Şimdi Ara

Ω | GOD OF WAR OYUN SONU TEORİLER KONUSU | Ω (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
12
Favori
56.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana göre Yunan mitolojisinin asıl kötüsü Athena'dır. Pandora'nın kutusunu açtırarak tüm kötü ruhları serbest bırakmış, tanrıları zehirlemişti. İkinci oyunda Zeus'a, üçüncü oyunda da Kratos'a gaz vererek ortalığı birbirine katmıştır.

Sıradaki oyunda flashback olarak Yunanistan'a dönmemiz lazım. Ben oraları ve eskiye dair olan her şeyi özlüyorum. Kratos'un nasıl kurtulduğunu anlatırlarsa Atlas,Athena ve diğer kalan kişileri görürüz. Helheim'deki Zeus sahnesi ve Athena + kılıçlar sahnesi beni bitiren sahnelerdi. Yeni maceranın yanında geçmişe de değinmeliler ki kim olduğumuzu unutmayalım.

Tahminimce The Last of Us meydanı boşalttıktan sonra yeni oyunun haberleri gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moral Veren Adam -- 6 Kasım 2019; 22:43:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moral Veren Adam kullanıcısına yanıt
    Ooo reis yaşıyorsun. Şimdi Athena ilk iki oyunda kötü değildi. Kanıtı ise şu Athena üçüncü oyunun sonunda öğreniyor gerçeği Athena sanıyor ki nefreti Kratos alacak kutudan umudu ise diğerleri. Ama tam tersi oluyor umut gücünü Kratos alıyor nefreti tanrılar. Yani Athena üçüncü oyunun sonlarında anlıyor bunu planladığı bir şey değil. İlk iki oyunda zaten sürekli Zeusu koruuyor babasını. Bu serinin asıl kötüsü diye bir şey demek doğru olmaz o yüzden. İlk oyunda Ares ikinci ounda zeus üçüncü oyunda Athena demek daha doğru olur çünkü Athena ölünce ruhani forma geçince değişti. Ki bence bunun arkasında başka biri var Athena biri tarafından kontrol ediliyor gibi geliyor bana. Yani şöyle düşün Ortada tanrılardan oluşan bir tarikat var her mitoloji'den adam topluyor bu lider Yünandan gidiyor Athena'yı alıyor iskandinav mitinden başkasını mısırdan başkasını son düşman ise bu grup olacak mitoloji üstü takılan diye düşünüyorum. Athena ise lider değil daha çok üye çıkackatır bu oluşumda. Ama gene dediğim gibi Athena biz Aresi nefret gücü ile yendik sanıyor umut gücü değil de sonradan farkına varıyor aslında kötülüğün kratosa değil tanrılara geçtiğini.

• KishouArima kullanıcısına yanıt
    Oyundan haber olmayınca biz de sessizleştik :)

Mitolojiler üstü bir oluşum kulağa hoş geliyor. Ayrıca başka diyardan tanrilar birbirini taniyor mu daha önce bir araya geldiler mi sorusu da heyecan verici.

Ilk seride baska mitolojilerin varlığı hakkinda herhangi bir bilgi verilmedi çünkü ortada başka diyarlara gitme durumu yoktu. Her şey Yunan mitolojisi kurallarına ve karakterlerine göre şekillenmişti. Şuan ise gözümüzde bir dünya haritasi canlaniyor ve farkli bolgelerde farklı mitolojiler olduğunu kabul ediyoruz. İş bu aşamaya geldiği için eski doneme ait Zeus ve Odin görüşmesi bile görebiliriz bir flashback aracılığıyla.

