Şimdi Ara

Golf 1.4 160 HP mi 122 HP mi Alınmalı ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: shaq85

quote:

Orijinalden alıntı: corail

evet golf 7 ye az kaldı bu da demek oluyor ki golf 6 fiyatları bir miktar daha düşebilir

Evet düşebilir ancak Türkiye'de hiçbir bayide o şekilde hazırda Golf yok. Araba yok satıyor, 2-3 ay önce sipariş verilenler var sadece onları satıyorlar şuanda. Tahminen Nisan'dan sonrada önceden sipariş edilmemişse, Golf6 sıfır olarak bulunmayacak gibi görünüyor. Çünkü Almanya Golf6 üretimini durdurmuş, Golf7 üretiyorlar. Bu arada fiyatı düşmüş zaten, dikkat ederseniz sitede %4 indirim var bunun haricinde bayide baya bir indirim yapıyor.

Bunlar pek doğru bilgiler gibi durmuyor. Daha lansmanı bile yapılmayan şekli belirsiz bir arabayı üretmeye başlamış olmaları gerçekdışı. En azından üretilen araçların kalite kontrol sürüşlerinde spy fotoları çekilirdi. Şimdilik sadece kamuflajlı fotolar var internette. Golf 6 hazirana kadar üretilir. Fabrika haziran mı temmuz mu ne zaman yaz tatilini yapacaksa da dönüşte Golf 7'ye başlarlar. Araçları büyük ihtimal sene sonundaki Auto Show İstanbul'da görürsünüz. Satış başlangıcı da 2013 başını bulur. 2013 sonunu bulacağına inananlar araçlarını yeni almış kişilerin tesellisi yalnızca. Ayrıca Doğuş bayileri yok sattıkları için hiçbir zaman "baya bir indirim" yapmazlar. En fazla kopartacağınız 1.000 TL , trafik sigortası falandır.

• acaba 1.4 160 ps trendline donanıma sahp manuel bir golf alabiliyormuyuz ?yani ben higline deki bir coko donanımı gereksiz görüyorum da.yada manuel 1.4 160ps nin fiyatından haber dar olan var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

quote:

quote:

evet golf 7 ye az kaldı bu da demek oluyor ki golf 6 fiyatları bir miktar daha düşebilir

Evet düşebilir ancak Türkiye'de hiçbir bayide o şekilde hazırda Golf yok. Araba yok satıyor, 2-3 ay önce sipariş verilenler var sadece onları satıyorlar şuanda. Tahminen Nisan'dan sonrada önceden sipariş edilmemişse, Golf6 sıfır olarak bulunmayacak gibi görünüyor. Çünkü Almanya Golf6 üretimini durdurmuş, Golf7 üretiyorlar. Bu arada fiyatı düşmüş zaten, dikkat ederseniz sitede %4 indirim var bunun haricinde bayide baya bir indirim yapıyor.

Bunlar pek doğru bilgiler gibi durmuyor. Daha lansmanı bile yapılmayan şekli belirsiz bir arabayı üretmeye başlamış olmaları gerçekdışı. En azından üretilen araçların kalite kontrol sürüşlerinde spy fotoları çekilirdi. Şimdilik sadece kamuflajlı fotolar var internette. Golf 6 hazirana kadar üretilir. Fabrika haziran mı temmuz mu ne zaman yaz tatilini yapacaksa da dönüşte Golf 7'ye başlarlar. Araçları büyük ihtimal sene sonundaki Auto Show İstanbul'da görürsünüz. Satış başlangıcı da 2013 başını bulur. 2013 sonunu bulacağına inananlar araçlarını yeni almış kişilerin tesellisi yalnızca. Ayrıca Doğuş bayileri yok sattıkları için hiçbir zaman "baya bir indirim" yapmazlar. En fazla kopartacağınız 1.000 TL , trafik sigortası falandır.

