Şimdi Ara

Gitar boyamak (Bikac tiyo ve yardima ihtiyacim var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar.. 3-5 yıllık bir klasik gitarım var.. Artik govdesinde bircok cizik var ve kötü görünüyor.. Gitarimi boyamak istiyorum, ama kafamda birkac soru var..

-Tahminimce sıradan bir sprey boya ile boyanmaz.. Bu yüzden tonlamayi, tınısını bozmayacak sekilde nasıl bir boya secebilirim?

-Boyamadan önce kendi üzerindeki boyasini, tahta zemin görünesiye kadar kazimalimiyim?

-Boyadıktan sonra vernik atarken nasil bir vernik secmeliyim.

Arkadaslar sorularim bu kadar :) Simdiden tesekurler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gitar Boyama: İpuçları ve Yardımlar

Gitar Boyanır mı?

Evet, gitarlar boyanabilir ve bu, enstrümanın görünümünü değiştirmenin veya kişiselleştirmenin harika bir yoludur.

Gitar Hangi Boya ile Boyanır?

Gitarları boyamak için kullanılan birkaç farklı boya türü vardır:

• Akrilik boyalar: Hızlı kuruyan, dayanıklı ve çeşitli renklerde bulunan su bazlı boyalar.
    • Poliüretan boyalar: Akrilik boyadan daha dayanıklı ancak daha yavaş kuruyan yağ bazlı boyalar.
    • Nitroselüloz boyalar: Vintage gitarlarda yaygın olarak kullanılan, hızlı kuruyan ve parlak bir yüzey sağlayan solvent bazlı boyalar.

Gitar Nasıl Boyanır?

Gitarı boyarken şu adımları izlemelisin:

1. Gitarı hazırla: Gitarı zımparalayın ve boya yapışmasını sağlamak için temizleyin.
    2. Astar uygula: Boyanın gitar yüzeyine yapışmasını sağlayan bir astar uygulayın.
    3. İlk kat boyayı uygula: Seçtiğiniz boya ile ilk katı uygulayın.
    4. Zımparala: İlk kat kuruduktan sonra, pürüzsüz bir yüzey elde etmek için hafifçe zımparalayın.
    5. Sonraki katları uygula: İstenilen rengi ve kapsamayı elde edene kadar ek katlar uygulayın.
    6. Vernik uygula: Boyayı korumak ve gitarın parlaklığını artırmak için vernik uygulayın.

Klasik Gitar Boyama Teknikleri

Klasik gitarlar, aşağıdakiler gibi özel boyama teknikleri kullanılarak boyanabilir:

• Fransız cilası: Gitarın yüzeyini korumak ve derinlik katmak için kullanılan, çoklu ince vernik katmanlarından oluşan bir teknik.
    • Selüloz verniği: Nitroselüloz bazlı bir vernik olup, gitarlara parlak ve dayanıklı bir yüzey kazandırır.
    • Patina: Yapay olarak yaşlandırma görünümü oluşturmak için uygulanan, boya ve vernik katmanlarından oluşan bir teknik.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 50 liralık gitarlardansa hiç uğraşma git yenisini al bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoveU4ever

50 liralık gitarlardansa hiç uğraşma git yenisini al bence
    50 Liralik bi gitar değil.. Valencia CG190
  • quote:

Orijinalden alıntı: CNDMN

50 Liralik bi gitar değil.. Valencia CG190

Alıntıları Göster
    Ebruda ki gibi bandırma yöntemiyle çok güzel bir şekilde boyanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zmpprz

Ebruda ki gibi bandırma yöntemiyle çok güzel bir şekilde boyanıyor.

Alıntıları Göster
    Yokmu arkadaslar daha önce yapan, yada bilen?
  • quote:

Yokmu arkadaslar daha önce yapan, yada bilen?

Alıntıları Göster
    İzmirdeysen makul bir fiyata istediğin deseni air brushla yapabiliyosun , izmirdeysen pm at bana ben sana yardımcı olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piccadilly Circus

İzmirdeysen makul bir fiyata istediğin deseni air brushla yapabiliyosun , izmirdeysen pm at bana ben sana yardımcı olurum

Alıntıları Göster
    the beatles boyadı kendi gitarını pm at.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kitap ariyorum ama bulamadim
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: go coni go

the beatles boyadı kendi gitarını pm at.

Alıntıları Göster
    İzmirde değilim arkadaslar.. Ben sapindan asicam bunu garajima, kendim boyayacağim orada.. Benim bilmek istediğim hangi boyayla, nasıl boyayacağım.. Desen filan yaptırmak istemiyorum yani..
  • quote:

İzmirde değilim arkadaslar.. Ben sapindan asicam bunu garajima, kendim boyayacağim orada.. Benim bilmek istediğim hangi boyayla, nasıl boyayacağım.. Desen filan yaptırmak istemiyorum yani..

