Şimdi Ara

gigabyte ga-945gm-s2 anakart 4gb ram problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gigabyte ga-945gm-s2 rev 1.0 anakart ı 2 adet 1 gb kingston ddrII 667 (kvr667d2n5/1g) ile sorunsuz kullanıyordum.
    bugun aynı ramlerden 2 adet daha alıp makıneme taktım fakat bios ramleri 3328 mb olarak görüyor.
    normalde bios un 4096mb olarak görüp xp nin 3gb olarak görmesini bekliyordum fakat anakart da 3328 mb olarak gorüyor sizce sorun ne olabilir.
    anakart son sürüm bios a sahip (f6).
    teşekkürler.

• arkadaşlar kimsenin bir bilgisi yokmu bu anakart ile ilgili?
    kimse kullanmıyormu bu modeli?
  • Anakartının anasayfasından kontrol et. Belki anakartın 4gb ram desteklemiyor olabilir.
  • kontrol ettim destekliyor. zaten everet ile bakıyorum her ram i tek tek kontrol ediyorum 1 er gb olarak goruyor.
    ama bıos acılısta 3328 mb olarak goruyor. vısta sıstemdede aynısı gorunuyor. xp 64 dede aynısı gorunuyor.
  • Bios da güncel diyorsun. O zaman sen o 4 ram ı de çıkar pinleri kontrol et. Ramin pinleri eksikse
  • hepsini tek tek denedim takıp her slotta her ram i tek tek denedim hepsi çalışıyor.
  • 4 gb ram kullana bilmen için xp pro 64 bit kurman gerekmektedir yoksa 3 gb görürsün ve o şekilde işlem yapar.
  • arkadasım wındows gormesın onemlı dııl bıos gormuyo benım derdım o bıos gormedıgı ıcınde wındows da gormuyo.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.