Şimdi Ara

Gigabyte EX58 Extreme Intel® X58 + Zalman 9900a ısınma sorunu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakartım Gigabyte EX58 Extreme Intel® X58 işlemcim i7, cpu soğutucum ise zalman 9900a i7 soğutucu oyun oynarken cpu sıcaklığım 66c çıktığı için bilgisayarım takılıyor. Zalmanın fan hızına baktıgım zaman max 1380rpm olduğunu görüyorum. Speed fan programından değerlere baktıgımda şuan temp1 44c temp2 55c temp3 51c Core0 69c Core 1 70c core2 67c nasıl oluyor anlşamadım hersey çok ısınıyor ayarlarımdamı bir problem var anlamadım sistemimin geri kalanı imzamda yazıyor yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

• kaç ghz de kullanıyorsunuz 920 yi volt kaç ?
  • 2.67ghz de kullanıyorum..
  • Zalmanın rpm hızı çok düşük değilmi?
  • Yardımcı olursanız sevinirim..
  • Kontrol ettim soğutucunun ayakları tam oturuyor. Fanın hızını nasıl arttira bilirim?
  • O soğutucu için dereceler biraz yüksek, max 50 derece olmalı load'da, termal pasta kullanıyor musunuz işlemci yüzeyi ile soğutucu arasında? veya kasa içinde ters basınç yapan bir soğutma düzeniniz mi var? zalman 9900a direk arka çıkış fanına üfler ve çıkış fanı yardımı ile sıcak hava dışarı atılır.
  • işlemcinizin 60-80 derece de olsa kasma yapmaz.kasmanın başka sebepleri olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: menem

işlemcinizin 60-80 derece de olsa kasma yapmaz.kasmanın başka sebepleri olabilir...

Bence de, ısı değerleriniz biraz yüksek ama 66 derece takılma ya da donmaya sebep olacak bir ısı değil.
    biosdan cpu ısı uyarı ayarlarınızı kontrol edin.
  • power supply'ınız kaç watt? sanırım bir güç sorunu var ortada, eğer işlemci ve ekran kartını besleyebilecek bir güç kaynağınız yoksa takılmalar olabilir.
  • Kuzey köprüsü sıcaklığınız nedir?Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.