Her ne kadar eski düşmanımız olsalar da Yunan'daki baş tanrıların adı Mimir tarafından zikredilince bir gururlanma oluyor. Mimir Zeus'u anlatınca : ' Yaa işte Zeus öyle bir adamdı, efsane zamanlardı Mimir demek siz bile duydunuz bu hikayeleri ' diye iç geçiriyorum

Gelecek oyunda deginilmesi istediğim iki konu var. İlki Kratos'un hala umuda sahip olup olmadığı. Umut insanlara tamamen mi dağıldı yoksa hala Kratos'un içinde bu umut var mı ? İkincisi ise Hades'in ruhu hala icimizde mi yoksa o da umudun dagildigi anda icimizden cikti mi ? Styx nehrinde yuzmek icin bir tanrinin ruhuna ihtiyacimiz vardi ve Hades'in ruhu sayesinde Styx nehrinde yüzmüştük hatırlarsanız. Kratos'un hala tanri olmasinin sebebi bu ruh olabilir mi bu muaama da giderilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moral Veren Adam -- 11 Kasım 2019; 23:26:50 >

• Görünmez oldun hocam nerelerdesin ;) o eskileri bende çok özlüyor, merak ediyorum ve mutlaka bir ara oyun ile kapatacaklarını düşünüyorum o boşluğu,neler yaşandığını anlatan o süreçte

• merhaba arkadaşlar bende buralardayım,sessiz sessiz takip ediyorum.
    yeni oyunun yapımı hakkında bir gelişme yok sanırım beklemedeyiz.birde birzamanlar bir söylenti çıkmıştı,blupoint firması gow 1-2 remake yapabilir diye,o da yalan oldu galiba varmı bir bilgi.
  • Arkadaşlar bu psn store daki 119 tl olan oyun mudur paket yazıyor orda takıldım. 189 tl olan full sürüm gibi birşeymi yoksa onumu almak lazım sizce

Cok müthiş şeyler yazılmış. Ben de birkaç eklemede bulunmak istiyorum. Gow4'te Tyr'in kayıp odasına girerken duvardaki resimlerde Tyr'in diğer mitolojilere gittiğini görüyoruz. Yine başka farklı bir mekanda baska bir resimde Omega sembolünün olduğunu görüyor Kratos ve onun rün değil Savaş sembolü olduğu bilgisini veriyor. Yunan mitolojisinde sadece Ares değil Athena da savaş tanrısıdır. Aslında Tyr bu mitolojileri öylece gezmek yerine diğer diyarlardan savaş tanrılarını toplayıp söylendiği gibi bir tarikat oluşturmuş olabilir. Sadece tek savaş tanrısının kalması için Ares'in ortadan kaldırılmasında parmağı olabilir. Daha genel kapsamda düşünürsek serinin adı hala God of War ve bu adın sadece geçmişten gelen bir seri olduğu için kullanılması yerine aslında tüm mitolojileri kapsayan savaş tanrıları olduğu için ve başlarının Tyr olduğu için kullanıyor olması da olasılık kazanıyor. Dahası yapımcı Tyr'in oyunda çok önemli bir yer tuttuğuna dikkat cekmisti. Kratos eşinin bir dolaplar çevirdiğinin yeni farkında oluyor. Ve Faye'ye devler için yardımda bulunan kişi yine Tyr.

Aslında Ares'in yok oluşunda Tyr ve Athena'nın işgüzarlığı var ise bu durum bize Ares'in özünde masum olduğunu gösterir. Her ne kadar çocuğunu ve eşini öldurmesine yol açtığını düşünse de buna sebep olan sadece ve sadece Kratos ve onun gözünü kan burumesiyle alakalı. Ayrıca Kratos yeni mitoloji ile birlikte farklı bir olgunluk kazandı olayları artık daha farklı yorumluyor hatta yeri geliyor Zeus gibi konuşuyor. Yine Kratos'un son oyunda Zeus'u oldurmekten aslında pişmanlık duyduğunu sezen sadece ben değilim sanırım. Kratos yunan mitolojisindek yola çıkmadan önce üvey kardeşi Ares ile bu konular hakkında konuşmuş ve bunun neticesinde yıllar yıllar öncesinde kendisinden alınan Blades of Chaos'u yolculuğunda onu yardım etmesi maksatlı Ares'ten geri almış olabilir.

