Şimdi Ara

Gigabyte ga-6vx via 693a anakarta ram ilavesi olur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,bu donanımı daha verimli kılmak için,(örn;age of 3 oynanabilirse iyi olur)
    1.yol:bu anakartın ram kapasitesi en fazla nedir?1 adet 128 mb sd ram daha takılabilir mi?Bir süre daha idare etmesi için en ucuz çözüm diye düşünüyorum.Ne dersiniz?
    2.yol:anakart,ekran kartı,işlemci,ram,kasa değişikliğini yaparak.Bu biraz daha maliyetli tabii ki.Bu durumda da;
    a)anakart
    b)ekran kartı
    c)ram
    d)kasa
    e)işlemci
    nasıl seçilmeli,tip veya modelleri markaları ,değerleri ne olmalı?
    Bunları öğrenmek istiyorum bilen arkadaşlarınbilgi ve tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum.Teşekkürler.

pentium III 733
    gigabyte ga-6vx via 693a anakart
    128 mb sdram 133 mhz
    20,5 gb quantum u.66 7200 rpm harddisk
    asus v3800 tnt2 magic 32 mb tv out
    vs.vs.

• takarsan bir sorun olacağını zannetmiyorum. ben de p3 866 vardı asus kartla kullanıyorumdur. 2*128 ram vardı. daha sonra bir 256 mb daha eklemiştim sorunsuz çalışmıştı. 512e kadar takabilirsin bence. 512den fazlasını desteklemez çoğu eski p3 anakart.
  • Bence bir tane 256 mb ddr ram al tabi ddr slot u varsa ama büyük bir ihtimal vardır.Kardeş eğer paran varsa 2x256 MB ddr al derim çok hızlanıyo pc
  • Sevgili Semih131, keşke gigabyte ga-6vx via 693a anakart DDR RAM'i destekleseydi.Ama maalesef
    Pentium 3 anakartların hemen hemen hepsi DDR RAM desteklemiyor.

Sevgili Hubab,eğer anakart-RAM-işlemci-VGA- kasa-power supply yenileme olayına girersen parasal
    yükü ağır olur.
    Aslında işlemcin hala idare edebilir,ancak ekran kartını mutlak değiştir.En az GeForce3 Ti veya 4 Ti
    (MX değil) yada en az ATI 9000-9200 serisi (SE değil) al.
    Yani ekran kartın en az Direct X 8.1 destekli olsun.Dikkat=Uyumlu değil,destekli.Yani "full support"
    olmalı.

Windows 2000 veya XP kullanıyorsan RAM'lerini toplamda 256 da değil en az 384'e çıkar.
    Anakartta her RAM slotu "2 taraflı çipleri olan" yani 16 çipli 256MB 'ı tanır.Tek taraflı yani 8 çipli 256 MB
    'ları tanımama riski yüksek,onlardan alma.128 MB RAM alacaksan onları sorunsuz tanıması lazım.
    Bu iki değişiklik seni oldukça rahatlatır.

Ancak anakartın maalesef AGP 4X desteklemez ve kararlı çalışan bir çipsete sahip değil.694X daha iyi.
    694T olsa tadından yenmezdi tabi.
    Bu durumda ucuzdan pahalıya tercihlerin var.
    Bütçeni PM'den yazarsan ayrıntılı fikir verir,hatta varsa elimdeki malzemelerden yardımcı olmaya
    çalışırım.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet500 -- 10 Şubat 2006 3:18:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmet500
    Sevgili Hubab,eğer anakart-RAM-işlemci-VGA- kasa-power supply yenileme olayına girersen parasal
    yükü ağır olur.
    Aslında işlemcin hala idare edebilir,ancak ekran kartını mutlak değiştir.En az GeForce3 Ti veya 4 Ti
    (MX değil) yada en az ATI 9000-9200 serisi (SE değil) al.
    Yani ekran kartın en az Direct X 8.1 destekli olsun.Dikkat=Uyumlu değil,destekli.Yani "full support"
    olmalı.

Windows 2000 veya XP kullanıyorsan RAM'lerini toplamda 256 da değil en az 384'e çıkar.
    Anakartta her RAM slotu "2 taraflı çipleri olan" yani 16 çipli 256MB 'ı tanır.Tek taraflı yani 8 çipli 256 MB
    'ları tanımama riski yüksek,onlardan alma.128 MB RAM alacaksan onları sorunsuz tanıması lazım.
    Bu iki değişiklik seni oldukça rahatlatır.

Ancak anakartın maalesef AGP 4X desteklemez ve kararlı çalışan bir çipsete sahip değil.694X daha iyi.
    694T olsa tadından yenmezdi tabi.
    Bu durumda ucuzdan pahalıya tercihlerin var.
    Bütçeni PM'den yazarsan ayrıntılı fikir verir,hatta varsa elimdeki malzemelerden yardımcı olmaya
    çalışırım.Kolay gelsin.

Mehmet500 arkadaşım,
    buradan şu net sonucu çıkarabilir miyim;
    Mevcut 128 mb SD ram i 512 mb sd ram a kadar çıkarmak mümkün.Öyleyse sözkonusu anakartım buna izin verecek slotlara sahip.
    Yani ayni ramden 3 adet daha takacak yer var.doğru mu anlamışım.
    Piyasada bu 128 lik ve 256 lık ram fiyatları hakkında birşeyler yazabilir misin.

Tavsiye ettiğin ekran kartları eski mi ve halen piyasada var mı?Bir tanesinin tam olarak adını ve tipini,piyasa fiyatını yazabilirmisin.
    Kusura bakma çok sordum ama,google dan anakartın adını yazıp arattım bir şey bulamadım bo topiği açmadan önce.Tekrar teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: semih131

Bence bir tane 256 mb ddr ram al tabi ddr slot u varsa ama büyük bir ihtimal vardır.Kardeş eğer paran varsa 2x256 MB ddr al derim çok hızlanıyo pc

p3 ve ddr nasıl oluyor ddr2 destekliyormu acaba
    walla rd ram destekli 820 anakartlar vardı fakat pek tutmadı die hatırlıyom via chipsetler ise sdram 133 mhz den sonrasına destek vermiyor. belki via vt800 chipset ile bir p3 anakart yaparlar ddr kullanırız p3 makinalarda lakin chipsette p3 kadar transistor var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.