Şimdi Ara

Gigabyte ex58 Extreme overlock sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu kaynaga bakarakhttp://lakesidepc.com/Core.i7.920.oc.4G.2008.12.12_ENG.pdf biostan o/c yapıyorum biosun resimlerine bakarak adım adım yaptım ramlerim corsair i7 dominator3x2g1600mhz drr 3 oldugu için ramelre herhangi birsey yapmadım şimdi win7 açılmıyor sistemde birdaha kurulmuyor nerde yanlış yaptım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alheric

Bu kaynaga bakarakhttp://lakesidepc.com/Core.i7.920.oc.4G.2008.12.12_ENG.pdf biostan o/c yapıyorum biosun resimlerine bakarak adım adım yaptım ramlerim corsair i7 dominator3x2g1600mhz drr 3 oldugu için ramelre herhangi birsey yapmadım şimdi win7 açılmıyor sistemde birdaha kurulmuyor nerde yanlış yaptım?

remleri oc yapmadan bir alt frekansa cekiyormusun?

Rem frekans listesi vardir biosda.

1800
    1600
    1333
    1066

Filan yazar sen oc yapmadan önce 1333mhz getir.

--------------

FSB: Artırırsan hem cpu frekansı hemde her bir fsb de 10mhz remler artar.
    raito (multipler - carpan) : sadce cpu frekansı artar.

Voltaj Auto'da kalsın cogu anakart otomatik veriyor. Ama normalden fazlada verebiliyor en iyisi manuel olarak girmek,işlemcinin voltaj istemesinin nedeni ne dersen cekirdeklerin frekansı kaldırmıyor ve stabilite sorunu yaşıyorsa voltaj vermen gerekebilir. (Voltaj vermek işlemciye %40 oc'dan sonra gerekebilir ama bu işlemciden işlemciye degişebilir...)

NOT: FSB ile oc yapacaksan remleri bir alt mhz seviyesine al (rem frekansını düşür yani). Öyle fsb artırmaya basla. Bunun nedeni remler oc'u kaldırmayabilir ve işlemcin oclu halde oldugu halde remler stabil olmayabilir, pc acılmayabilir, donabilir kısaca oclu işlemcinide kullanamazsın. Remin oc potansiyeli güzel ise rem frekansını düşürmek gerekemez, yinede fazla bir fsb yüksetilmesini oclu ile remler kaldırmaz.

Öyle birşey yapaaksınki fsb ile remin default iken kac mhz iken ona getireceksin sonra ratio ile oc yapcaksın.Bu sayede hem fsb ile işlemciye oc yapmıs hemde remler seni kısıtlamamıs olucak.

Ayrıntılı bilgi google.com ve youtube.com...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

quote:

Orijinalden alıntı: Alheric

Bu kaynaga bakarakhttp://lakesidepc.com/Core.i7.920.oc.4G.2008.12.12_ENG.pdf biostan o/c yapıyorum biosun resimlerine bakarak adım adım yaptım ramlerim corsair i7 dominator3x2g1600mhz drr 3 oldugu için ramelre herhangi birsey yapmadım şimdi win7 açılmıyor sistemde birdaha kurulmuyor nerde yanlış yaptım?

remleri oc yapmadan bir alt frekansa cekiyormusun?

Rem frekans listesi vardir biosda.

1800
    1600
    1333
    1066

Filan yazar sen oc yapmadan önce 1333mhz getir.

--------------

FSB: Artırırsan hem cpu frekansı hemde her bir fsb de 10mhz remler artar.
    raito (multipler - carpan) : sadce cpu frekansı artar.

Voltaj Auto'da kalsın cogu anakart otomatik veriyor. Ama normalden fazlada verebiliyor en iyisi manuel olarak girmek,işlemcinin voltaj istemesinin nedeni ne dersen cekirdeklerin frekansı kaldırmıyor ve stabilite sorunu yaşıyorsa voltaj vermen gerekebilir. (Voltaj vermek işlemciye %40 oc'dan sonra gerekebilir ama bu işlemciden işlemciye degişebilir...)

NOT: FSB ile oc yapacaksan remleri bir alt mhz seviyesine al (rem frekansını düşür yani). Öyle fsb artırmaya basla. Bunun nedeni remler oc'u kaldırmayabilir ve işlemcin oclu halde oldugu halde remler stabil olmayabilir, pc acılmayabilir, donabilir kısaca oclu işlemcinide kullanamazsın. Remin oc potansiyeli güzel ise rem frekansını düşürmek gerekemez, yinede fazla bir fsb yüksetilmesini oclu ile remler kaldırmaz.

Öyle birşey yapaaksınki fsb ile remin default iken kac mhz iken ona getireceksin sonra ratio ile oc yapcaksın.Bu sayede hem fsb ile işlemciye oc yapmıs hemde remler seni kısıtlamamıs olucak.

Ayrıntılı bilgi google.com ve youtube.com...

Yani sadece çarpanlarımı degistirim 20x200mhz yapıp bırakımmi tam anlamıyla 4.0mhz olurmu ?

• youtube dan bakıyorum videolara birebir yapıyorum ama yın ede olmuyor benim pc acilmiyor yanlıs nerde çözemedim..
  • Biostan ramlerinin frekensını düşür. Bclk yı artırdıkça ramlerin tekrar normal frekansına gelir...

Eğer ki bunu yapmazsan 200 Bclk da ramlerin 2000 Mhz de çalışmaya zorlanıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI z77a GD55 RAM SORUNU
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.