Şimdi Ara

GIGABYTE X58 ud9 ve OCZ Platinum 12 GB RAM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12 gb abi dile kolay napıcak o kadar ram i hasta herhalde :D
  • Söylediğim gibi grafik tasarımla uğraşıyor aynı zamanda oyun manyağı :)
  • tek 5970 ve zaten 2000MHz hızında ram alınacaksa ud9 almanın bir mantığı yok çünkü ud9 un en bariz üstünlükleri 4 lü 16x quad crossfire veya quad sli kurulumlarına olanak tanıması ve oc kapasitesidir ve bu üstünlüklerin ikisini de kullanmayacaksınız. ddr3 2000MHz destekli herhangi bir x58 chipsetli 500 - 600 liralık anakart ile de core i7 extreme işlemci, 5970 ve 12GB ram kullanılabilir. zaten ud9 un sığdığı kasa sayısı çok az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

tek 5970 ve zaten 2000MHz hızında ram alınacaksa ud9 almanın bir mantığı yok çünkü ud9 un en bariz üstünlükleri 4 lü 16x quad crossfire veya quad sli kurulumlarına olanak tanıması ve oc kapasitesidir ve bu üstünlüklerin ikisini de kullanmayacaksınız. ddr3 2000MHz destekli herhangi bir x58 chipsetli 500 - 600 liralık anakart ile de core i7 extreme işlemci, 5970 ve 12GB ram kullanılabilir. zaten ud9 un sığdığı kasa sayısı çok az.

Bilgi için teşekürler... Şu anda UD5 aldı ve 12 GB RAM kullanıyor ve elinde 1 tane 5970 mevcut, ama bir ara 2 tane olabilir falan diyordu... Yani her an 2.sini eklemeye kalkışabilir...

Peki, UD5 2 tane 5970 i destekliyor değil mi?..

• quote:

Orijinalden alıntı: LeXoRiA

quote:

tek 5970 ve zaten 2000MHz hızında ram alınacaksa ud9 almanın bir mantığı yok çünkü ud9 un en bariz üstünlükleri 4 lü 16x quad crossfire veya quad sli kurulumlarına olanak tanıması ve oc kapasitesidir ve bu üstünlüklerin ikisini de kullanmayacaksınız. ddr3 2000MHz destekli herhangi bir x58 chipsetli 500 - 600 liralık anakart ile de core i7 extreme işlemci, 5970 ve 12GB ram kullanılabilir. zaten ud9 un sığdığı kasa sayısı çok az.

Bilgi için teşekürler... Şu anda UD5 aldı ve 12 GB RAM kullanıyor ve elinde 1 tane 5970 mevcut, ama bir ara 2 tane olabilir falan diyordu... Yani her an 2.sini eklemeye kalkışabilir...

Peki, UD5 2 tane 5970 i destekliyor değil mi?..

destekler ama gerek yok madem maddi sıkıntısı yok gtx480 veya yeni çıkacak (inşallah çıkar) çift gpu lu fermi çözümlerinden bir atne alıp physx için kullansın çok daha iyi oyun deneyimi için

• İnş. çıkar evet Hmm anladım... teşekkür ederim bilgi için, gerçekten çok yardımcı oldunuz o zaman söyliyim de 5970 i kenara koyup gtx 480 alsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeXoRiA -- 30 Temmuz 2010; 23:46:13 >
  • quote:

İnş. çıkar evet Hmm anladım... teşekkür ederim bilgi için, gerçekten çok yardımcı oldunuz o zaman söyliyim de 5970 i kenara koyup gtx 480 alsın

Peki gtx480 daha mı iyi hd5970'ten?..
  • quote:

quote:

İnş. çıkar evet Hmm anladım... teşekkür ederim bilgi için, gerçekten çok yardımcı oldunuz o zaman söyliyim de 5970 i kenara koyup gtx 480 alsın

hayır kardeşim 5970 i kenara koymayacak ikisini aynı anda kullanacak. normal grafikler oyun için filan 5970 i, physx hesaplamaları için de gtx480 i kaullanacak yani kartlar aynı anda aktif olacak çok güzel birşey aslına bakarsan aynısını ben de yapıcam. bende de 5970 var ya 256 bitlik gtx460 alıcam yada gtx480 düşerse ondan alıp physx için kullanıcam. muhteşem olacağını düşünüyorum. çok güçlü bir grafik işlem birimi olacak.

