Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
9
Favori
183.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yesilormancini

Birde işin mali yönünü düşünmek lazım,

Hükümet İMF ile anlaşmadı paraya ihtiyaç var. Halktan bir şekilde çıkarmak zorunda. İzmirde Trafik Polisleri cirit atıyo mesela ,İnternetten satış da kasaya para atmanın diğer yolu olsa gerek.

fare sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr._Frodo

quote:

Ulan deliricem ya . Nasıl oluyorda bu millet hala satışa devam edebiliyor ? Alın işte örnek ; adam 2 gün önce yine sıcak fırsatlarda 50 tane aynı makineden sattı şimdi yine açmış 100 küsür tane satmış. Daha dün 9000 işlemi vardı bugün 9200e ulaşmış. Nie aramıyolar niye ulaşmıyorlar bu adama ?

http://urun.gittigidiyor.com/NIKON_W0QQidZZ27247388

( bu satıcıya olan şahsi bi öfke değil. Şans eseri bunu gördüğüm için diyorum )

Yurtdışında falanyaşaması sorun değil. Türkiyede vergi vermesi egrekir yaptığı satıştan .

Ben bu arkadaşa mesaj attım. Fatura gönderiyormusunuz diye, verdiği cevapta ''her ürün amerikadan adınıza faturalı olarak gelmektedir'' dedi.

Aslında fatura değil o ama neyse . Kimsenin parasına karışmaya gerek yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokotow -- 16 Mayıs 2010; 12:02:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: T_Gzgnr

quote:

Orijinalden alıntı: Mr._Frodo

quote:

Ulan deliricem ya . Nasıl oluyorda bu millet hala satışa devam edebiliyor ? Alın işte örnek ; adam 2 gün önce yine sıcak fırsatlarda 50 tane aynı makineden sattı şimdi yine açmış 100 küsür tane satmış. Daha dün 9000 işlemi vardı bugün 9200e ulaşmış. Nie aramıyolar niye ulaşmıyorlar bu adama ?

http://urun.gittigidiyor.com/NIKON_W0QQidZZ27247388

( bu satıcıya olan şahsi bi öfke değil. Şans eseri bunu gördüğüm için diyorum )

Yurtdışında falanyaşaması sorun değil. Türkiyede vergi vermesi egrekir yaptığı satıştan .

Ben bu arkadaşa mesaj attım. Fatura gönderiyormusunuz diye, verdiği cevapta ''her ürün amerikadan adınıza faturalı olarak gelmektedir'' dedi.

Aslında fatura değil o ama neyse . Kimsenin parasına karışmaya gerek yok .

Ben biraz araştırdım anladığım kadarıyla ürünün Amerikadan faturalı gelmesinin hiç bir yasal geçerliliği yok. Burda ticari bir işlem gerçekleşiyor ve işlemin yapıldığı yer Türkiye. Eğer siz Amerika'daki ebay vb. bir yerden bunu alırsanız ürününü çalıntı olma riskine karşı ve garantisi olması açısından bu soru sorulabilir ve yukardaki açıklama da satıcı tarafından yapılabilir.

Ancak Türkiye'de satılan bir ürün için Türkiyenin ithalat ve vergi mevzuatları geçerlidir. Yani satıcı ürünü ithal edip gerekli gümrük vergilerini ödeyecek sonra da mükellef olup Türkiye' den faturasını gönderecektir. Aslında burda iki türlü kanunsuz işlem gerçekleşiyor. Hem gümrük ödemiyor hemde gelir vergisi vermiyor.

Satıcı işin kolayına kaçmış yuvarlak bir cevapla durumu geçiştirmiş. Amarika dan direk size yollanması bile doğru değil. 400 adet gibi satılan bu ürün satıcılara gönderilmeye başlanmıştır muhtemelen. Peki noldu şimdi bu ürünü yasal olarak Ülkemize getirip 2 yıl garantili olarak satan Nikon ürünleri ithalatçısı ve vergisini verip kira vb. masrafları olan bayilerini mağdur etmedimi ? Adamlar bu yasa dışı ticarete itiraz etseler haklı olmazlarmı ? Sitede satan satıcı 1 yıl uluslararası garanti diyor oysaki ülkemizde en az garanti süresi 2 yıl dır. Geri kalan 1 yıl ne olacak? Kaldiki çoğu firma bu şekilde gelen ürünlere hiç bir garanti desteği vermiyor. Şikayet sitelerine bakarsanız bu tip sikayetlerden yüzlercesini bulursunuz.

