sistemimiz 1600 mhz olarak açılıyor. CPU-Z de de baktım 1600 e çıkmış. Ram lerin uyumluluk kontrolü için adres vermişler. Benimkiler onların testinden geçmiş.http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4297#memory%20support%20list
    Bu konu kapanmıştır beyler, dağaılın. Şaka, inş. herkeste aynı düzelme olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

quote:

Arkadaşlar bi abimde gigabyte 990xa-ud3 anakart var ve 4 adet 4gb 1600mhz ram var. Fakat ramler 1333 mhz gözüküyo. Bi yardımcı olursanız sevinirim. Biosdan 1600 yapıyoz fakat hata veriyo ve takrar 1333 oluyo ramlar. bunu nasıl düzeltebiliriz acaba

Gigabyte soruma cevap yazmış.

"Dear bulent,

Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, we suggest you can set Enabled/Profile 1 in DRAM E.O.C.P BIOS item under MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) BIOS item and save BIOS change.

Meanwhile, since different memory modules may have different setting, we suggest you confirm with your memory modules manufacturer for further setting information.

If possible, please try to test with memory modules on our memory support list to see if there is hardware problem.

Furthermore, because there are too many kinds of memory modules available in the retail market, it is very difficult to test all of the modules with our motherboard products. Thus, we provide memory test report of this motherboard on our website for your reference, please kindly check the file via following URL for more information about memory compatibility of this motherboard later: Click HERE

If you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us directly. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.

Regards,
    GIGABYTE"

İlk paragrafta dediği ayarı yapınca sorun ortadan kalkmış oldu. Yani MB İntelligent Tweaker altında E.O.C.P. var. Onu Enable yapıyoruz ve onun açılan ekranında, en altta Profile 1 var. Onu seçince sistemimiz 1600 mhz olarak açılıyor. CPU-Z de de baktım 1600 e çıkmış. Ram lerin uyumluluk kontrolü için adres vermişler. Benimkiler onların testinden geçmiş.http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4297#memory%20support%20list
    Bu konu kapanmıştır beyler, dağaılın. Şaka, inş. herkeste aynı düzelme olur.

Buna benzer bi yolla halletmiş bizim abi. Paylaşım için saol ihtiyacı olan bakarak yardım alsın buradan

• quote:

Buna benzer bi yolla halletmiş bizim abi. Paylaşım için saol ihtiyacı olan bakarak yardım alsın buradan

Madem cevabı buldunuz buraya da yazsanıza kardeşim. Koskoca Gigabyte firmasına totoşu *oklu soru ile uğraşıyoruz. Hem konu açılıyor, sonuç gelince geri dönüşte yapılsa iyi olur aslında.

• Anakart farklı hocam. Benim ikinci denediğim buydu zaten ama olmadı. Bizde orada "profile" çıkmıyor "x1600" çıkıyor, onu seçtim. RAMleri Single görüyor ve 8gb ramı 6gb görüyor...

Benim işlemci yi amd overdriveda auto clock yapayım dedim. Vaktim yoktu CPU hız 4100mhz olunca ram hızı 670den 700 küsürlere geldi, işim çıktı cancel deyip çıktım. Bildiğiniz gibi benim işlemci 4.5 Ghz e kadar voltajsız overclock oluyor. Eve gidince bu akşam işlemciyi overclock yapacağım bakalım bu sefer kaç görecek RAMı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

quote:

Madem cevabı buldunuz buraya da yazsanıza kardeşim. Koskoca Gigabyte firmasına totoşu *oklu soru ile uğraşıyoruz. Hem konu açılıyor, sonuç gelince geri dönüşte yapılsa iyi olur aslında.

haklısınız hocam ama vizelerle boğuşuyom vakit bulamadım yazmaya malesef

• quote:

quote:

quote:

quote:

Up

ramin markası ve modelini yazarsan yardımcı olmaya çalışalım...

Ramler kingston hyperx 1600 mhz cl9 16gb(4x4)

Ram hızımızı 1866 olarak baz alıyorum. Ayarını biosta memory clock kısmından 9.33 olarak ayarlayın. sen memory clock kısmını bir altını seçeceksin zaten 1600 görürsün. Ardından Dram config. kısmında timinglerinizi 9-9-9-27 olarak ayarlayın (genelde böle 1866 mhz olanlar). Ardından kaydedip biostan çıkın açılırken bios ekranında değiştiğini göreceksiniz. Sorununuz giderilmiş olacağını tahmin ederek iyi günler dilerim. dostum yazanları bir dene ben yaptım sorun yok şuan...

Hocam ram frekanısını 1866 yaptım ama dram config kısmındaki tminigeleri anlayamadım (9_9_9_27 olan kısım) bu bolumdeki açıklamayı tam yazabilir seni çok sevinirim

Kullandığım ürünler
    Cup : ama fx 8350
    Ram:cosair 4×2 8gb 1866 mhz
    Ekran kartim sapphire 7850

Aayrıca bir sorum daha olacak
    Thermaltaker firo cougar soğutucu var sogutucuda 2 tamer fan var fanlarin üzerine potansiyometre bağlanmış ben bir tanesini anakartın cougar fan soketine diğerini ise ramlarin yanındaki fan soketine taktım sıkıntım cup işlem yapıtıginda cpu soketindeki fan aşırı fazla devire çıkıyor potansiyometreyi kisitigmda fan duruyor bu konuda da yardımcı olabilirsiniz çok sevinirim iyi çalışmalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• o bölümü 9-10-9-27 yapıp deneyin olmazsa başka bişeyler deneyelim.
  • Yavuz hocam ilk dediginiz ayarlari girdim bios bir türlü ayarlari kayit edemedi daha sonra sizin resim ile belirttiğiniz ayarları girdim kaydedip ciktigimda sistem gitti. Su an ekrana görüntü gelmiyor ve surekli ana kart üzerindeki buzzerden hata sesi geliyor bios menüyü default yapabilmenin yolu varmi bilmiyorum yardimci olirsaniz cok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: onurddcn@gmail.com

