Şimdi Ara

GİGABYTE X38.DQ6 İŞLEMCİ FAN BAGLANTISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • THERMALTAKE ISGC-300 işlemci fanı aldım.. fakat anakartımda işlemci fan soketi 4pinli ama aldıgım fanda 3 pin var... fan baglantısını nasıl yapmam lazım

• anakart üzerinde başka 3 pin olması lazım veya 3 pinliyi 4 pine takabilirsin 1 pin boşta kalacak şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihDRM

THERMALTAKE ISGC-300 işlemci fanı aldım.. fakat anakartımda işlemci fan soketi 4pinli ama aldıgım fanda 3 pin var... fan baglantısını nasıl yapmam lazım

4 pine 3 pin takabilirsin ben öyle kullanıyorum geriye kalan 1 pin zaten devir hızını ayarlamak için.
  • Kuzey köprüsünün ve 4pin cpu girişinin yanında 3 pin yeri olması lazım
  • üç pinli skote taktım bu seferde fan yavaş dönüyor 650 rpm dönüyor ve sabit kalıyor işlemci çok ısınmaya başlıyor bu seferde
  • Hocam ayarı high moduna al

GİGABYTE X38.DQ6 İŞLEMCİ FAN BAGLANTISI
  • ayar zaten high modunda fakat 3pinli sokete takınca everestten baktıgımda anakart işlemci fanını kasa fanı olarak görüyor sabit bir hızda kalıyor
  • Fan maksimum 1300 rpm dönüyor.Bios fanları sıcaklığa göre yönetiyor olmalı.Biosa girip bu özelliği kapatmayı deneyin.O zaman fana tam voltaj verecektir.
  • o zaman sorunum çözülür galiba bir deneyim sonucu yazarım sagol
  • hala 650 rpm sabit kaldı 1300 rpm olması lazım cpu fan auto yazan yeri disable yaptım olmadı.pwm yaptım olmadı. voltage yaptım gene olmadı...eksik voltaj veriyor anakart nedense yada başka bir yerde ayar varmı baktım ama bulamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.