Şimdi Ara

GIGABYTE - MA785GT-UD3H

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar bayramın 2. günü bir arkdaşıma gigatek ten bir pc topladık bu gün parçalar elimize ulaştı ve hemen pc yi toplamaya başladık. bütün parçaları topladıktan sonra sıra geldi çalıştırmaya. Power düğmesine bastığımızda işlemci ve kasa fanı çalıştı ama ekrana bir türlü görüntü alamadık ne bios geldi nede başka birşey. Kullandığımız board GIGABYTE - MA785GT-UD3H ve işlemci AMD - ATHLON II X3 425 oem board ekrankartlı acaba sorun sizce ne olabilir arkadaşlar.Bu arada anakart güç kaynağından 40 waat gibi bir güç çekiyor diyor. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar

• Bu sorunun nedeni genellikle güç baglantılarının takılmasının unutulması oluyor.
  • tüm parçaları vede kablo bağlantılarının doğru takıldığından emin olunuz.
  • Entegre grafik çipini bios ayarlarında seçtin mi? İşlemcin anakart bios güncellemesiyle destekleniyor olabilir. Güç kaynağından gerekli tüm bağlantıları anakartına işlemci güç girişine taktıysan çalışması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Entegre grafik çipini bios ayarlarında seçtin mi? İşlemcin anakart bios güncellemesiyle destekleniyor olabilir. Güç kaynağından gerekli tüm bağlantıları anakartına işlemci güç girişine taktıysan çalışması lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: akbey_59

İyi günler arkadaşlar bayramın 2. günü bir arkdaşıma gigatek ten bir pc topladık bu gün parçalar elimize ulaştı ve hemen pc yi toplamaya başladık. bütün parçaları topladıktan sonra sıra geldi çalıştırmaya. Power düğmesine bastığımızda işlemci ve kasa fanı çalıştı ama ekrana bir türlü görüntü alamadık ne bios geldi nede başka birşey. Kullandığımız board GIGABYTE - MA785GT-UD3H ve işlemci AMD - ATHLON II X3 425 oem board ekrankartlı acaba sorun sizce ne olabilir arkadaşlar.Bu arada anakart güç kaynağından 40 waat gibi bir güç çekiyor diyor. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Entegre grafik çipini bios ayarlarında seçtin mi? İşlemcin anakart bios güncellemesiyle destekleniyor olabilir. Güç kaynağından gerekli tüm bağlantıları anakartına işlemci güç girişine taktıysan çalışması lazım.

quote:

İyi günler arkadaşlar bayramın 2. günü bir arkdaşıma gigatek ten bir pc topladık bu gün parçalar elimize ulaştı ve hemen pc yi toplamaya başladık. bütün parçaları topladıktan sonra sıra geldi çalıştırmaya. Power düğmesine bastığımızda işlemci ve kasa fanı çalıştı ama ekrana bir türlü görüntü alamadık ne bios geldi nede başka birşey. Kullandığımız board GIGABYTE - MA785GT-UD3H ve işlemci AMD - ATHLON II X3 425 oem board ekrankartlı acaba sorun sizce ne olabilir arkadaşlar.Bu arada anakart güç kaynağından 40 waat gibi bir güç çekiyor diyor. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar

Alıntıları Göster
    Ram'leri tek tek bütün slotlarda deneyin. Gerekirse birini takarak deneyin bütün slotlarda.. Ram slotlarında bi sorun olabilir. Artı olarak ram'lerde bi sorun olabilir. Birer birer takmanızın o yüzden faydası olabilir. Görüntü alırsanız aynı slota diğer ram'i de takıp deneyin.. Harici ekran kartı taktıysanız önce onboard karta takıp deneyin görüntü almayı. Tabi bu arada ekran kartını çıkarın..

• quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

Ram'leri tek tek bütün slotlarda deneyin. Gerekirse birini takarak deneyin bütün slotlarda.. Ram slotlarında bi sorun olabilir. Artı olarak ram'lerde bi sorun olabilir. Birer birer takmanızın o yüzden faydası olabilir. Görüntü alırsanız aynı slota diğer ram'i de takıp deneyin.. Harici ekran kartı taktıysanız önce onboard karta takıp deneyin görüntü almayı. Tabi bu arada ekran kartını çıkarın..

Alıntıları Göster
    Anakartın sitesinde en erken f2 biosu güncelleştirmesiyle işlemcinin tanınacağını söyleniyor. Sorun bu olabilir.

