Şimdi Ara

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
969
Cevap
22
Favori
866.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o iki sorunuda çözdüm teşekkürler ancak şimdide Gizli Klasör ve dosyaları göster seçeneği seçilmiyor bir türlü
  • quote:

Orjinalden alıntı: kzengin

o iki sorunuda çözdüm teşekkürler ancak şimdide Gizli Klasör ve dosyaları göster seçeneği seçilmiyor bir türlü

Geri yükleme noktasını kapatıp şu işlemi gerçekleştiriniz,

Başlat - Çalıştır - Regedit
    Şu Dizine Git;
    HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advenced
    Anahtarına gel ve sağ tarafta ;
    "Hidden" , "ShowSuperHidden" ve "SuperHidden" DWORD larının değerlerini 1 yap.
    Eğer ShowSuperHidden veya SuperHidden yoksa Sap tarafta boşluğa Sağ Tıkla, Yeni - Dword Değeri de.

Hangisi yoksa (ShowSuperHidden, SuperHidden) onun adını ver ve değerlerini 1 yapıp, oturumu yeniden başlat
  • Hidden klasörünün içinde NOHIDDEN ve SHOWHIDDEN klasörleri var. Aşağıda başka klasörler var şu şekilde:

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm
  • quote:

Hidden klasörünün içinde NOHIDDEN ve SHOWHIDDEN klasörleri var. Aşağıda başka klasörler var şu şekilde:

Siz yanlış yere bakıyorsunuz.. Doğru yol fotoğraftaki gibi olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 16 Kasım 2007; 22:36:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: golevez33

....
    2-başlat çalıştır regedit yazıp enterlayın.
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "Userinit"="userinit.exe" olarak ayarlamak (autorun.bat eki varsa silin. Doğru ve temiz ayar C:\WINDOWS\system32\userinit.exe, şeklinde olacak )
    ve
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
    "ShowSuperHidden"=dword:1 olarak ayarlamak (00000 ise silip 1 yapın)
    ayrıca
    HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ içinde bulunan
    MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.(merak etmeyin silin birşey olmaz)

Eğer sorun hala devam ediyorsa, Buraya bilgi verin çözüm yolu bulmaya çalışalım..

Edit: Açıklamada Güncelleme yapıldı

regedit işlemleri için aşağıda yazılanlar için bir .reg uzantılı bir dosya yaratıp içine bunları yazın (boş notepad açıp reg uzantılı kaydedin)

Burdaki olay winlogon kısmında var olan key'in silinip tekrar geri yazılması, Show hidden'ı düzeltme ve MapDrive'ı düzeltmektir. Map drive'ınız varsa tekrar geri eklemeniz gerekebilir

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "Userinit"=-
    "Userinit"="C:\\WINDOWS\\system32\\userinit.exe,"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
    "ShowSuperHidden"=-
    "ShowSuperHidden"=dword:1

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MountPoints2\]

daha sonra bu reg dosyasını bat dosyasının bulunduğu klasöre kaydedin. isim olarak repair.reg verdiğinizi düşünün. bat dosyasında bu reg'in işlemesini sağlamak için bat dosyasının aşağıda verilen kısmından sonra

del copy.exe
    del autorun.vbs
    del WSscript.exe
    del winfile.exe
    CLS
    c:

regedit /s repair.reg

satırını girin ve kaydedin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 16 Kasım 2007; 23:01:47 >

• deejay çok teşekkürler şu an gizli dosya ve klasörleri de gösteriyor ancak klasör seçeneklerinde ikiside işaretlenmemiş vaziyette ama ellemedim ne olur ne olmaz diye.
    Yani Göster ve Gösterme seçenekleri ikiside seçili değil görünüyo. Birini seçip uygula diyecektim ancak tekrar bozulursa diye ellemedim.

Autorun virüsünden kurtulmak için izlediğim yol :

1- Antivir Personel Edition ile sistemi temizle
    2- sil.rar ı indirip çalıştır.
    3- SUPERAntiSpyware Free Edition ı indir ve çalıştır.
    2- Regedit deki "Hidden" , "ShowSuperHidden" ve "SuperHidden" DWORD larının değerlerini 1 yap.
  • quote:

deejay çok teşekkürler şu an gizli dosya ve klasörleri de gösteriyor ancak klasör seçeneklerinde ikiside işaretlenmemiş vaziyette ama ellemedim ne olur ne olmaz diye.
    Yani Göster ve Gösterme seçenekleri ikiside seçili değil görünüyo. Birini seçip uygula diyecektim ancak tekrar bozulursa diye ellemedim.

