Şimdi Ara

GIGABYTE Z77X-UD3H O.C için iyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler merhaba ben yeni bir anakart almayı düşnüyorum aklımdada GIGABYTE Z77X-UD3H var sizce iyi bir kartmı ben o.c yapacam işlemcimde 3570k sizci bu kartla o.c iyi o.c yapıla bilirmi kullanan arkadaşlar menmunlarmı bide kronik bir sorunu varmı ?

• faz sayılarına bakarsak overclock a özel tasarlanmış bir ürün değil o sebeple "iyi o.c" şansı pek mümkün görünmüyor yinede net birşey demek zor oc için işlemci çevresinde minimum 12 ve üzeri faz arayın tabi tek kıstas bu değil!
  • Ben kullanıyorum, 2500K ile 4.5 rahat görüyor, 4.7 de görüyor hava soğutmadan dolayı ilerisine cesaret edemedim.3570K'nın güç tüketimi 77watt bu bir avantaj oc için 12 faza falan gerek yok.Ha elinizdeki 125w tdpli bir AMD işlemci olsaydı kesinlikle daha yüksek faz sayısı gerekirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EKE58

Ben kullanıyorum, 2500K ile 4.5 rahat görüyor, 4.7 de görüyor hava soğutmadan dolayı ilerisine cesaret edemedim.3570K'nın güç tüketimi 77watt bu bir avantaj oc için 12 faza falan gerek yok.Ha elinizdeki 125w tdpli bir AMD işlemci olsaydı kesinlikle daha yüksek faz sayısı gerekirdi.

"oc için 12 faza falan gerek yok" he he doğru bunca firma boşu boşuna 12-16 faz koyuyor

Not:tpd güç tüketimini değil termal ısıl tasarımını ifade eder çekilen güç bu değerden çok daha yüksek olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 12 Şubat 2013; 20:20:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

Orijinalden alıntı: EKE58

Ben kullanıyorum, 2500K ile 4.5 rahat görüyor, 4.7 de görüyor hava soğutmadan dolayı ilerisine cesaret edemedim.3570K'nın güç tüketimi 77watt bu bir avantaj oc için 12 faza falan gerek yok.Ha elinizdeki 125w tdpli bir AMD işlemci olsaydı kesinlikle daha yüksek faz sayısı gerekirdi.

"oc için 12 faza falan gerek yok" he he doğru bunca firma boşu boşuna 12-16 faz koyuyor

Not:tpd güç tüketimini değil termal ısıl tasarımını ifade eder çekilen güç bu değerden çok daha yüksek olabilir

Tdpnin ısıl tüketim olduğunu biliyorum, nitekim işlemcimin güç tüketiminin testlerde 300 watta yaklaştığını çok kez gördüm.Fakat iki işlemcinin güç tüketimi kıyaslanacaksa, oran-orantı mantığından tdpleri pekala kıyaslanabilir.Tdp konusunda üstün bilgilerinizle bizi aydınlattığınız için ayrıca teşekkürler.
    Overclock konusuna gelecek olursak, faz sayısının artması elbette ileri seviye oc'un önünü açacaktır fakat bir ev kullanıcısı için, maksimum 200 dolarlık su soğutma kullanacak insanlar için ha 12 olmuş ha 92 bir önemi yok.12-16 muhabbetleri diğer tüm cafcaflı süslü bilgiler gibi pazarlama materyali.Biraz inceleme yaparsanız 4 fazlı Asus anakartla 3770k'nın 4.5 ghze çekildiğini görürsünüz.Kaldı ki adamın burada sorduğu 9 fazlı, 5-5.5 ghz değerlerini rahatlıkla görecektir.Zaten daha üstü için soğutma çözümü yetersiz kalacaktır.Doyurucu bir oc için müsait olduğu görülüyor.O yüzden adama gereksiz yere yüzlerce lira harcatmaya gerek yok, milli servet bunun burası.
    Bunların haricinde o üslubunuza bir çeki düzen verin, hayır benim için sorun yok ama böyle mahalle ağzı hoş durmuyor, yakışmıyor yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• overclock yapabiliyor olmak 4.5ghz i görmek birşey yaptığın oc ta her koşulda stabil kalabilmekse bambaşka birşey!bu fazlar laf olsun cafcaf yaratsın diye konmuyor tek amaçları saat hızını yükseltmekte değil 9 faz bir anakart ile 12 yada 16 fazlı bir anakartın çizdiği voltaj spektrumu birbirinden çok farklı buda işlemcinin ömrünü uzatan yaptığın oc ta mavi ekran yada sistem hatalarının oluşmasını engelleyen anakart üzerindeki en önemli devre elemanları arasında ilk sıralarda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.