Şimdi Ara

GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti MINI ITX1683 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
4.969
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Konu sahibi sesli çalıştığını söylemiş bu konuda size bir tavsiye vereyim, karta msi afterburner ile undervolt yapmayı öğrenin bu sayede güç tüketimi %30 civarı düşecektir daha sonra da custom fan profile oluşturursanız fanın sesinin duyulduğu ana kadar bi ayar verip öyle çalıştırırsınız. Zaten bu sefer kart 65 dereceyi geçmeyecek ve fanların hızlı dönmesine dahi gerek kalmayacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

Konu sahibi sesli çalıştığını söylemiş bu konuda size bir tavsiye vereyim, karta msi afterburner ile undervolt yapmayı öğrenin bu sayede güç tüketimi %30 civarı düşecektir daha sonra da custom fan profile oluşturursanız fanın sesinin duyulduğu ana kadar bi ayar verip öyle çalıştırırsınız. Zaten bu sefer kart 65 dereceyi geçmeyecek ve fanların hızlı dönmesine dahi gerek kalmayacak.
    Performans ne kadar düşecek peki? Bununla uğraşmaktansa yakın fiyatlara diğer kartlara bakılmaz mı?
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Undervolt kart ömrünü değiştirir mi peki?

• tP4sha T kullanıcısına yanıt
    Artırabilir ama azaltmaz, undervolt yapma sebebimiz her silikonun çalışacağı garanti voltaj ile fabrikadan çıkartılıp gereksiz yüksek voltaj çekmelerinden kaynaklanıyor, benim rx 580 normalde 1150 mv çekerken 1000 mv'da tamamen stabil örneğin.

Fan profilini muhtemelen değiştirmem, serin kalsın kart. Ama undervolt hiç yapmadım. İnternette kolay gözüküyor. Voltaj düşür restart at oyunlar düzgün çalışıyorsa sorun yok gibi duruyor. Peki dikkat etmem gereken bir şey var mı?
    Kartın anlık olarak ulaştığı en yüksek frekansta undervolt yapmak yerine biraz daha düşük hızda frekans sınırı koyarsanız voltaj olarak daha aşağı inebiliyorsunuz, sebebi belli bir frekans üstünde verimin aşırı derecede düşmesi. Ve restart yapmanıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 22 Şubat 2020; 13:12:54 >
    Buna ayrı ayrı benchmark yapmak lazım. 1 Güne yakın iş sürer o zaman. Sistemim hazır değil ama hazır olduğunda dediğinizi yapacağım sonuçları da paylaşacağım.

• İnternette şöyle okudum gpu frekansı pek etkilemese de bellek frekansı çok etkiliyormuş performansı, o yüzden bellek frekansına dokunmadan gpu frekansını düşürmek iyi gibi.

En iyi ayarı bulmanız biraz uzun sürebilir ama vakit bölü fayda açısından yarım saatte dahi bayağı fayda alırsınız. Standart ayarda kaç watt çektiğini not edersiniz, varsa tavsiyem metro exodus normalden daha fazla güç çekiyor o oyun.

Evet belleği düşürmenizin bir faydası olmaz zaten, gpu frekansı konusunda ise genelde lineer bir kazanım olmuyor o yüzden aşırı etkili değil diyebilirim demek istediğim 1600 mhz ile 2000 mhz arasında %25 fps farkı olmayabiliyor. GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti MINI ITX1683 TL GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti MINI ITX1683 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 22 Şubat 2020; 13:31:51 >

Enerji ölçerim yok, metro exodusum da yok, ama güçlü oyunlarım var başka, muhtemelen rdr2 de alacağım. Bakarız ya, ama sistemim yaza doğru hazır olur, çünkü iyi bir monitöre para biriktiriyorum.

Not: Pardon program kendisi ölçüyormuş kb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tP4sha -- 22 Şubat 2020; 15:4:41 >
  • Kadima kullanıcısına yanıt
    Görmemiştim mesajınızı, aslında undervolt ile performansta hiçbir değişiklik olmuyor benim biraz frekanstan düşürmemin sebebi performans kaybı ile kıyasladığımda elektrik tüketimini çok daha fazla düşürebilmem. Çoğu oyunda tam performansa ihtiyaç olmadığından elektrik tüketimini ön plana alıp öyle kullanmak tam performans istendiğinde de öyle bir profil oluşturmak onu seçmek en karlısı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.