Şimdi Ara

Gladiator 2'den ilk görseller paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tüm zamanların en başarılı filmleri arasında yer alan Gladiator'ın yıllar sonra gelen devam filmi, bu yıl sinemaseverlerle buluşacak. Kasım ayında vizyona girecek film için heyecanlı bekleyiş sürerken, filmden ilk görüntüler de gelmeye başladı. Paramount stüdyosu, bugün filmden ilk görselleri paylaştı. Vanity Fair aracılığıyla paylaşılan bu görsellerde, hem filmin ana karakteri olan Lucius'u, hem de yan karakterleri görme şansı yakalıyoruz.

Gladiator 2, ilk filmde Joaquin Phoenix'in canlandırdığı İmparator Commodus'un yeğeni olan Lucius'a odaklanıyor. Connie Nielsen, Lucius'un annesini canlandırmak için ilk filmdeki rolüyle geri dönüyor. Bunun ötesinde ise tamamen yeni bir oyuncu kadrosu ve karakter grubuyla karşı karşıyayız.

Filmde Lucius'a son dönemin yükselen yıldızı Paul Mescal (Normal People, Aftersun) hayat verirken, ona Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn, Connie Nielsen ve Peter Mensah gibi ismler eşlik ediyor.

Ayrıca Bkz.Viggo Mortensen, yeni Yüzüklerin Efendisi filminde rol alabilir

Gladiator 2, 15 Kasım'da Vizyona Girecek

Gladiator 2 gibi yıllar sonra gelen devam filmleri genelde popüler bir fikri mülkiyetin ekmeğini yemek isteyen stüdyoların dayatmasıyla olsa da bu kez farklı bir durumla karşı karşıyayız. Çünkü Gladiator 2 stüdyonun siparişi üzerine değil, ilk filmin de yönetmeni olan Ridley Scott'ın isteği üzerine ortaya çıkmış bir proje. Bu da filmden beklentilerimizi yukarı çekiyor.

Türkiye'de 15 Kasım'da gösterime girecek olan Gladiator 2'nin ilk fragmanı ise 9 Temmuz'da yayınlanacak.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    Gladiator 2'den ilk görseller

• Tarihsel bir önemi veya ağırlığı bulunmayan Lucius yerine daha gri ve tartışmalı Severus sülalesine, bu hanenin siyasi entrika, kapris ve trajedilerine odaklanmalarını tercih ederdim. Scott'ın illa araya idealize bir değeri temsil eden güçlü bir karakter sıkıştırma ve ona odaklanıp parlatma sevdası bence sanatından ve ulaşabileceği potansiyelden çalıyor. Alien serisinde bu formül Ellen Ripley ile çalışmış olabilir. Ama tarihsel dramalarda genelde sırıtıyor. Ridley Scott gayet vasat Napolyon filminde de Napolyon'u - biraz da cehalet ve hayal gücüyle - karikatürize ederken eşi Josephine'i bir kadın güç ve karizma ikoni olarak gereğinden fazla öne çıkardı ve onu da karikatürleştirdi.

Görünüşe bakılırsa yine karikatür karakterler ve Lucius'un şahsında şişirilmiş bir idealize güç figürü karakter göreceğiz. Benzer formülün benzer uygulaması da insanı bir noktadan sonra sıkıyor. Umarım Scott beni yanıltır ve Son Düello filmi gibi nispeten biraz daha orijinal ve otantik duran bir iş çıkartır. O tarihsel film kendi önyargılarını taşımak ve satmakla birlikte Napolyon'dan çok daha başarılı bir işti kesinlikle.
  • lan öyle imparator mu olur batsın sektörünüz yeter be eski filmleri baştan açıp izlesem 20 sene yavaş yavaş daha iyi be zaten şu herifte konuşmayı bilmiyor

• Bu film sadece Ridley Scott çekmek istediği için çekiliyor anladığım kadarıyla, Gladyatör 2 nin devamı çekilsede izlesek diyen var mı, mükemmel bir finalle bitti zaten, çok gerekli değildi çekilmesi ama her türlü izlenir yinede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetkaraci kullanıcısına yanıt
    abi haber sitelerindeki trollük bitti buraya da mı damladınız? ama siz bu kafayla devam edin bakalım.

• Tarihsel bir önemi veya ağırlığı bulunmayan Lucius yerine daha gri ve tartışmalı Severus sülalesine, bu hanenin siyasi entrika, kapris ve trajedilerine odaklanmalarını tercih ederdim. Scott'ın illa araya idealize bir değeri temsil eden güçlü bir karakter sıkıştırma ve ona odaklanıp parlatma sevdası bence sanatından ve ulaşabileceği potansiyelden çalıyor. Alien serisinde bu formül Ellen Ripley ile çalışmış olabilir. Ama tarihsel dramalarda genelde sırıtıyor. Ridley Scott gayet vasat Napolyon filminde de Napolyon'u - biraz da cehalet ve hayal gücüyle - karikatürize ederken eşi Josephine'i bir kadın güç ve karizma ikoni olarak gereğinden fazla öne çıkardı ve onu da karikatürleştirdi.

Görünüşe bakılırsa yine karikatür karakterler ve Lucius'un şahsında şişirilmiş bir idealize güç figürü karakter göreceğiz. Benzer formülün benzer uygulaması da insanı bir noktadan sonra sıkıyor. Umarım Scott beni yanıltır ve Son Düello filmi gibi nispeten biraz daha orijinal ve otantik duran bir iş çıkartır. O tarihsel film kendi önyargılarını taşımak ve satmakla birlikte Napolyon'dan çok daha başarılı bir işti kesinlikle.

• Kıllı Ali Diyatör  

• Oo Denzel abimiz oynuyormuş. Adamım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Ripley için sana katılmıyorum, scott'in bol katmanlı yegane filmlerinden biridir, (1-2 den sonraki alienlar için haklı olabilirsin) Napolyon filmi bence waterloo gibi yapayım ama içine biraz feminen açı katayım derken hedefi ıskalamıştır.

• korozyon kullanıcısına yanıt

Ripley için katılmıyorum kısmını anlamadım. Alien serisinde bu formülün çalıştığını söyledim ve olumlu görüş bildirdim çünkü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.