Şimdi Ara

Gigabyte GA-MA770UD Anakart Kuzey Köprüsü Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konu başlığında yazdığım gibi, bu anakartım var ve grafikleri yüksek oyunlar açtığımda, "Assassin's Creed II" gibi, yaklaşık 3 saat sonra PC kendini kapatıyor. Kasa zaten açık ve kontrol ettiğimde, herşeyin sıcaklığının normal, kuzey köprüsünün ise üstünde yumurta pişirelecek kadar sıcak olduğunu görüyorum.
    10-15 dakika bekleyip, kuzey köprüsü soğuduğunda PC açılabiliyor.Kapanır kapanmaz açmaya çalışırsam zaten anakart güvenliği olayından dolayı, açılmıyor.

Bu konuyla ilgili bir kaç konu daha gördüm forumda ama, çözüm yazılmamış hiç.
    Yalnızca "başka kart mı alsak", "şunu yapsan düzelir SANIRIM", vb. kesinliği olmayan cevaplar verilmiş.

Sistemim şu;

AMD Athlon II X4 630 2.8Ghz CPU
    Raidmax Tornado 921WBP Kasa
    Vantec 500W PSU
    Axle 1GB 9600GT DDR3 256bit VGA
    2x Kingston 2GB DDR2 800Mhz Ram

Benim nacizane fikrim, kuzey köprüsüne adam akıllı bi soğutucu fan alıp soğutmak ama, benden daha iyi bilen daha mantıklı çözüm önerileri olan arkadaşlarımın da çözümlerine ihtiyacım var.

Doğru cevap verip, sorunuma yardım edecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler...

• Anakartın ana konusu burada.
    http://forum.donanimhaber.com/m_30937797/mpage_1/key_/tm.htm
    Oradan bilgilenebilirsin.

Ek olarak aynı anakartı kullanıyorum.
    Sistem özellikleri imzamda var.
    Isınma var kuzey köprüsünde ama günlerce açık kaldığı oluyor sistemin, herhangi bir reset, kapanma sorunu falan yaşamıyorum.
    Kasamın yan kapağı açık yalnız onu da belirteyim.
  • O kartı yeni nesil amdlerle problemli olduğunu biliyorum. ilk Athlon serisiyle gayet uyumluydu athlon 5200-5400-6000 ile gayet güzeldi. Ancak sonrasında çıkan işlemcilerle arası pek iyi değil. Forumda aynı kartla problem yaşayanlar olmuştu. Linki de yukarıda vermiş zaten arkadaş.
  • Kuzey köprüsüne el ile temas ettiğimizde ısıyı direk hissederiz, yüksektir genelde, anakart ısısını biostan kontrol edip söyler misiniz ? kaç derece görünüyor bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 26 Nisan 2010; 13:41:10 >
  • Merhaba,
    Linkteki tüm sayfaları ve tüm mesajları zaten dikkatlice okumuştum ve bundan sonra bu mesjaı yazma gereği duydum.

Benimde kasanın yan kapağı açık bu arada.
    Sizce nb ısınma problemi işlemcinin athlon olmasıyla mı alakalı?
  • Anakartınızın AM3 cpu desteği mevcut...

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2982&ver=#anchor_os

Isı değerini bildirirseniz (Biostan bakarak) riskli mi değil mi söyleyebilirim.

Resetlenmenin birçok nedeni vardır, NB ısına bağlamak lazım tek başına.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.