Bir başka konu da Athenanin Kratos'un sadece aklında mi bulunuyor yoksa gercekten varligini surduruyor mu? Athena gerceK arkadaşlar üçüncü oyunun finalinde Kratos'un göğsünden kılıcı çıkartan yine Blades of Exile'ı Kratos'a veren ve Kratos Pandoraya ulaştığında onu ucurarak Kratos'un yanina getiren kişi Athena. Bu kişinin sadece hayal olmasının imkanı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuomir -- 12 Kasım 2019; 13:2:59 >

• Santa Monica 'nın belgeselinde oyun iöin önceleri Mısır mitolojisi üzerine çalıştıklarını daha sonra Nordik yaptıklarını belirtiyorlar. hatta bu alanda bayağı yol aldık ama işte bu nedenle nordik seçtik vs diyorlar. Bundan felli muhtemelen bu oyunda Mısır Mitinde tüm oyun veya belli bir zaman dilimi oalcağız.
  • Tuomir kullanıcısına yanıt
    Bence Ares masum değildi hatta tarikat varsa ona ilk katılan Ares'dir Athena olaylardan habersizdir yani işin içinde yoktur. Ares Zeusa karşı gelmişti bu tarikata girmesine bağlanabilir Ares öldükten sonra ise geriye sadece Kratos ve Athena kalıyor. Tyr Kratosu kontrol edemeyeceğinden Athenaya yönelmiştir onu ölmekten son anda kurtarmıştır ruhani forma kavuşturup ikna etmiştir amaçlarına.

Bence son oyunda Athena cidden bize gözükmedi Athena tabi ki hala yaşıyor ama sadece kılıçlı sahneler de gözükmesi Kratos'un eskiyi hatırladığına işaret daha çok. Bence şuan Athena yünan mitolojisini kendi kontrolüne almak ile meşguldur gibi geliyor bana.

Umarım Athena ve Tyr olaylarını çöpe atmazlar seri gereksiz uzamasın iskandinav yoğunlaşalım diyip arka planda ki olayları hiç ederlerse soğurum seriden. Sonuçta karar sadece Cory' de değil Sony boş ver bunları direkt Thor koy geç uzamasın da diyebilir sonuçta.

Benim kafamı kurcalayan bir şey var hala Kratos'un çift kılıçlarının adı ilk oyunda ki haliyle üçüncü oyunda ki değil. Biri soruyor santa monica twitter hesabına neden ilk oyunda ki ismiyle var kılıçlar zaman ile ilgili bir olay mı diye cevap olarakta her şeyin bir nedeni var diyip susuyordu santa monica hesabı sanırım.

Kılıç mevzusunu cory'e soruyorlar hocam. O da dediğinize benzer bir sey söylüyor. Geçmişten kopacaklarını zannetmiyorum çünkü oyunun en etkileyici sahneleri nostalji kokanlarıydı. :)

Ares'in amacı daha ascensiondan beri Zeus'u tahttan indirip yerine geçmekti. Ares saf kötüydü bir nevi brute force olarak nitelendirilebilir. Ancak böylesi düşmandan ziyade dost olup zayıf gibi görünen ama arkadan entrika çeviren dusmandan daha fazla korkulur.

Kratos ile 10 sene boyunca irtibat kuran ve danışmanı olan Athena, Ares'i oldurmesi karşılığında geçmişini sileceğiz vaadini veren yine Athena, ghost of sparta'da Kratos'un zihnine müdahale etmeye çalışan yine Athena, Kratos'un gow 2deki fethini zeus'a ispiyonlayan yine athena, başta zeusun yanında durup sonra kratos'un safina geçen yine athena, kratos zeus'u öldürüldüğünde gücü ondan isteyen yine athena.

Kısaca Ares niyeti belli olan bir kötü ama Athena öyle değil.