Autorun virüsünden kurtulmak için izlediğim yol :

1- Antivir Personel Edition ile sistemi temizle
    2- sil.rar ı indirip çalıştır.
    3- SUPERAntiSpyware Free Edition ı indir ve çalıştır.
    2- Regedit deki "Hidden" , "ShowSuperHidden" ve "SuperHidden" DWORD larının değerlerini 1 yap.

Muhtemelesn sorununuz geçici bir süre için çözüldü (gizli dosyalar için) ama bittorrent ve autorun.inf den kurtulduğunuz kesin..

Son bir önerimde antiviri kaldırıp, yola NOD32 ile devam etmeniz olacaktır.. Linkde 30 günlük deneme sürümü var.. Bi deneyin, memnun kalırsanız NOD32 yi kullanırsınız..
    NOD32TR
    http://download1.eset.com/eval/win/v2/nenttrst.exe

• Kardeş Superantispyware tam bir bellek canavarıymış bellekte 40 - 50 MB yer kaplıyor. 256 lık Ram var bende 5 te 1 ini kapladı. Sırf bu program için ram almam mı lazım şimdi. Ram de daha az yer kaplaması için ne yapabiliriz örneğin real time protection ı aktif ettim. En son versiyonunu kullanıyorum crack ini de buldum bedava oldu.

• paylaşım için teşekkürler
  • quote:

Kardeş Superantispyware tam bir bellek canavarıymış bellekte 40 - 50 MB yer kaplıyor. 256 lık Ram var bende 5 te 1 ini kapladı. Sırf bu program için ram almam mı lazım şimdi. Ram de daha az yer kaplaması için ne yapabiliriz örneğin real time protection ı aktif ettim. En son versiyonunu kullanıyorum crack ini de buldum bedava oldu.

Bilgisayarınızda sürekli durmasına gerek yok.. Ben ayda bir kurarım (kafam böcüklendiyse), taramamı yaparım, sonra kaldırırım. Eğer açılışta açılmasını engellerseniz (msconfigden kaldırabilirsiniz), program başlangıçta çalışmaz. Arada elle aktif ederek tarama yapabilirsiniz..

• bilgisayarımı kapattım zaman veya yeniden başlattım zaman GKJFKDJGLGHKD buna benzer harfler ile görevi sonlandır die bir sorun veriyor bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Bilgisayarımın hemen kapanmasını istiyorum. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: MnC2000

bilgisayarımı kapattım zaman veya yeniden başlattım zaman GKJFKDJGLGHKD buna benzer harfler ile görevi sonlandır die bir sorun veriyor bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Bilgisayarımın hemen kapanmasını istiyorum. :)

Taratınız

NOD32TR
    http://download1.eset.com/eval/win/v2/nenttrst.exe
  • bittorrent.exe' yi tam olarak hangi program siliyor bendede var ama sorun yaratmıyor ama ben silmek istiyorum tam kesin çözüm nedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

bittorrent.exe' yi tam olarak hangi program siliyor bendede var ama sorun yaratmıyor ama ben silmek istiyorum tam kesin çözüm nedir ?

Tam olarak silinme işlemini, 1. sayfadaki sil batla ya da güncel bir NOD32 ile yapabilirsiniz..
  • Birinci mesajdaki yöntemi uygulayarak (regedit ayarlarıyla ilgili olan) bu sorunu daha önce defalarca çözmüştüm. Dün arkadaşın bilgisayarından flash diske tüm sürücüleri etkileyen, sağ tıkladığımızda değişik karakterler görmemize ve sürücülerin için girip çıktıkça, birçok sayfa açılmasına neden olanı bulaştı. Tabi bu durumu, bugün flash diski bilgisayarıma bağladıktan sonra farkettim ve tüm sürücülerdeki autorun.bat, autorun.inf...vs dosyaları, güvenli modda sildim ve bilgisayarın restart yaptıktan sonrasından itibaren, açılışta NTRLD dosyası olmadığı için gereksesiyle, Windows'u başlatmıyor. Sistemde çift harddisk var ve ikisinde de Windows kurulu; bir tanesi slave durumunda olduğu için sadece depo olarak, böyle zor durumlarda da kurtarma amacıyla kullanıyorum. Onu master konumuna getirdiğimde, onda da aynı sorunla karşılaşıyorum. Başlangıçta XP CD'si ile açıp, onar işlemine girdiğimde, yönetici paralosını soruyor. Onu girip, enter'a bastıktan sonra, C:\WINDOWS> yazıyor ve öyle kalıyor....Ne yapmam gerekiyor???