Bilmiyorum belkide bayi bana satmak için öyle söylemişte olabilir. Fakat indirim konusunda henüz pazarlık yapmadan, sitede 58.000 TL olan highline modeline 56.000 fiyat verdiler. Biraz zorlanırsa 55.500 iner diye düşünüyorum, bir başka bayi ise highline + sunroof + 17 porto jant 160 PS normal fiyatı 62 bin küsür olan araca, 59.500 çekti. Sorduğumda ise yine aynı hikaye, daha önce sipariş edilmiş alıcı vazgeçmiş filan falan .. Bayileri aradığımda hepsi önceden birileri tarafından sipariş verilmiş, sonradan vazgeçilmiş araçları satmaya çalışıyorlar belkide ellerinde kalmasını istemiyorlar bilemem. Özel siparişi kesin olarak alıp alamayacakları için arayacaklardı, büyük ihtimal artık alınmayacak, Golf7 üretimine geçildi vs dendi ama beni hala aramadılar ben arayacağım yarın.

Peki sizede sormak isterim, Haziran'da teslim alınmak üzere bir Golf 6 satın almakmı mantıklı, yoksa 8 ay daha bekleyip Golf 7 mi ? Bayi bir yandan şunuda sıkıştırıyor araya, bu fiyatları tekrar bulamayacağımı, Golf 7 nin bu fiyatlardan yukarıda olacağınıda vurguluyor, tabi satış için söylediğine inanıyorum ama doğruluk payıda var sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq85 -- 28 Şubat 2012; 23:12:10 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

quote:

quote:

Bilmiyorum belkide bayi bana satmak için öyle söylemişte olabilir. Fakat indirim konusunda henüz pazarlık yapmadan, sitede 58.000 TL olan highline modeline 56.000 fiyat verdiler. Biraz zorlanırsa 55.500 iner diye düşünüyorum, bir başka bayi ise highline + sunroof + 17 porto jant 160 PS normal fiyatı 62 bin küsür olan araca, 59.500 çekti. Sorduğumda ise yine aynı hikaye, daha önce sipariş edilmiş alıcı vazgeçmiş filan falan .. Bayileri aradığımda hepsi önceden birileri tarafından sipariş verilmiş, sonradan vazgeçilmiş araçları satmaya çalışıyorlar belkide ellerinde kalmasını istemiyorlar bilemem. Özel siparişi kesin olarak alıp alamayacakları için arayacaklardı, büyük ihtimal artık alınmayacak, Golf7 üretimine geçildi vs dendi ama beni hala aramadılar ben arayacağım yarın.

Peki sizede sormak isterim, Haziran'da teslim alınmak üzere bir Golf 6 satın almakmı mantıklı, yoksa 8 ay daha bekleyip Golf 7 mi ? Bayi bir yandan şunuda sıkıştırıyor araya, bu fiyatları tekrar bulamayacağımı, Golf 7 nin bu fiyatlardan yukarıda olacağınıda vurguluyor, tabi satış için söylediğine inanıyorum ama doğruluk payıda var sonuçta.

Bende de golf6 araç var. Fakat araçtan çok memnun kaldığım için 160 hb-dsg siparişini vereceğim kısmetse. Dün bir bayinin kotasında bu aracın olduğunu öğrendim ve kendim için opsiyonladım. Golf 7 nin önümüzdeki yılın başlarında satışta olacağını bilmeme rağmen sanırım bu aracı alacağım. Nedenlerine gelince;
    - Vw araçları genelde kasa değiştirmeye yakın gerek donanım gerekse ufak tefek sorunların giderilmesi noktasında tekemmül ediyor, olgunlaşıyor. Golf için de bu sözkonusu. Daha öncede highline' da olmayan led stoplar, karartılmış arka camlar, krom kaplamalı dsg vites topuzu vs gibi donanımlar ve küçük dokunuşlarla araç daha çekici bir hal aldı.
    - Genelde pek beğenilmemiş olsa da ben bu kasanın tipini ve iç tasarımını çok tuttum. Gelecek olan kasayı belki bu derece beğenmeyebilirim. Eğer yeni kasayı beğenirsem de alacağım bu aracı en fazla 3 yıl kullanacağımdan ötürü kısmet olursa golf 7 ye geçmeyi düşünüyorum. Zaten kasa da oturmuş olur o zamana kadar.
    - Golf6 aracımla 20000 km üzerinde yol yaptım ve çok memnun kaldım. Kendi sınıfındaki araçların bir çoğunu kullandım ve size fazlasıyla subjektif gelebilir ama bana hepsinden çok daha keyif verdi. Zaten golfü d sınıfı konforu veren bir c sınıfı araç olarak görüyorum.
    - Şu an için fiyatlarının rakipleri ile mukayese edildiğinde uygun olduğunu düşünüyorum. Bu araç neredeyse 2 yıl önceki fiyatı ile aynı fiyat seviyesinden satılıyor. Yeni kasa en az 3-4 bin tl daha pahalı olacaktır.
    Not; sipariş geçecekseniz ilave olarak adaptif şasiyi eklemenizi öneririm.