Bir de Tyr tüm diyarlarda Barış'ı önemseyen bir Tanrı olarak görülüyor hatta öyle ki diyar gecislerinin yapildigi yapi insa edilirken tum irklar kendisine yardimda bulunuyor. Oyunun ters kösesi muhtemelen buradan gelecek. Tyr'in ne kadar karanlık birisi olduğunu yavas yavaş öğreneceğiz. :) sanırım büyük sırrı çözdük gibi bir şey o yüzden tebrikler tüm emeği geçenlere:)

Ek olarak unuttuğum birkaç sey var onları da yazayım. İlk seride özellikle dikkat çekilen konu Zeus'un hüküm alanı hiçbir zaman tüm dünya olarak geçmiyor bunun yerine all of greece veya region, his territory kelimeleri ve bunlara benzer ifadeler kullanılıyor. Kısaca zeus sınırlı bir alanda söz sahibi tüm dünyada değil.

Ascension'da yerde bulduğumuz bir notta firavunun diyarından gelen birinin kahini görmesi gerektiği hakkında notu bulunuyordu.

Bir diğer konu Kratos sonrasında yunanistan'a ne olduğu. Burada bakılması gereken yer Tyrin mahzenindeki Kratos vazosu. Vazoyu dikkatlice incelerseniz insanların veya tanrıların yunanistanın yeniden inşaasına başladıklarını görünürsünüz. İlk seride görmediğimiz bir Tanrı (bana kalırsa apollo) yönetimi kratos bilgisi dahilinde devralmış olabilir veya yunan tanrıları tamamen soyutlanıp insanligin hükmü başlamış olabilir. Ama Athena artık yok :)

Zeus gow3 sonunda Kratos'un sahip olduğu her seyi alıyor ama Hades'in ruhunu alamıyor. Çünkü fiziki bir sey değil ve ele gecirilmesi icin Hades'in kancalari tarzı bir silaha ihtiyaç var. Kratos bu yüzden Gow3 sonunda ölmuyor daha doğrusu ölemiyor :) o zamana değin yari Tanrı olarak takılıyor ama ruhu aldığında tamamen tanrilasiyor.

Athena Kratos umudu kendinden dışarı aktarırken onlar onunla ne yapılacağını bilemez diyor. Buradaki onlar kelimesi insanlar da olabilir diğer sağ kalan tanrılar da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Saga

Görünmez oldun hocam nerelerdesin ;) o eskileri bende çok özlüyor, merak ediyorum ve mutlaka bir ara oyun ile kapatacaklarını düşünüyorum o boşluğu,neler yaşandığını anlatan o süreçte
    Yeni oyun yaklaştıkça yavaştan dönüş yapıyoruz :) Cory bir röportajda Kratos'un Nors diyarına geliş serüveninin çok önemli olduğunu ve bunu kesinlikle anlatacaklarini soylemisti. Zaten aksini düşünmek saçma olur. Buradan bir ara oyun bile çıkabilir hatta çıkmalı da. Serinin içine yerleştirmeye kalksalar kısa olacağı için tam anlamıyla neler yaşandığını öğrenemeyiz diye düşünüyorum.

• Yeni nesilde görürüz artık nasipse anca o zamana çıkar maalesef..Seri içinde olmaz, bağımsız başka bir oyun olarak gelir diye tahmin ediyorum bende Keşke yaklaşmış olsaydı ama uzun bir süre yolunu gözlüycez. :(

• Son oyun da ulaşamadığımız diyarlara ulaşabiliriz gibi geliyor .Bir de Kratos'un ölen karısıyla nasil tanıştığının flashback sahnelerini oynarız. Ve elbette sırada Kratos'un ebesini belleyecegi Thor var.