• Benim eski makinada uyuşmazlık var dı.
    Gigaybyte anakart ve Ocz 800mhz ramler ile hiçbir şekilde makine açılmıyordu.

quote:

:D:
    quote:

Orijinalden alıntı: Hayspat

OCZ ve Gigabyte uyuşmazlığı tam bir şehir efsanesidir

• quote:

quote:

quote:

hayır kardeşim 5970 i kenara koymayacak ikisini aynı anda kullanacak. normal grafikler oyun için filan 5970 i, physx hesaplamaları için de gtx480 i kaullanacak yani kartlar aynı anda aktif olacak çok güzel birşey aslına bakarsan aynısını ben de yapıcam. bende de 5970 var ya 256 bitlik gtx460 alıcam yada gtx480 düşerse ondan alıp physx için kullanıcam. muhteşem olacağını düşünüyorum. çok güçlü bir grafik işlem birimi olacak.

Vaaaay ben de tam onu soracaktım iki farklı GPU takabiliyor muyuz diye Süpper bişi, bunu kesinlikle ben de uygulamalıyım yeni PC alırsam

• 1 Kare HD sahne render edildiginde bile RAM kullanimi 4 kusur GB'lara cikiyor.. Bu tur isler yapilacaksa 24GB bellek normal..
    Herkeste 6GB yeter artar demis
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

1 Kare HD sahne render edildiginde bile RAM kullanimi 4 kusur GB'lara cikiyor.. Bu tur isler yapilacaksa 24GB bellek normal..

Yani 24 GB a terfiyi onaylıyor musunuz?..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: axiadam
    1 Kare HD sahne render edildiginde bile RAM kullanimi 4 kusur GB'lara cikiyor.. Bu tur isler yapilacaksa 24GB bellek normal..

Yani 24 GB a terfiyi onaylıyor musunuz?..

Ben 24 GB ram'e karsi degilim eger dedigin gibi profesyonel anlamda isler yapilacaksa sart tabiki.
    Marka ve ya model onerisinde bulunamam, benden daha iyi bilen ve onerisinde bulunabilecek kisiler vardir

• Hmm... Anladım, teşekkür ederim!..
  • quote:

quote:

quote:

peki ekleyeceğin nvidia kart physx haricindeki hesaplamalarda 5970'e yardımcı olacak mı?

bu iki kartın arasındaki bağlantı nasıl oluyor?

ikisininde mi sürücüsünü kuruyoruz?

bu üçünü istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: W140

quote:

quote:

quote:

peki ekleyeceğin nvidia kart physx haricindeki hesaplamalarda 5970'e yardımcı olacak mı?

bu iki kartın arasındaki bağlantı nasıl oluyor?

ikisininde mi sürücüsünü kuruyoruz?

bu üçünü istiyorum.

ben de yapmadım yapınca cevapları tek tek alacaksın
    forumda var bir sürü konu. physx mod başlığı ile arat.

• 1-hayır yardımcı olmaz..
    ati ve nvidia kartı dediğin anlamda birlikte kullanabilmek için bir teknoloji geliştiriliyor ama emekleme aşamasında..
    (bkz:lucid hydra)
    2- 2 kartın arasında bağlantı yok her ikiside anakarta bağlı bu yeterli bir bağlantı zaten
    3-evet herikisinede sürücü kuruyorsun..bu sadece win7 de mümkün..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

1-hayır yardımcı olmaz..
    ati ve nvidia kartı dediğin anlamda birlikte kullanabilmek için bir teknoloji geliştiriliyor ama emekleme aşamasında..
    (bkz:lucid hydra)
    2- 2 kartın arasında bağlantı yok her ikiside anakarta bağlı bu yeterli bir bağlantı zaten
    3-evet herikisinede sürücü kuruyorsun..bu sadece win7 de mümkün..

ooppss hocam hoşgeldin. ben sadece physx i hesaplatsam yeter. devasa fps düşmelerine ilaç olsun yeter çünkü fps physx açıkken kapalı durumun 3 te birine düşüyor.

• hoşbulduk ...
    sırf fizik için öyle çok güçlü kartlara gerek yok..
    eğer asıl kartın 5850 vs ise gt240 yeter..
    ama 5970 ise de gts 250 tarzı bir kart fazlasıyla yeter..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

hoşbulduk ...
    sırf fizik için öyle çok güçlü kartlara gerek yok..
    eğer asıl kartın 5850 vs ise gt240 yeter..
    ama 5970 ise de gts 250 tarzı bir kart fazlasıyla yeter..

physx için kullanacağım kartın dx11 olup olmaması fark eder mi? yani tesellation da filan ati ye yardımcı olmaz mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.