arkadaşlar win7 pro kullanıyorum kendi driverini yükledim sorun şu
creative 4400 4+1 var fakat ilgili girişleri kullanım klavuzunda yazdığı gibi olanlara taktığımda ön hoparlörler ok arka hoparlörler çalışmıyor ses gelmiyor fakat arka hop. yan hop. diye tanıttığımda ses var donanımdan yaptığım kontrolde oysaki müzik , filim , oyun hiçbirinde arka hop. ses gelmiyor çıldırıcam
yeni karta bios güncellemesi pek mantıklı gelmedi açaıkcası ama şöyle bir sorun var kiapçıkta yazan gri ve yeşil çıkış 4 kanal ses veriyor onun haricince takılmamaması gerekli fakat bu girişleri kullandığın zaman bir giriş ön hop. b,ir giriş yan hop. diye adlandırılıyor aslında yan olan arka diye adlandırılması gerekli fakat bazı filimlerde 4 kanal ses alabiliyorum bazı oyunlarda da aynı şekilde 4 kanal eeee sorun ne diyeceksiniz sorun şu xp kullanırken bşka anakartta 4 kanal kullandığım şeyler hep 2 kanala düştü mp3ler dahil
eğer filmde 4 kanal ses alabildiyseniz donanımsal sorun değildir.O halde kullandığınız programın ayarlarına bir göz atın.yada codec pack yükleyin http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Mega_Codec_Pack.htm dediğm gibi ses sistemim olmadığı için tahmini olarak yardım edebiiyorum. son olarak realtek hd audio yöneticisin güncel versiyonunu yükleyip örneğin 2 kanal çalan bir mp3 çalışırken ayarlarda değişiklik yaparak 4 kanal yapmaya çalışabilirsiniz.sorun yazılımsal gözüküyor çünkü.bu arada yeni anakarrta olsa bios güncellemesi yapmalısınız.anakartın cdsinde olan bios programını çalıştırıp güncel versiyon listeye geldiğinde onaylayıp 2-3 dk beklemek çok zor olmasa gerek.siz bilirsiniz ama düşünceniz yanlış.hatta bi anakart alındığı zaman ilk yapılması gereken şey bios güncellemesidir.ne kadar güncel olursa o kadar az sorunla karşılaşırsınız çünkü.tabiki istisnalar olabilir her zaman....kolay gelsin :)