Yavuz hocam ilk dediginiz ayarlari girdim bios bir türlü ayarlari kayit edemedi daha sonra sizin resim ile belirttiğiniz ayarları girdim kaydedip ciktigimda sistem gitti. Su an ekrana görüntü gelmiyor ve surekli ana kart üzerindeki buzzerden hata sesi geliyor bios menüyü default yapabilmenin yolu varmi bilmiyorum yardimci olirsaniz cok sevinirim

Üstat bilgisayar kapalı iken gücü kesip fişi çekip kasadaki kasayı açıp anakartın sağ alt köşesinde BİOSu resetleyen yanyana iki pin var onu kısa devre yapınca bios sıfırlanıyor. Ve açılışta default ayarlara getirebiliyorsun. Sonra windowsun tarihi gidiyor onu güncellemeyi unutmayın. Ben BİOSla uğraşırken 6-7 kere orayı kısa devre yaparak resetledim. Korka korka yaptım ama birşey olmadı. Bu dediğim yeri anakartın kitapçığında yazıyor Bios reset diye. USB3.0 portunun üzerindeydi Sataların solunda galiba.

• Evet dediğiniz gibi yaptım bios ayarları eski haline döndü ram konusunu da çözemedim uyguladigim ayarları bios kabul etmiyor sorumu gideremesem idare ederiz yinede sağolun

• maalesef anakart hikaye ram' i orijinal frekansında 2000 mhz var bendede kullanabilmem için anakart default olarak direk turbo core 5.4 cpu frekansını 4.5 ghz' e çekiyor profile 1 seçersem 2. profilde çok daha uçuk değerlere çekiyor bu anakartın bellekleri orijinal frekansı ile kullanmaya olanak sağlayamadığına kanaat getirdim. anakartı asus ile değişmenin mantıklı olacağını düşünüyorum.
  • quote:

o bölümü 9-10-9-27 yapıp deneyin olmazsa başka bişeyler deneyelim.

merhaba hocam ben yeni bir sistem kurdum 990xa ud3 rev:1.1

belleklerim corsair vengeance 1600mhz "cmz4gx3m1a1600c9" bundan iki tane 4x2

bu bellekleri 1333mhz de kullanabiliyorum biostan iki üç ayar yaptım "system not optimize" uyarısını aldım yinede kaydet çık dedim pc açılmadı bios pilini çıkarıp bekledim açıldı işletim sistemi açılmadı yeniden format attım sorunsuz kullanıyorum.

bu ramleri işletim sistemine sorun vermeden nasıl 1600mhz de çalıştırabilirim

oyun kurdum pc yede 40-50 gb

3mb intenetle bidaha indirmek istemiyorum.

yardım edersen sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: mulobbo

quote:

o bölümü 9-10-9-27 yapıp deneyin olmazsa başka bişeyler deneyelim.

merhaba hocam ben yeni bir sistem kurdum 990xa ud3 rev:1.1

belleklerim corsair vengeance 1600mhz "cmz4gx3m1a1600c9" bundan iki tane 4x2

bu bellekleri 1333mhz de kullanabiliyorum biostan iki üç ayar yaptım "system not optimize" uyarısını aldım yinede kaydet çık dedim pc açılmadı bios pilini çıkarıp bekledim açıldı işletim sistemi açılmadı yeniden format attım sorunsuz kullanıyorum.

bu ramleri işletim sistemine sorun vermeden nasıl 1600mhz de çalıştırabilirim

oyun kurdum pc yede 40-50 gb

3mb intenetle bidaha indirmek istemiyorum.

yardım edersen sevinirim...

edit: işlemcim fx6300

• arkadaşlar konuyu horttlattım biliyorum ama
    bende de GA-990XA-UD3 (rev. 3.0) anakart var.
    eski 2 ramim hi-level 4gb 1600mhz idi xmp ve oc ile1866 da kullanıyordum. şimdi ben de 2 yeni ram aldım. eskilerini çıkardım.
    HI-LEVEL 4G 2000 MHz DDR3 RAM SOĞUTUCULU MODULE HLV-PC16000D3/4G
    ama BİR TÜRLÜ BIOSTAN 2000 MHZ Yİ GÖRMÜYOR. NAPARSAM YAPAYIM 1875 MHZ İ GEÇEMİYORUM RAMLAR ELİMDE PATLADI ACİL YARDIM :((

sonra bios updte denedim Bios Update GA-990XA-UD3 (rev. 3.0) BETA 29.10.2014 bios dosyasını update ettim. sonuç yine aynı.

aşağıdaki fotolar biosta ramle ilgili şeyler autoda iken çekilmiş fotolar. burada ilginç olan şey 2.fotoda "system memory multiplier" kısmıyla manuel oynadığımda 1866 dan 2133 e atlıyor, 2000mhz yok :( 3. fotoda da aynı durum var.

gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu

gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu

bi de bu yeni ramlarde xmp yok. 2000 mhz nasıl kullanırım ACİL YARDIM :((((

sistemim aşağıdaki fotolardaki gibidir:

gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu gigabyte 990xa-ud3 ram sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsuntamer -- 12 Eylül 2016; 23:49:13 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.