Edit:imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 6 Aralık 2009; 4:16:18 >

• quote:

Anakartın sitesinde en erken f2 biosu güncelleştirmesiyle işlemcinin tanınacağını söyleniyor. Sorun bu olabilir.

Edit:imla.

Alıntıları Göster
    SEÇTİĞİNİZ ÜRÜNLER
    1 ADET CORSAIR 2 GB DDR3 1333 (Kategori:DDR3 SDRAM)
    1 ADET AMD ATHLON II X3 425 (Kategori:SOKET AM3)
    1 ADET SEAGATE 500 GB SATA2 16 MB NCQ (Kategori:SATA2)
    1 ADET LG H55N-S (Kategori:DVD YAZICILAR)
    1 ADET GIGABYTE MA785GT-UD3H (Kategori:SOKET AM3)
    1 ADET ASUS TA915 (Kategori:KASA)
    1 ADET SAMSUNG 933SN+ (Kategori:LCD D-SUB)
    1 ADET A4TECH KB-2150D (Kategori:KLAVYE-MOUSE SET)

Arkadaşlar Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Sistemde Kullandığım Parça Listesi Yukarıda. Zaten Sistem Şimdilik htpc olarak yani film izlemek amacı ile toplamıştık.

----Ramleri her slotta denedim yine bir sonuç alamadım.

---- Asusun Kasa içinden çıkan güç kaynağı ile il etapta denedik sistem çalışmadı. Hadi dedeik belki güç kaynağındandır diğer pc deki higpower 560 watt güç kaynağını söktüm taktım yine değişen bir şey olmadı.

----Sistem kendini açmıyor bios ekranı dahi gelmiyor. Bunun için bios günçellemesi gibi birşey söz konusu değil.

• quote:

SEÇTİĞİNİZ ÜRÜNLER
    1 ADET CORSAIR 2 GB DDR3 1333 (Kategori:DDR3 SDRAM)
    1 ADET AMD ATHLON II X3 425 (Kategori:SOKET AM3)
    1 ADET SEAGATE 500 GB SATA2 16 MB NCQ (Kategori:SATA2)
    1 ADET LG H55N-S (Kategori:DVD YAZICILAR)
    1 ADET GIGABYTE MA785GT-UD3H (Kategori:SOKET AM3)
    1 ADET ASUS TA915 (Kategori:KASA)
    1 ADET SAMSUNG 933SN+ (Kategori:LCD D-SUB)
    1 ADET A4TECH KB-2150D (Kategori:KLAVYE-MOUSE SET)

Arkadaşlar Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Sistemde Kullandığım Parça Listesi Yukarıda. Zaten Sistem Şimdilik htpc olarak yani film izlemek amacı ile toplamıştık.

----Ramleri her slotta denedim yine bir sonuç alamadım.

---- Asusun Kasa içinden çıkan güç kaynağı ile il etapta denedik sistem çalışmadı. Hadi dedeik belki güç kaynağındandır diğer pc deki higpower 560 watt güç kaynağını söktüm taktım yine değişen bir şey olmadı.

----Sistem kendini açmıyor bios ekranı dahi gelmiyor. Bunun için bios günçellemesi gibi birşey söz konusu değil.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Zarla Zorla Sistemden bir görüntü almayaı başladım. ama bir anlam veremedim.Sizce bu görüntülerin açıklaması ne olabilir.

GIGABYTE - MA785GT-UD3H

GIGABYTE - MA785GT-UD3H

• quote:

Arkadaşlar Zarla Zorla Sistemden bir görüntü almayaı başladım. ama bir anlam veremedim.Sizce bu görüntülerin açıklaması ne olabilir.

GIGABYTE - MA785GT-UD3H

GIGABYTE - MA785GT-UD3H

Alıntıları Göster
    tek alabildiğiniz görüntü bu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

tek alabildiğiniz görüntü bu mu?

Alıntıları Göster
    Anakartına takıp başlatabileceğin bir işlemci bulmalısın. Bilgisayarı çalıştırıp anakart biosunu güncellemelisin bence.
  • quote:

Anakartına takıp başlatabileceğin bir işlemci bulmalısın. Bilgisayarı çalıştırıp anakart biosunu güncellemelisin bence.

Alıntıları Göster
    @Mete Can Karahasan
    yani sence anakart üzerindeki biosla bu işlemciyi desteklemiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@Mete Can Karahasan
    yani sence anakart üzerindeki biosla bu işlemciyi desteklemiyor mu?

Alıntıları Göster
    Anakartın işlemci desteği listesine göre öyle gözüküyor. F2 biosu olmadan desteklemez gözüküyor.
  • quote:

Anakartın işlemci desteği listesine göre öyle gözüküyor. F2 biosu olmadan desteklemez gözüküyor.

