Şimdi Ara

GIGABYTE MA785GT-UD3H vs ASUS M4A785TD-V EVO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkaşlar athlon 2 x4 alcam anakart olarak hangisi daha iyi? forumlarda benzer başlıklar var ama tam bi cevap yok hangisinde ne eksik ne fazla tercih konusunda yardımcı olurmusunuz?

• 1.
    M4A785TD-V EVO da 128mb sideport memory var ; GA-MA785GT-UD3H da yok .

SidePort Memory - Neye Yarar?

kaynak :
    http://www.pozitifpc.com/sideport-memory-nedir/

*** yazan yere boşluksuz p o z i t i f p c yazın.

Bildiğiniz gibi, IGP, yani onboard grafik işlemcileri, RAM olarak ana belleği kullanırlar. Bu durumun iki dezavantajı

vardır: Birincisi, ana belleğin kullanılabilir kısmının azalmasına neden olurlar. İkincisi, ekran kartlarında kullanılan

RAM’ler, genelde ana hafızadaki DDR2 ya da DDR3 modüllerden çok daha hızlıdırlar. Onboard grafik işlemcilerin

yavaş olmalarından ötürü, bunun bir problem olmadığını düşünebiliriz ama, aynı anda hem grafik işlemcisi, hem

CPU, hem de bus mastering özelliği olan cihazlar ana belleğe erişmeye çalıştıklarında hız ve bant genişliği daha da

azalır.

AMD’nin SidePort Memory denilen teknolojisi bu iki sorunu da çözmekte. Zira, artık anakart üzerinde, sadece IGP‘ye

ayrılmış bir bellek alanı bulunuyor ve sistem RAM’ini harcamıyor.
    SidePort Memory Nerede?

SidePort Memory, genelde görüntü işlemcisine yakın bir yerde, tek bir RAM yongası olarak bulunur.

Şimdiye kadar karşılaştığımız tüm anakartlarda bu bellek yongasının anakart üzerinde “SidePort Memory” yazısı ile

etiketlendiğini gördük.

2.
    ses konusunda GA-MA785GT-UD3H daha iyi .

" However, I'm not crazy about the fact that the audio outputs are powered by a VIA audio codec that doesn't

support real-time DTS or Dolby Digital Live encoding."

kaynak:
    http://techreport.com/articles.x/17328/2

M4A785TD-V EVO nun ses çıkışlarını destekleyen ses kodek inin ( VIA audio codec ) gerçek zamanlı
    DTS veya Dolby Digital Live encoding desteği yok .

3.
    M4A785TD-V EVO da PCI Yuva sayısı 3 , GA-MA785GT-UD3H da 2 .

4.
    GA-MA785GT-UD3H daki kuzey köprüsü oldukça ısınıyor ; ama performansa olumsuz etkisini duymadım.

5.
    Türkçe incelemeri görmüşsünüzdür ama aynı durumda olanlar için burada da yazılı olması iyi olur .

GA-MA785GT-UD3H
    http://www.turkdonanim.com/urun-inceleme/gigabyte-ga-ma785gt-ud3h.html

*** yazan yere boşluksuz t u r k d o n a n i m yazın .

Asus M4A785TD-V EVO
    http://www.pckoloji.com/dosya-konulari/10311-amd-785g-yongasetiyle-ekran-kartsiz-directx-10-1-donemi.html

*** yazan yere boşluksuz p o z i t i f p c yazın.

6.
    hangisini seçecekseniz , seçmeden önce anakartların bellek seçip seçmediği , yada hangi belleklerle sorunsuz

çalıştığı hakkında kullananlardan bilgi alın .forumda EVO hakkında başlık olacaktı .

• 5 nolu yerdeki

*** yazan yere boşluksuz p o z i t i f p c yazın. yanlış olmuş .
  • detaylı cevabınız için teşekkür ederim.. heralde fikrim değişmezse tercihim evodan yana olucak.. ses kalitesinin çok bozulacağını düşünmüyorum açıkçası 2+1 creative ses sistemim var Via'da senelerin markası sonuçta :)
  • Gigabyte'da güç besleme 4+1, asusta 8+2... Benim eski gigabyte 790xt'linin alternatifi olur zannetmiştim bu yeni modelin ama asusçuyuz napalım
  • birde anladığım kadarıyla SidePort Memory on board ekran kartını kullanırken önem kazanıyor? hd4870 takmayı düşünüyorum bu karta dolayısıyla kullanmıyacağım bir özellik mi olacak?
  • eğer onboard ekran kartınızı kullanacaksanız , önemli çünkü ; 128mb sideport memory yoksa sistem belleğinden kullanacak .

ama , siz zaten ekran kartı takacağınız için önemi yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus m5a97 evo
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet. Çok düşünüyorsun, hali hazırda tastamam onboard ekran kartı var üzerinde. Express gate özelliği de gigabyteda yok diye biliyorum. Üzerindeki ssd flash disk işletim sistemini başlatmadan 5 saniyede internete bağlanabileceğin bir işletim sistemi barındırıyor.
  • aynı tercihler arasında kalıp asus u seçtim windows 7 64 bit kullanıyorum ve overclock da yapıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım diyebilirim.
  • peki asus m4a78td-v evo yerine onun üstüne 10 tl kadar koyup Gigabyte MA790X-UD3P almak da iyi bir seçenek olmaz mı ?Ne de olsa sb750 var overclock için daha iyi değilmi????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.