• fifagoygoyyoutube
    GOD OF WAR 1.Bölüm Birlikte Başlayıp Bitiriyoruz Kaçırmayın. (İnceleme Oyun Eğlence Ps4)
    https://www.youtube.com/watch?v=4j-loeuyZx8

Oyunu bitirenler,özleyenler,unutamayanlar. Biz bugün en başından başladık. Gelin bu macerayı bir kez de bizim tarzımızla tekrardan bir daha yaşayalım. Çok eğlence katmaya çalıştık umarım hoşunuza gider :)

• Odin ve thor'un ikisinin birden villain olacağını sanmıyorum. Odin bence thoru indirmek için kratostan yardım isteyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doom

Kratos'u dirilten kişi Loki/Atreus'tur. Loki, Tyr'ın diğer dünyaları gezmesini çözmüş ve bu gezi sıralarından birini Kratos'un tanrılarını öldürebildiğini görmüştür. Bu sebeple Kratos'u diriltip İskandinavya'ya getiren Loki'dir. Daha sonra Loki kadın kılığına girerek Kratos ile ilişkiye girer. Anne olarak Kratos'un güvenini kazanır. Fakat bebek doğmaz veya Loki öldürür. Loki çocuk yerine geçer. (İskandinav mitolojisinde Loki attan hamile kalarak 8 ayaklı Sleipnir'i doğurmuştur.)

Kratos'un karısı, Atreus hepsi Loki aldatmacasıdır ve Loki bunu Ragnarok'u başlatmak için yapar.
    Baştan böyle yapsalar müthiş olurdu da pek ihtimal vermiyorum. Kratos, Atreus ve Faye aynı anda aynı yerde bulunmuşlardır herhalde. Lokinin aynı anda 2 farklı kişi olarak görünebilecek gücü var mı? Kratos'u yolculuğa çıkarıp duvardaki çizimleri göstermesi de bir planın parçası gibi durmuyor. Asıl sıkıntı olan da neden Kratos'a adını söyleyip kendini belli etsin? Loki ya henüz doğmamıştır ya da herkes adını biliyordur. İki türlü de sıkıntı.

• Yeniada kullanıcısına yanıt
    Nasil oynadiniz hocam oyunu. Oglanin ismi belliya.

• Arkadaşlar yorumları okudum ve gördüm ki bazı arkadaşlarımız nor mitolojisini avengersteki gibi sanıyor.Gerçek mitolojide öyle sandığınız gibi loki thorun kardşei falan değil loki iki devin çocuğudur kuranazlığın ve kötülüğün tanrısı oalrak kabul edilir(tabi odini iyi kabul edenlerce) ragnarök(yani kıyamet demek ragnarok bir yaratık değildir)u başlatıcak olan tanrıdır.Şunu da eklemek isterim avengers film serisinde mitlerdeki bazı şeyleri yanlış gçstermesi(lokinin thorun kardşie olması) gibi mitolojiyi olduğu gibi %100 doğru göstermiyor oyun mesela kratos bir dev değil ama gerçek mitlerde loki anası da babası da devdi.

Gelelim asıl anlatıcaklarıma.Oyunun son sahnesinde kratosun atreusun(lokinin)kollarında öldüğünü görüyoruz.Yani belki 2. oyunda belki 3. oyunda(3. oyunu daha olası buluyorum)atreusu kontrol edicez(bu görüşümü destekleyen bir şey de kratosun sürekli bu senin hikayen evlat demesi) VE NOR MİTOLOJİSİNDE NE VAR NE YOK TÜM TANRILARI KESİCEZ :D Neden mi böyle düşünüyorum çünkü gerçek mitolojide loki ragnarökü yani kıyameti başlatan tanrıdır.

Yani babası kratosun yunan tanrılarını kestiği gibi biz de babsının intikamı için ragnaroku başlatıcak(dediğim gibi mitolojide ragnarökü başlatan ntarı loki).

NOT:Belki kratos ölmez belki sonradan tekrar dirilir atreus(loki) sayesinde ama şundan eminim ki ya sonraki ya da daha sonraki oyunda atreus ana karakter olucak ve nor mitolojisinde ne var ne yok kesicak.

• Herkesin eline sağlık kardeşlerim iyi ki bu konuyu açmışım çok güzel teorileriniz var büyük merakla okuyorum hepinize teşekkürler

• bugün karantinada sıfırdan harda başladım
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.