Bence hertarafında yanlış olan bir ticaret döngüsü, G.G bunu bilmiyormu sanıyorsunuz elbette biliyor ama para tatlı kazanç iyi olunca bırakın alıcıyı ve satıcıyı korumayı sadece çıkarlarını düşünüyor.

Bu satıcı yakalanırsa maliye tarafından hem gümrük vergisi vermediği için hemde gelir vergisi ödememdiği için iki ayrı ceza alacaktır. Nerden yollarsa yollasın önemli değil. Ülkemizde satılan bir üründe Ülkeminiz kanunları geçerlidir. Yoksa ithalatçı firmalar ithal etmek için onca zahmetin içine girmez herkeze yurt dışından yollar böylece ne gümrük nede gelir vergisi öderdi !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan64 -- 16 Mayıs 2010; 12:41:19 >

• @furkan64
    Tabi ki. Zaten Vergi çıkış noktasında değil, varış noktasında kesilir. Satıcı o faturayı alıp saklamalı ve bize kendi kestiği faturayı göndermelidir. Olması gereken budur. Fakat bu adamlar amerikadan hediye ürün ayağına getirip burada sattıkları için bu şekilde oluyor.

Dediğin gibi Hertarafı yanlış gg'nin. Savunulacak hiçbir tarafları yok.

Fakat Devlet, hem Vergi Gelirlerini arttırma, hemde hergün gittikçe büyüyen bu kayıtdışı ticareti sona erdirme adına harekete geçti. Yakında haberler gelmeye başlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

bende bu olay şöyle oldu

gg da ürününü daha fazla satmak isteyen şahıs once herhangi bi iki forumda farklı isimlerle konu açtı
    daha sonra dh de aynı konuyu oradan ornekler vererek tekrar açtı
    amaç diğer satıcıları gg dan uzaklaştırmak ve kendisi daha fazla ürün satmak

• Hayatım şuan kabusa döndü bu başlığı görünce,son 1 yılda 150 satış yaptım benim böyle bir şeyden haberim bile yoktu ya.Bilsem satmazdım satış başı 5-10tl kazanacağım diye hayatımımı mahvettim şimdi
  • İnternetten alışveriş yaparak doğru düzgün kar etmiyorum , sadece yeni ürünleri deniyorum , bunun üzerinden vergi ödemeye de hazırım.

Ayrıca böyle birşey olduğuna inanmıyorum , sadece karalama kampanyasından ibaret bence. Tamamen bu iş üzerinden çok çok fazla kar eden insanlara bu tür bir vergi uygulanabilir herhalde , ki böyle bir şeyi de onaylarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Hayatım şuan kabusa döndü bu başlığı görünce,son 1 yılda 150 satış yaptım benim böyle bir şeyden haberim bile yoktu ya.Bilsem satmazdım satış başı 5-10tl kazanacağım diye hayatımımı mahvettim şimdi

Seni bu hale getirenler utansın. Hepinizin ahı çıkacak bunlardan ;)
  • Burada sorun gittigidiyor.com'un kullanıcılarını baştan doğru bilgilendirmemesi bence.

Benim gittigidiyor üyeliğim 2005 yıllarına dayanıyor. O yıllarda ,başlangıçta üye olrken sözleşmeyi detaylıca incelemiştim. Satışların vergileri gittigidiyor tarafından sizin adınıza ödenmektedir şeklinde ibareler vardı. Ama şimdi diyorlar ki, satış yapıyorsan mutlaka fatura keseceksin. Şimdi dedikleri doğru olan. Yani satış yapıyorsak fatura da kesmeliyiz. Gelir varsa vergisini vermeliyiz.

