Şimdi Ara

gıgabyte amd 790xt ve kıngston ddr3 1800

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben ramleri taktım ama bir türlü dual yazısını göremedim görmem için nereye bakmalıyım normalinde acılısta gösteriyordu aynı renklere bağladım ve farklı renklerdede denedim gene yazmadı sorunmu vardır acaba anakart gıgabyte 790xt ramler ddr3 kıngston 1800 vede 64bit yazıyor acılısta birde 128bit yazanı oluyor bunlarıda acıklarsanız sevirim diğer makinemde 128 yazıyordu ve dual diyordu?
    ben cok anlamıyorum bilgisayardan
    diğer bi sorum ise ramlari 1800 aldım zamanlamaları 8.8.8-24 ama ilk taktığımda 1066 olarak gördü aldığım kişi bunu biosdan ayarlamam gerektiğini söyledi ama o kadar cok ayar varki benim gibi bilmeyen biri hiç anlamaz ayrıca yakadabilirim sadece işlemcime overclock yaptım onunla bilikte ramde arttı 1333 oldu işlemcim x3 720be
    yardımcı olursanız cok sevinirim saygılar

• yardımcı olacak arkadas yokmu burda?
  • suan ram bus hızları max 1600 dıe bılıyorum bu 1800 nasıl cıktı onu anlamadım bu 1. zaten 1600 bus hızda ram varmı onuda bılmıyorum. bılgısayarın ılk acılısındakı yazılardan bahsedıyorsan onlar bıos a gore degısır. ama yınede bıraz yorumsuz kaldım bu konuya ben.
  • Arkadaşım anakartın çok yeni bir anakart. Aynısından bende de var (dı). Servise yolladım. Forumda görmüşşsündür. Şimdi UD5P uzantılısını bekliyorum. sorununa gelince. Herhangi bir terslik ya da anormallik yok için rahat olsun. Sisteminde RAMler şu anda olması gerektiği gibi 1333 MHZ hızında ve 'Unganged' modunda çalışıyor. Her şey normal. Dual Channel çalıştırmak istersen de : Biosa gir ve CTRL+F1 tuşlarına aynı anda bas karşına ikinci bir gizlenmiş menü gelecek orda ara bulursun: Unganged yazan yeri Ganged olarak değiştir ve save'le çık. Artık Dual çalışacak belleklerin. Hıza gelince ancak overclockla ve sadece AM3 işlemcilerde 1600 MHZ hıza müsade ediliyor. Özetle sisteminde her şey normal çalışıyor.

Sevgiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: elmasuyum

Arkadaşım anakartın çok yeni bir anakart. Aynısından bende de var (dı). Servise yolladım. Forumda görmüşşsündür. Şimdi UD5P uzantılısını bekliyorum. sorununa gelince. Herhangi bir terslik ya da anormallik yok için rahat olsun. Sisteminde RAMler şu anda olması gerektiği gibi 1333 MHZ hızında ve 'Unganged' modunda çalışıyor. Her şey normal. Dual Channel çalıştırmak istersen de : Biosa gir ve CTRL+F1 tuşlarına aynı anda bas karşına ikinci bir gizlenmiş menü gelecek orda ara bulursun: Unganged yazan yeri Ganged olarak değiştir ve save'le çık. Artık Dual çalışacak belleklerin. Hıza gelince ancak overclockla ve sadece AM3 işlemcilerde 1600 MHZ hıza müsade ediliyor. Özetle sisteminde her şey normal çalışıyor.

Sevgiler

adresini verirmisin dostum bilgiler içinde cok tesekkürederim daha yapmadım ama yapıcam sana burdan söylerim işlemcim phenomII X3 720b zaten suan 3500 de calısyor

• elmasuyum

saolasın dediklerini yaptım ve suanda dual yazısını gördüm yalnız benim aldığım ramler 1800mhz ve biliyorsunki overclokla bu saatleri yakalayabiliyorsun ram destek listesindede bunu gösteriyor benim gibi baya bakmıssındır.ben bunu istesem 1666 getiriyorum ama zamanlaması 9.9.9.30 a cıkıyor buda cok gec zamanlama tabi otomatik bu sekilde oluyor ben manuel olarak ayarlamak istiyorum normal değeri bunun 8.8.8.24 hemde 1800mhz gecikme zamanlamalarını elle ayarlıyıp voltajını 1.90 getiremezmiyiz çünkü bunu bana manuel olarak ayarlamam gerektiğini söylediler ama ben bunu bilmiyorum sen en azından anakartımı biliyorsun yardımcı olursan cok sevinrim.
    bu arada anakartını neden servise yolladın merak ettim bi sorunmu vardı. işlemcimi 3,5 yaptım ve banamısın demiyor sıcaklık normal değerlerde 32 C stok fanıyla cok iyi amd basarmıs bu sefer şu ram olayınıda halletsem cok iyi olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alacakll -- 6 Nisan 2009; 23:30:19 >

• Dediğim gibi Ramleri 1600 de çalıştırmak için işlemcinin AM3 Phenom II olması şart. Ardından da ancak hız aşırtmayla 1600 değerini yakalayabilirsin. Gigabyte'in Türkiye sitesi var, girip çokça sorulan soruları okursan yararlı olacağını düşünüyorum. Benim hızaşrtmayla hiç işim olmaz. Benim sorunum başka bir başlık altında (anakart bölümünde) forumda yazıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.