Alıntıları Göster
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-ma785gt-ud3h_10.html

Bios sürümü ile alakalı olacağını sanmıyorum. Bütün işlemciler'in bios sürümüne F2 yazılmış. Bu mantıkla F1 sürümününün hiçbi işlemciyi desteklememesi gerekir :) Ya anakart arızalı ya da işlemci.. Bence farklı bi AM3 işlemci bulup test edip anlayın sorun hangisindeymiş.. O da bi sonuç vermezse ram'leri test edin başka bi anakartta..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-973658B43

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ram ile ilgili problem arızalı olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur[CrZy]

Ram ile ilgili problem arızalı olabilir

Alıntıları Göster
    Alparslan hocam iyi güzel diyorsun da Fx = Destekleyen en düşük BIOS versiyonu böyle de bir ibare koymuşlar başına. Servicepoint'e gönderirdim ben, garanti dahilinde çıkan arıza diye.
  • quote:

Alparslan hocam iyi güzel diyorsun da Fx = Destekleyen en düşük BIOS versiyonu böyle de bir ibare koymuşlar başına. Servicepoint'e gönderirdim ben, garanti dahilinde çıkan arıza diye.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Cevaplarınız için çok teşekkürler ne yaptı isem sistemi çalıştıramadım. Bende birazda gigatek yetkilerinin küstahlığı sebebi ile kanuni hakkım olan 7 gün içerisinde mal iadesi hakkımı kullanarak malzemeleri bugün ups kargo gelir ise kutuladım geri iade edicem.

• quote:

Arkadaşlar Cevaplarınız için çok teşekkürler ne yaptı isem sistemi çalıştıramadım. Bende birazda gigatek yetkilerinin küstahlığı sebebi ile kanuni hakkım olan 7 gün içerisinde mal iadesi hakkımı kullanarak malzemeleri bugün ups kargo gelir ise kutuladım geri iade edicem.

Alıntıları Göster
    Ben parçaları aldım adam neden bize toplatmadınız diye fırça kaymaya çalıştı böyle bir küstahlık olurmu müşteriye sizce arkadaşlar. Baştan iyi niyetli olarak hadi dedim kasayı topladım ben sadece kasayı yollıyayım parça değişimini yapım çalıştırıp yollarsınız dedim yetkililere yaaa kargo fazla tutar siz sadece anakart ram ve işlemciyi yollıyım biz size dener yollarız dediler. Sonra ben o zaman geri iade etmek istiyorum deyince adamlar sistemi alıyorsunuz bize neden toplatmadınız diye fırça kaymaya çalıştı. Sizce arkadaşlar ben nerden bileyimki Adamın tamirden gelen malzemeyle bana sistem toplamdığını.....

• quote:

Ben parçaları aldım adam neden bize toplatmadınız diye fırça kaymaya çalıştı böyle bir küstahlık olurmu müşteriye sizce arkadaşlar. Baştan iyi niyetli olarak hadi dedim kasayı topladım ben sadece kasayı yollıyayım parça değişimini yapım çalıştırıp yollarsınız dedim yetkililere yaaa kargo fazla tutar siz sadece anakart ram ve işlemciyi yollıyım biz size dener yollarız dediler. Sonra ben o zaman geri iade etmek istiyorum deyince adamlar sistemi alıyorsunuz bize neden toplatmadınız diye fırça kaymaya çalıştı. Sizce arkadaşlar ben nerden bileyimki Adamın tamirden gelen malzemeyle bana sistem toplamdığını.....

Alıntıları Göster
    Beğenmediysen hakkın var, iade et. Şahsen ben kaçırmazdım, sonra çok başın ağrıyor. Tamirden gelen malzemeyle toplamayacağına güvenebilirsin aslında adı sanı bilinmiş yerdir. Eğer güvenmiyorsan donanımının seri numaralarını kaydet öyle yolla, maksat manyaklık olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 7 Aralık 2009; 13:56:22 >

• quote:

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun arkadaşım olabilecek en kötü şey başınıza gelmiş sıfır alıyorsun bir hevesle zevkle topluyorsun pat sorun çıkıyor benimde başıma gelmişti en güzeli gidip mağazadan görerek gözünün önünde toplatarak almak ama işte herkesin yaşadığı şehirde bulunmuyor mecbur kargoyla almak gerekiyor sorun hakkında fikrim yok ama umarım en yakın sürede halledersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MsTmS -- 7 Aralık 2009; 14:03:05 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.