Ama başta oyunun kurallarını tam olarak, dürüst olarak koymadılar. Bu bakımdan bu durumdan gittigidiyor.com da sorumludur.

Önceden de yazmıştım, kısace özet geçeyim
    Kayınpederimin arkadaşı fotoğraf makinası, objektif vs. satıyor. Ben de tanışmıştım. Hatta kayınpeder de DSLR makinasını vs. ondan almıştı.
    Amerikadan gelen arkadaşlarına getirtip satıyor. Uygun fiyata da satıyor. Ve para da kazanıyor. Vergisini vermesi lazımdı.
    Onu görüşmeye çağırmışlar ve toplamda 46.000 TL ceza uygun görüldü. 26.000 TL peşin ödeyecek, 20.000 TL taksite bağlanacak.

Eğer gittigidiyor zamanında, yıllar önce bütün kullanıcılarını tek bir e.mail ile uyarsaydı, "ticari olarak satışlarınızın faturasını kesmelisiniz, sorumluluk sizindir" gibilerinden yazsaydı, satıcılar belki de faturasını keserek, vergisini vererek satardı ve bu risk de olmazdı.

Ama gittigidiyor, satıcıların vazgeçerek, gittigidiyor gelirini azaltabileceği endişesiyle sessiz kalmayı tercih etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Burada sorun gittigidiyor.com'un kullanıcılarını baştan doğru bilgilendirmemesi bence.

Benim gittigidiyor üyeliğim 2005 yıllarına dayanıyor. O yıllarda ,başlangıçta üye olrken sözleşmeyi detaylıca incelemiştim. Satışların vergileri gittigidiyor tarafından sizin adınıza ödenmektedir şeklinde ibareler vardı. Ama şimdi diyorlar ki, satış yapıyorsan mutlaka fatura keseceksin. Şimdi dedikleri doğru olan. Yani satış yapıyorsak fatura da kesmeliyiz. Gelir varsa vergisini vermeliyiz.

Ama başta oyunun kurallarını tam olarak, dürüst olarak koymadılar. Bu bakımdan bu durumdan gittigidiyor.com da sorumludur.

Önceden de yazmıştım, kısace özet geçeyim
    Kayınpederimin arkadaşı fotoğraf makinası, objektif vs. satıyor. Ben de tanışmıştım. Hatta kayınpeder de DSLR makinasını vs. ondan almıştı.
    Amerikadan gelen arkadaşlarına getirtip satıyor. Uygun fiyata da satıyor. Ve para da kazanıyor. Vergisini vermesi lazımdı.
    Onu görüşmeye çağırmışlar ve toplamda 46.000 TL ceza uygun görüldü. 26.000 TL peşin ödeyecek, 20.000 TL taksite bağlanacak.

Eğer gittigidiyor zamanında, yıllar önce bütün kullanıcılarını tek bir e.mail ile uyarsaydı, "ticari olarak satışlarınızın faturasını kesmelisiniz, sorumluluk sizindir" gibilerinden yazsaydı, satıcılar belki de faturasını keserek, vergisini vererek satardı ve bu risk de olmazdı.

Ama gittigidiyor, satıcıların vazgeçerek, gittigidiyor gelirini azaltabileceği endişesiyle sessiz kalmayı tercih etti.

@bal974 bu yazıyı bulabilirsek işte ozaman g.g bu işten kendini kurtaramaz. Değişen bir sözleşmeyi üyeye duyurması gerekirdi. Sessiz sedasız ortadan kaldırmak ve değiştirmek, satıcıları ürkütmemek için bu olayı saklamak büyük suç. Arkadaşlar g.g tarafından kendisine Satışların vergileri gittigidiyor tarafından sizin adınıza ödenmektedir v.b şekilde mesaj gelen arkadaş varsa ve bu mesajı mail adresinde veya bilgisayarında saklıyorsa lütfen forumda paylaşsın. Zira bu durumda g.g satıcıyı yanılttığı için cezalarıda ödemek zorunda kalacaktır.