Alıntıları Göster
    Ebru ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealKiss

Boya dediğin iş biraz masraflı iş... Sprey boya falan olmaz elbette. Yağlı boya vs. katı boyalar da olmuyor. Zaten seri imal edilen gitarlar bildiğim kadarıyla fırınlanarak boyanıyor, ya da ısıl işlem görüyor. Boyadıktan sonra da cila falan sürülüyor.

Ben kendim gitar yapmaya çalışmıştım, baya bir araştırdım bu boya olayını da, bulunması zor malzemelerle oluyor. İngilizce olarak googleda aratırsan çok bilgiye ulaşabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

quote:

Orijinalden alıntı: RealKiss

Boya dediğin iş biraz masraflı iş... Sprey boya falan olmaz elbette. Yağlı boya vs. katı boyalar da olmuyor. Zaten seri imal edilen gitarlar bildiğim kadarıyla fırınlanarak boyanıyor, ya da ısıl işlem görüyor. Boyadıktan sonra da cila falan sürülüyor.

Ben kendim gitar yapmaya çalışmıştım, baya bir araştırdım bu boya olayını da, bulunması zor malzemelerle oluyor. İngilizce olarak googleda aratırsan çok bilgiye ulaşabilirsin.

Alıntıları Göster
    Hmm.. Daha önce hic Ebru boyasi kullanmadiğim icin bilmiyorum.. Nasil bir boya bu, yani üstüne cila filan atabilirmiyiz?

• quote:

Hmm.. Daha önce hic Ebru boyasi kullanmadiğim icin bilmiyorum.. Nasil bir boya bu, yani üstüne cila filan atabilirmiyiz?

Alıntıları Göster
    gitarın fotosunu koy ona göre fikir verelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

gitarın fotosunu koy ona göre fikir verelim

Alıntıları Göster
    ya bende 50 liralık gitar almak istiyorum. ama sadece tahta gözde olsada olur için manyetikleri için oyulmuş. nerden bulabilirimi yada yaptırabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickbulpageat

ya bende 50 liralık gitar almak istiyorum. ama sadece tahta gözde olsada olur için manyetikleri için oyulmuş. nerden bulabilirimi yada yaptırabilirim?

Alıntıları Göster
    Elektro değil gitar.. Evde değilim suanda, kendi resmi değil fakat aynisi:

Gitarim bunlarin aynisi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CNDMN -- 21 Ocak 2010; 15:45:06 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Forumda The Beatles nickli bir arkadaş var. Çok güzel boyamıştı gitarını. Konuyu bulursam atayım.

Edit= Buldum.http://forum.donanimhaber.com/m_35706131/mpage_1/f_/key_//tm.htm#35706131

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 21 Ocak 2010; 14:49:11 >

• quote:

Alıntıları Göster
    gitar nedir neye benzer biliyoruz gitarın durumuna bakmak için foto istemiştim sen tutup benzerinin resmini koymuşsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 21 Ocak 2010; 14:53:05 >

• quote:

gitar nedir neye benzer biliyoruz gitarın durumuna bakmak için foto istemiştim sen tutup benzerinin resmini koymuşsun

Gitarin halinde cok kötü bisi yok.. Köselerinin rengi atmaya basladi.. Yanlarinda var biraz.. Saga sola vurdugumdan, sürttügümden cizilmis..

Acaba normal sprey boya ile boyasam ne olur :D
  • quote:

quote:

Gitarin halinde cok kötü bisi yok.. Köselerinin rengi atmaya basladi.. Yanlarinda var biraz.. Saga sola vurdugumdan, sürttügümden cizilmis..

Acaba normal sprey boya ile boyasam ne olur :D

Alıntıları Göster
    sprey boya tutmaz

• quote:

sprey boya tutmaz

Alıntıları Göster
    Komple zımparalasam, sprey boya ile boyayip, üstünede bi vernik atsam diye dusunmustum :D Aslinda Pc Modifikasyon bölümünde kullandiklari UV Boyadan alicaksin
  • quote:

Komple zımparalasam, sprey boya ile boyayip, üstünede bi vernik atsam diye dusunmustum :D Aslinda Pc Modifikasyon bölümünde kullandiklari UV Boyadan alicaksin

Alıntıları Göster
    Öncelikle eğer gitarının sesini seviyorsan sana komple boyamayı önermem.Ses kayboluyor biraz.İlla süslü bir gitar istiyorsan git ucuz bi gitar al boya sonra.Fakat bu gitarı boyıyacaksan sadece çatlak yerlerine birşeyler yap.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.