• quote:

Orjinalden alıntı: boldshark

Birinci mesajdaki yöntemi uygulayarak (regedit ayarlarıyla ilgili olan) bu sorunu daha önce defalarca çözmüştüm. Dün arkadaşın bilgisayarından flash diske tüm sürücüleri etkileyen, sağ tıkladığımızda değişik karakterler görmemize ve sürücülerin için girip çıktıkça, birçok sayfa açılmasına neden olanı bulaştı. Tabi bu durumu, bugün flash diski bilgisayarıma bağladıktan sonra farkettim ve tüm sürücülerdeki autorun.bat, autorun.inf...vs dosyaları, güvenli modda sildim ve bilgisayarın restart yaptıktan sonrasından itibaren, açılışta NTRLD dosyası olmadığı için gereksesiyle, Windows'u başlatmıyor. Sistemde çift harddisk var ve ikisinde de Windows kurulu; bir tanesi slave durumunda olduğu için sadece depo olarak, böyle zor durumlarda da kurtarma amacıyla kullanıyorum. Onu master konumuna getirdiğimde, onda da aynı sorunla karşılaşıyorum. Başlangıçta XP CD'si ile açıp, onar işlemine girdiğimde, yönetici paralosını soruyor. Onu girip, enter'a bastıktan sonra, C:\WINDOWS> yazıyor ve öyle kalıyor....Ne yapmam gerekiyor???

Galiba silerken arada bi kaç önemli dosyayı da silmişsiniz. Ntrld hatsının giderimi için şu yolu takip ediniz:

Ntldr Eksik Hatası 
    Bilgisayarınızı başlattığınızda NTLDR eksik hatası alıyorsanız aşağıdaki işlemler sorunu gidermenize yardımcı olacaktır.

1. Windows XP CD'nizi takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    2. Sorulduğunda önyükleme işlemini başlatmak için herhangi bir tuşa basın.
    3. Windows XP Kur menusuna geldiğinizde R' ye basın.
    4. 1 yazıp entera basın ve geçerli XP kurulumuna geçin.
    5. Yönetici şifreniz istenecektir eğer yoksa bos bırakın varsa girip entera basın.
    6. CDROM sürücünüzün e:\ olduğunu varsayarak aşağıdaki işlemleri yapın. Siz E:\ yerine kendini sürücünüzü yazın.

copy e:\i386\ntldr c:\
    copy e:\i386\ntdetect.com c:\

7. İşlemler tamamlandığında exit yazıp enter’e basın ve CD'yi çıkarın. Hepsi bu kadar.

• quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Birinci mesajdaki yöntemi uygulayarak (regedit ayarlarıyla ilgili olan) bu sorunu daha önce defalarca çözmüştüm. Dün arkadaşın bilgisayarından flash diske tüm sürücüleri etkileyen, sağ tıkladığımızda değişik karakterler görmemize ve sürücülerin için girip çıktıkça, birçok sayfa açılmasına neden olanı bulaştı. Tabi bu durumu, bugün flash diski bilgisayarıma bağladıktan sonra farkettim ve tüm sürücülerdeki autorun.bat, autorun.inf...vs dosyaları, güvenli modda sildim ve bilgisayarın restart yaptıktan sonrasından itibaren, açılışta NTRLD dosyası olmadığı için gereksesiyle, Windows'u başlatmıyor. Sistemde çift harddisk var ve ikisinde de Windows kurulu; bir tanesi slave durumunda olduğu için sadece depo olarak, böyle zor durumlarda da kurtarma amacıyla kullanıyorum. Onu master konumuna getirdiğimde, onda da aynı sorunla karşılaşıyorum. Başlangıçta XP CD'si ile açıp, onar işlemine girdiğimde, yönetici paralosını soruyor. Onu girip, enter'a bastıktan sonra, C:\WINDOWS> yazıyor ve öyle kalıyor....Ne yapmam gerekiyor???

Galiba silerken arada bi kaç önemli dosyayı da silmişsiniz. Ntrld hatsının giderimi için şu yolu takip ediniz:

Ntldr Eksik Hatası 
    Bilgisayarınızı başlattığınızda NTLDR eksik hatası alıyorsanız aşağıdaki işlemler sorunu gidermenize yardımcı olacaktır.