• ss olmadan yenilen cezalara inanmıyorum fake ceza yiyen varsa bi ss atsın
  • quote:

ss olmadan yenilen cezalara inanmıyorum fake ceza yiyen varsa bi ss atsın

Kimse size birşey ispat etmek zorunluluğunda değildir. Durumun farkında olmayabilirsiniz fakat bu işten başı yanan kişiler diğerlerinin başına da aynı durum gelmesin diye uyarmaya çalıyor. Ama siz halâ ekran görüntüsü isteyip, haberin uydurma olduğundan bahsediyorsunuz. Yukarıdaki mesajda ilgili birimin telefonunu verdim. Zahmet olmazsa arayıp sorun "Var mı böyle bir uygulama?" diye.

Ayrıca şu an yapılan çalışma sadece tespit aşamasıdır. Beyana ve anlaşmaya dayalı olan bu işlemden sonra kişiye imzalatılan tutanak, yine kişinin iş adresi olarak belirttiği adresine bağlı olan vergi dairesine gönderilir. Akabinde dosyaya bakan memur; "...... ile ilgili işlemleriniz hakkında yapılan denetimde ilgili dönemlere ait beyannameleri 15 gün içerisinde dairemize vermeniz gerekmektedir." şeklinde resmi bir yazıyı tebliğ eder. Ödenecek rakamların belirlenmesi bu aşamadan sonra başlar. Bu da 1-2 ay içerisinde sonuçlanacak bir işlemdir.

Tüm bu bilgilere rağmen mesajım altına "fake sin" , "balon haber, uydurmaca" şeklinde yazanların akıl sağlığıyla ilgili sorunları olduğunu düşünürüm.

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: ciko77

quote:

Kimse size birşey ispat etmek zorunluluğunda değildir. Durumun farkında olmayabilirsiniz fakat bu işten başı yanan kişiler diğerlerinin başına da aynı durum gelmesin diye uyarmaya çalıyor. Ama siz halâ ekran görüntüsü isteyip, haberin uydurma olduğundan bahsediyorsunuz. Yukarıdaki mesajda ilgili birimin telefonunu verdim. Zahmet olmazsa arayıp sorun "Var mı böyle bir uygulama?" diye.

Ayrıca şu an yapılan çalışma sadece tespit aşamasıdır. Beyana ve anlaşmaya dayalı olan bu işlemden sonra kişiye imzalatılan tutanak, yine kişinin iş adresi olarak belirttiği adresine bağlı olan vergi dairesine gönderilir. Akabinde dosyaya bakan memur; "...... ile ilgili işlemleriniz hakkında yapılan denetimde ilgili dönemlere ait beyannameleri 15 gün içerisinde dairemize vermeniz gerekmektedir." şeklinde resmi bir yazıyı tebliğ eder. Ödenecek rakamların belirlenmesi bu aşamadan sonra başlar. Bu da 1-2 ay içerisinde sonuçlanacak bir işlemdir.

Tüm bu bilgilere rağmen mesajım altına "fake sin" , "balon haber, uydurmaca" şeklinde yazanların akıl sağlığıyla ilgili sorunları olduğunu düşünürüm.

Saygılarımla

Madem daha belli değil , ceza yiyenler nasıl kalkıpta şu kadar ceza yedim diyor ?

• dh 2. elden şaşmam
  • quote:

quote:

quote:

Saygılarımla

Madem daha belli değil , ceza yiyenler nasıl kalkıpta şu kadar ceza yedim diyor ?

İyi yerden yakalamışsın arkadaşım

• quote:

quote:

quote:

Saygılarımla

İmzalanan tutanağın kopyasıyla bir muhasebeciye giderseniz size tüm maliyeti ve ne zaman ne kadar ödeyeceğinizi söyleyecektir. Fakat halâ ufak ayrıntılara takılıyorsunuz ben de ona takılıyorum.

