Şimdi Ara

Git Bash ile Meld diff tool kurulumu (Windows)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birisi bana Meld diff tool'u nasıl Git Bash ile kullanabileceğim konusunda yardımcı olabilir mi?
    İki gündür Stack Overflow ve diğer siteleri geziyorum, fakat hiçbir yerde benimle aynı sorunu yaşayan birine rastlamadım.

Aşağıdaki komutları girdikten sonra Meld'i Bash'e bağlaması lazım fakat görünen o ki hiçbir şey olmuyor.

git config --global diff.tool meld
    git config --global difftool.meld.path "/c/Program Files(x86)/Meld/Meld.exe"
    git config --global difftool.prompt false

git difftool

Yukarıdaki komutu kullandıktan sonra aşağıdaki gibi bir hata ile karşılaşıyorum:

git config option diff.tool set to unknown tool: merge
    Resetting to default...

This message is displayed because 'diff.tool' is not configured.
    See 'git difftool --tool-help' or 'git help config' for more details.
    'git difftool' will now attempt to use one of the following tools:
    opendiff kdiff3 tkdiff xxdiff meld kompare gvimdiff diffuse diffmerge ecmerge p4merge araxis bc codecompare emerge vimdiff
    2 files to edit.

Bazı sistemler c: şeklindeki yazımı kabul etmediği için aşağıdaki şekillerde de denedim:

/c/Progra~2/meld/bin/
    "/c/Program files (x86)/Meld/"
    "c:/Program files (x86)/Meld/"

.config dosyam:

[user]
    name = user
    email = email@sample.com

[merge]
    tool = meld

[mergetool "meld"]
    cmd = meld --auto-merge \"$LOCAL\" \"$BASE\" \"$REMOTE\" --output \"$MERGED\" --label \"MERGE (REMOTE BASE MY)\"
    trustExitCode = false

[mergetool]
    prompt = false
    keepBackup = false

[diff]
    guitool = meld

tool = meld
    [difftool "meld"]
    cmd = meld \"$LOCAL\" \"$REMOTE\" --label \"DIFF (ORIGINAL MY)\"
    path = C:/Program Files(x86)/Meld/Meld.exe
    [difftool]
    prompt = false

• Windows için derlenmiş olan Meld-3.20.0 biraz sıkıntılı cunku MSYS2 (Windows için Unix ortamı) kurulu Windows 7 laptopuma kurdum, GUI versiyonu sorunsuz çalıştı fakat kurulum klasöründe ./bin/meld yolunda bulunan komut satırı versiyonu birkaç garip sorun cıkardı. Soruna baktığımda meld'in ilk satır #!C:/msys64/MINGW32/bin/python3.exe idi, python3.exe yolunu yanlış vermiş; onu düzelttim meld.conf modülü yok dedi onun sebebi de python3 kullanılması imiş! Python2 'ye ayarlayınca (#!C:/Python27/python.exe ile) bu sefer "SyntaxError: Non-ASCII character '\xe2' in file C:/Programs/meld-3.20.0/bin/meld on line 245, but no encoding declared;" hatası verdi onun da 2.satıra # -*- coding: utf-8 -*- koyarak giderdim fakat bu sefer meld.conf yok hatasını tekrar verdi. Uğraşmayı bıraktım ben de :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Windows için derlenmiş olan Meld-3.20.0 biraz sıkıntılı cunku MSYS2 (Windows için Unix ortamı) kurulu Windows 7 laptopuma kurdum, GUI versiyonu sorunsuz çalıştı fakat kurulum klasöründe ./bin/meld yolunda bulunan komut satırı versiyonu birkaç garip sorun cıkardı. Soruna baktığımda meld'in ilk satır #!C:/msys64/MINGW32/bin/python3.exe idi, python3.exe yolunu yanlış vermiş; onu düzelttim meld.conf modülü yok dedi onun sebebi de python3 kullanılması imiş! Python2 'ye ayarlayınca (#!C:/Python27/python.exe ile) bu sefer "SyntaxError: Non-ASCII character '\xe2' in file C:/Programs/meld-3.20.0/bin/meld on line 245, but no encoding declared;" hatası verdi onun da 2.satıra # -*- coding: utf-8 -*- koyarak giderdim fakat bu sefer meld.conf yok hatasını tekrar verdi. Uğraşmayı bıraktım ben de :)
    Aynı durumdayım hocam iki gündür bir sorunu düzeltiyorum başka bir sorun çıkıyor. Peki tavsiye edebileceğiniz, Bash'e denk bir CLI var mı? Olmazsa GUI olarak GitHub kendi uygulamasını kullanmayi düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Github'ın GUI uygulamasından önce
    https://gitextensions.github.io/ 'de görebileceğin Git Extensions adlı (.NET ile yazılmış) uygulamayı denemeni tavsiye ederim. herhangi bir git repertuarını harddiskine indirdikten sonra bu programla açıp tüm herşeyi GUI ortamında görebiliyorsun. ancak bu program sanırım commit ve push origin master gibi, değişiklikleri iletme amaçlı kullanılmıyor, sadece repertuarları incelemek için kullanılıyor ki ben de o amaçla kullanmıştım (Node.js projesini incelemek için)

Github'ta commit ve push gibi repertuarlarda değişiklik yapmak içinse Windows'a MSYS2 kurup (
    www.msys2.org
    MSYS2 homepage
    http://www.msys2.org
    ) üstüne de
    repo.msys2.org
    Index of /msys/x86_64/
    http://repo.msys2.org/msys/x86_64
    altında yer alanhttp://repo.msys2.org/msys/x86_64/git-2.14.1-1-x86_64.pkg.tar.xz gibi git paketini kurarak (bu şekilde kurma için ön çalışma yapmanız gerekebilir) kendi sisteminizi kurmanızı tavsiye ederim, kurulum sorunsuz çalıştıktan sonra da git'i komut satırından etkili kullanabilmek için Six Apart'ın Git for Humans adlı ebook'unu tavsiye ederim. Bu setup'a alternatif olarak Eclipse içinden git kullanımını da tavsiye edebilirim onun için de Eclipse 'te Git kullanımı konusunda uzman Brian Fraser'ınhttps://www.youtube.com/watch?v=HuhJ22oHyfc 'daki tutorial'ına bakmanızı tavsiye ederim.

Burada yazdığım herşeyi benim Windows 7 laptop'ta uygulamış durumdayım ve sorunsuz kullanıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.