Şimdi Ara

Gigabyte B650 Aorus Pro AX ve Gigabyte B650 Aorus Elite AX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabyte B650 Aorus Pro AX ve Gigabyte B650 Aorus Elite AX araındaki fark nedir.

Hangisi tercih edilmeli.

Yarımcı olabilecek varsa sevinirim.

• www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/B650-AORUS-PRO-AX-rev-1x/
    www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/B650-AORUS-ELITE-AX-rev-1x/

En önemli fark faz yapısında var. Pro model 16+2 faz (90A) iken; Elite model 14+2 faz (70A) mosfet kullanmış. Ama iki anakart da üst seviye işlemcilere yeterli.

Diğer fark ise ağ bağlantısı, pro model intel chip kullanırken; Elite model realtek + mediatek chip kullanmış. Bunun da günlük kullanımda farkı olacağını düşünmüyorum.

Fiyatına bakarsınız artık, çok fark yoksa pro'yu tercih ediniz.
  • İkisinin arasındaki en büyük fark yukarda da belirtildiği gibi faz yapısı. Ama ikisininde kalitesi güzel. Elite olan model tanıdıkta var memnun. 7700x ile kullanıyor anakart pek ısınmıyor bile.

Genel kullanımda çok bir fark olmaz. Pro modeli biraz daha pahalıya satılıyor. Fiyat farkı az ise pro tercih edilir çoksa elite de aynı işi görüyor. İkisi de yüksek işlemcilerle sıkntı çıkarmaz.

Elite olan modelde boş bir anakart değil vrm yapısı ucuz modeller gibi. Vrm yapısı pro modeli gibi onunda başarılı. Pro modeli uygun buluyorsanız pro yu tercih edin öncelikle yine de.

• Değerlendirmeleriniz için teşekkürler.

Elit modeli için yabancı kaynaklarda çokça inceleme var Pro modeli için bulamamıştım.

Fiyatları da hemen hemen aynı. Hatta bazı sitelerde Pro modeli az da olsa daha düşük fiyattan satışta.

Sitesinde karşılaştırmada farklılıkları gördüm ama konuya çok hakim bir göz olmayınca çok bir anlam ifade etmiyor.

Önümüzdeki hafta içerisinde hangisinde fiyat uygunluğu yakalarsam onu alacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.