• ciko77

Beraber içerde yatmak dileği ile kardeşim o zaman ne diyeyim,zaten eğer göründüğü gibi ise g.tümüze iyi kazık girecek o parayıda ödeyemeyiz beraber kardeş kardeş yatarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Beraber içerde yatmak dileği ile kardeşim o zaman ne diyeyim,zaten eğer göründüğü gibi ise g.tümüze iyi kazık girecek o parayıda ödeyemeyiz beraber kardeş kardeş yatarız.

Hocam aynı sizin gibi düşünüyorum. Sonuç olarak herşey kayıt altında. Cuma günü itibariyle gg üzerindeki hesaplarımı kullanmıyorum. Hatta satışı sonuçlanan 1 ürünümü de göndermeyip diğer ilanlarımı da teklif almış olmasına rağmen tüm aktif ilanlarıma gerekçeli açıklama yazarak kapatmış bulunmaktayım. Size tavsiyem siz de tepkinizi gösterin ve ilanlarınızı sonlandırın. Faturasız yapacağınız her satışın ilerde size misli cezalarla dönmesi muhtemeldir. Yetkililerin birşeyler yapması umuduyla Friendfeed üzerindeki tartışmalarda da fikirlerimi ve hesabımı kapattığım ile ilgili girdilerim mevcuttur. İlgili kişilerin bu yorumları gördüğüne eminim fakat şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Ama bizimle onlar arasında büyük bir fark var. Biz kullanıcı olarak birşeyler yapabiliyoruz, onlar ne yazık ki elleri kolları bağlı oturup, kendilerine gelebilecek zararları hesaplıyorlar.

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: Snowwlear

Bu cezayı ödeyyen arkadaşlara sesleniyorum,

*Eğer size bu cezayı ödemenizi gerektiğini söyleyen ve maliyede çalıştığını söyleyen şahıslar varsa polise ihbar edin.Gg verilerini kimseyle paylaşmamakla beraber her 2 ayda bir eski verilerini silerler,yani gidipte 2009 ocağın ilanını bulamazsınız.

*Dolandırılmaya çalışılıyor olabilirsiniz.
    *Ayrıca hiçbir devlet gidipte vatandaşı öğrenci diye %90 vergi indirimi yapmaz biraz aklınızı kullanın.

Hakkaten bu ne ya dolmuşa mı biniyorsunAlt katta avukat komşumuz var ona bir sorayım bu akşam.Bir de Biz sahibinden.com üzerinden 2 tane araba satın aldık acaba bunlar girer mi ?Önceki arabayı alalı aşağı yukarı 4 yıl filan oluyor.Onun da satışını geçen hafta verdik.20 Bin TL'lik bir arabaydı.Ramazan bayramından sonra da (geçtiğimiz) 30 Bin TL'lik bir araba aldık.Sorun olur mu acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: emreyildirim94

quote:

Orijinalden alıntı: Snowwlear

Bu cezayı ödeyyen arkadaşlara sesleniyorum,

*Eğer size bu cezayı ödemenizi gerektiğini söyleyen ve maliyede çalıştığını söyleyen şahıslar varsa polise ihbar edin.Gg verilerini kimseyle paylaşmamakla beraber her 2 ayda bir eski verilerini silerler,yani gidipte 2009 ocağın ilanını bulamazsınız.

*Dolandırılmaya çalışılıyor olabilirsiniz.
    *Ayrıca hiçbir devlet gidipte vatandaşı öğrenci diye %90 vergi indirimi yapmaz biraz aklınızı kullanın.

Hakkaten bu ne ya dolmuşa mı biniyorsunAlt katta avukat komşumuz var ona bir sorayım bu akşam.Bir de Biz sahibinden.com üzerinden 2 tane araba satın aldık acaba bunlar girer mi ?Önceki arabayı alalı aşağı yukarı 4 yıl filan oluyor.Onun da satışını geçen hafta verdik.20 Bin TL'lik bir arabaydı.Ramazan bayramından sonra da (geçtiğimiz) 30 Bin TL'lik bir araba aldık.Sorun olur mu acaba ?

Hocam çok kez söylendi. Artık bu tip sorularI sorupta konuda gereksiz mesajlar atmayalım.

BU KONU SADECE SATICILARI İLGİLENDİRİYOR !!!!!

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.