Şimdi Ara

Gigabyte B450 Aorus Pro Cpu Voltajı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabyte B450 Aorus Pro ve Ryzen 5 3600 ikilisini kullanıyorum.
    BIOS'dan CPU Voltajını 1320 verip 4.2 Ghz'de kullanıyorum ve sistem son derece stabil.
    Anlam veremediğim şey ise ben 1320 verdiğim halde minimum 1325V maximum 1456V vermesi.
    Yani Ryzen'lerdeki klasik Voltaj zıplamaları yaşıyorum. Buda ekstra ısı olarak geri dönüyor bana.
    Cpu fanı aragaz atıyor. Bazen gazı kökleyip spiral taşıyla kapışıyor. :P
    Bu arada 9 ay önce bu sorunu çözmüştüm ama bir türlü hatırlayamadım nasıl yaptığımı.

Sizden ricam ben bu voltajı nasıl 1320'de sabit tutabilirim. Bios'dan gezmediğim ayar kalmadı yahu.
    Bir B450 Aorus Pro kullanıcısı beni aydınlatabilir mi?

Güncelleme 1 : Voltaj olayı çözüldü fakat ısı sıçramaları devam ediyor.
    38'den 50'ye bir anda atlıyor.

Gigabyte B450 Aorus Pro Cpu Voltajı Hakkında

Güncelleme 2 : Nasıl bir anakart seçmişim ben ya dememe sebep oldu bu anakart.
    2-3 farklı yerden oc oluyor.
    AMD CMD
    AMD Overclocking
    Advanced Freq. Settings

Gigabyte B450 Aorus Pro Cpu Voltajı HakkındaGigabyte B450 Aorus Pro Cpu Voltajı HakkındaGigabyte B450 Aorus Pro Cpu Voltajı HakkındaGigabyte B450 Aorus Pro Cpu Voltajı HakkındaGigabyte B450 Aorus Pro Cpu Voltajı HakkındaGigabyte B450 Aorus Pro Cpu Voltajı HakkındaGigabyte B450 Aorus Pro Cpu Voltajı Hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa.D.K. -- 13 Eylül 2020; 0:31:7 >

• https://forum.donanimhaber.com/gigabyte-b450-anakartlarda-manual-voltaj-girme-rehberi--144558428

hwmonitör bozuk ve bugludur, hwinfo kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 12 Eylül 2020; 22:47:3 >
  • Ryzen serilerinde anlık sıçramalar alışılmış bir şey voltaj sorunun çözdüyseniz başka sorun görünmüyor.
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim. Dediklerinizi yaptım fakat ısı sıçramasını çözemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.