5. Yönetici şifreniz istenecektir eğer yoksa bos bırakın varsa girip entera basın.
    6. CDROM sürücünüzün e:\ olduğunu varsayarak aşağıdaki işlemleri yapın. Siz E:\ yerine kendini sürücünüzü yazın.

7. İşlemler tamamlandığında exit yazıp enter’e basın ve CD'yi çıkarın. Hepsi bu kadar.

Çok teşekkür ederim...ileride aynı veya benzer bir problemle karşılaşma olasılığıma karşı bu bilgigileri arşive atacağım...

Bu arada, ben C sürücüsündeki Windows'un üzerine başka bir kullanıcı adıyla tekrar Windows kurdum ve klasörler silinmediği için hepsini kurtarabildim,...birazdan format atacağım...bilgiler için teşekkürler

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Ntldr Eksik Hatası 

Çok teşekkür ederim...ileride aynı veya benzer bir problemle karşılaşma olasılığıma karşı bu bilgigileri arşive atacağım...

Bu arada, ben C sürücüsündeki Windows'un üzerine başka bir kullanıcı adıyla tekrar Windows kurdum ve klasörler silinmediği için hepsini kurtarabildim,...birazdan format atacağım...bilgiler için teşekkürler

Diğer harddiski devre dışı bıraktım. Kullanmakta olduğum harddisk ise 3 bölümden oluşuyordu. Sadece C sürücüsünü formatlayıp Windows'u kurdum ama D ve E sürücülerinde bu virüsler kalmış (Kaspersky buldu ve sözde etkisiz hale getirdi)...bu sil.bat isimli dosyayı çalıştırdım; işlemlerini tamamladıktan sonra sistem otomatik olarak yeniden başlatıldı ve açılır açılmaz Kaspersky yine aynı virüsleri bulup sildi...Bu arada, virüsler sadece D ve E sürücülerinden çıktı; isimleri: Virus.VBS.small.a; Trojan.WINREG.Autorun.a ve Trojan-Droper.Win32.Agent.cuj; bunlar System Restore klasöründe bulundu...Şu an D ve E sürücülerini biçimlendiriyorum

Her neyse...bu sil.bat işlemi sonrasında, görev yöneticisi açıldığı halde, hiçbir şey göstermiyor:

Zaten, HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\system dizininden yapabileceğimiz görev yöneticisi ayarları için kayıt defterine baktığımda, Policies'in içinde system klasörünü de bulamıyorum; sadece explorer klasörü var

Yani sil_10082007.bat ve regedit ayarları da işe yaramadı. Ne lanet bir şeymiş bu. Görünürde yeni formatladığım C'ye bulaşmamış ama sil.bat işlemi sonrasında görev yöneticisi de bu hale geldi. Eğer görev yöneticisi sorununu çözemezsem tekrar format atacağım

Bir de flash bellekte kesin duruyordur bunlar ve sisteme bağlamaya korkuyorum artık; içinde de 4 GB'a yakın önemli veri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 10 Aralık 2007; 16:17:15 >

• Bir üst mesajda bahsettiğim kayıt defterindeki System klasörü bulunmadığı için kendim oluşturdum.

System klasörü içinde olması gereken değerler için de bir reg dosyası oluşturdum ancak, çift tıklama yöntemiyle de, kayıt defterindeki ilgili dizine sürükleme yöntemiyle de kabul ettiremedim. Öyle olunca da, aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi gerekli değerleri tek tek elle girdim ama sonuç değişmedi; sorun devam ediyor malesef

Format atmaktan sıkıldım artık...Bu işi formatsız halledebileceğim bir yöntem bilen var mı?...veya tecrübeli bir arkadaş, bir üstteki mesajda bahsettiğim kayıt defteri dizininden reg dosyası oluşturup rapid vb. bir upload sitesine yükleme yapabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 10 Aralık 2007; 17:35:10 >

• 250 gb WD harici harddisk aldm kullanamıyorum usb ye taktığım an sağalttan uyarı geliyo ve chkdsk yi çalıştırın birşey bozuk diyor işte aynı olaylar bendede oluyor gizli dosyalar gözükmüyor 4 sayfada yazan herşeyi yaptım nod32 kaspersky yükledim sil.bat yükledim oda işe yaramadı harici harddiskin içine bazen giriyorum bazen giremiyorum girsem bile zaten şuana kadar gizli dosyaları göremedim off off yanmışım ben
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.