• Ben en iyisi uygun bir zamanda bayi ile yüz yüze görüşeyim. Bilgiler için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq85 -- 29 Şubat 2012; 1:23:22 >
  • @shaq85
    nilve arkadaşımızın da dediği gibi Golf 6'nın rakiplerine göre birçok artısı var. Highline 122bg DSG modeli yeni kasada çok rahat 60bin TL'yi geçecektir. Tabii ilk gelen partileri Doğuş hangi donanımla getirir hiç bilmiyoruz. Bazen ilk partilerde değişik donanımlar oluyor sonra kalkıyor bazen de tersi oluyor.
    Bence en kritik soru şu an yeni bir araca ihtiyacınız olup olmaması. Sene sonuna kadar bekleyebiliyorsanız bekleyin derim. Nedenlerine gelecek olursak bu araç makyajlı değil de yepyeni bir şaside yeni bir araç olacak ve doğru düzgün bir teknoloji iyileştirmesi bekliyorum. Ayrıca bu kasa çok sattı ve bence içi de dışı da gayet güzel olsa da her sokakta bir Golf görmek mümkün neredeyse. Dolayısıyla yeni bir yüze sahip araç almak daha avantajlı geliyor bana. Yeni nesil bir araç iyileştirmeye açık olarak bazı sorunları beraberinde getirebilir, Golf 6'da olduğu gibi taşlar zamanla yerine oturur, bu düşünce de doğrudur ancak ben ilk gelen Meg III'lerden kullanıyorum, kayınpederde ilk parti Polo'lardan var, nazar değmesin ama hiçbir problem yaşatmadılar bize. Dİğer yandan ilk gelen parti Astra J'lerde yağmur suyu sızdırma, ilk Fiesta'larda marşpiyerlerde boya dökülmesi gibi bazen basit bazen kompleks sorunlar çıkarabiliyor yeni araçlar.
    Bahsettiğiniz uygun fiyatlı araçlardan hoşunuza giden varsa alabilirsiniz ama hazirana kadar kalacaksa 7'yi bekleyin derim.

Adaptif şasi Astra'lardaki Flexride gibi mi? Yol tutuş ve konforu etkileyebilecek tuşlar mı mevcut, bilgi verebilir misiniz?

• @caldexter
    Bilgi için çok teşekkür ederim. Evet malasef her sokakta karşılaşıyorum, benim araca ihtiyacım yazın olacak ama pederin arabası genelde boş oluyor ancak yinede nekadar dikkatli veya tecrübeli olsamda bana emanet araba gibi hissetiriyor ve diken üstünde oturuyormuşum gibi oluyor. Bu konuyu uzunca bir düşüneceğim.

Evet bende Adaptif şasiyi soracaktım arkadaş önermiş. Tam olarak bilgim yok, astra gibi sanırım teknik olarak daha iyi bir yol tutuşumu sağlıyor ? Nedir faydaları ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq85 -- 29 Şubat 2012; 21:49:52 >
  • Adaptif sasi astradaki flexride sasi ile ayni.Comfort-normal-sport modu var.comfort modunda suspansiyon yumusuyor ve kasislerde cukurlarda duzgun olmayan yollarda mukemmel bir konfor sunuyor.sport modda ise suspansiyonlar sertlesiyor.Arac virajlara cok daha iyi tutunuyor.Kendinizi karting arabasinda hissediyorsunuz ( ozellikle 18 jantlarda ).ben aracima hem 18 jant hemde adaptif sasi eklettim.Adaptifi kullanan arkadaslarim bizzat onerdi bende eklettim araca.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.