Şimdi Ara

Gigabyte P55-UD3R Cold Boot Loop (Cycling)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son 20 gündür ilginç bir problem yaşıyorum. Araştırmalarımın sonucunda yaşadığım problemin cold boot loop ( cycle ) olduğunu öğrendim. Fakat sizlerinde fikrini almak istedim.
    Anakart: GA -P55 - UD3R
    işlemci : i5 750 4 çekirdekli
    Ramler : GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3
    Powersupply : Huntkey 700w Cooler Master kasalardan default çıkan
    ekran kartı : hd 6950

Şöyleki ; pc yi çalıştırdıktan 7-8 sn kadar sonra bios ' un son halinin yazdığı siyah ekranda , işlemcinin şuanki clock değerleri yazıyor ram' in bilgileri yazdığı an sata device ları okuyamadan pc nin elektriği gider gibi reset atıyor ve 2-3 sn sonra tekrar kendiliğinden çalışıyor ve aynı yerde tekrar restart atıyor. Taa ki ben powersupply daki swtich ' i kapatana kadar. Bu dakikalarca bu şekilde devam ediyor ve pc açılmıyor.

Bu noktaya gelene kadarki sürecide anlatayım , pc 5 yıllık , son 4 yılını 3.2 ghz 1600 Mhz de O.C li olarak geçirdi. 3 ay önce yükteyken yada boşta full freeze donmalar başladı. Powersupply dan kapatıp açtığımda 1-2 saat kadar sıkıntısız devam edebılıyordum. Taaki 5 dk da bir e düşünceye kadar. Sonra harddiskten olabileceğine kanaat getirip sata kablosunu değiştirdim ve herşey düzeldi tabiki 20 gün önceye kadar. Bir sabah açmaya çalıştım pc yi ve bu halde.

Birçok forum okudum başka bir powersupply ile dene gibi öneriler var fakat benim öyle bir şansım yok. Anakartın üstündeki led phase ler LED1:Kırmızı , LED2:Turuncu LED3:Yeşil LED4:Yeşil şeklinde.

Enerji kablolarını çıkartıp taktığımda ya da ramleri yerinden söküp taktığımda , bazen pc açılıyor ve kaya gibi sağlam çalışıyor. Dikkat ettim çoğu çalıştırmayı başardığım zamanlarda Anakartın üstündeki led phase lerin yanmadığını fark ettim.

Denediğim çözümler ; bios sıfırlamak , tek tek ram denemek , ekran kartsız , Hard disksiz boot denemeleri , işlemci aşırı ısınması olarak düşünüp macun değişimi gibi şeyleri denedim ama bir çözüm olmadı.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celfenk -- 13 Ocak 2015; 23:44:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.