Şimdi Ara

golf 1.6 102 kararsızım lütfen yardım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende aynı şekilde bu bahsettiğin otomobiller arsında kararsız kaldım yaklaşık 1 aydır aramaktayım. Şunu belirtmek istedim 10 yıldır
    Lpg sektöründe olan birisi olarak;
    FSI motorlu Golf lere %100 randımanlı lpg dönüşümünü iki yıldır yapıyoruz. Bu motorların lpgye uyum sorunu kesinlikle yoktur.
    102 hp motora göre dönüşümdeki dezavantaj ise dönüşüm maliyetinin biraz yüksek olmasıdır.
    Hal böyle olunca Comfortline FSI'lerin fiyatı Primeline golfler ile aynı veya daha da ucuz olabiliyor.

Saygılar...
    Mak. Müh. Baki Köseoğlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

102 hp motoru sağlamdır ama hangi motora göre sağlamdır.
    115 lik fsi motora göre sağlamdır.Lpg de uygulanır avantajlıdır.
    eksilerinden kimse bahsetmemiş.
    8 valflik 102 bg olan motorun alt devirleri canlı olmasına rağmen üst devirleri cansızdır.8 valf olduğu için kimi sağlam bir motordur der kimi de kağnı teknolojisi motordur der.Nereden baktığınıza bağlı.
    Ama opelin ecotec ve twinport motoruna göre sağlam falan değildir kusura bakmayın.Daha fazla yakar.
    VVT gibi değişken zamanlı ateşlemesi yoktur.
    Bu kadar vw hayranısınız.Daha kendi motorunuzu bilmiyorsunuz..

Ust devirler cansız felan değil. Yarış arabasından bahsetmiyoruz sanırım.

ecotec motorları sağlam değil. 100 bini geçtikten sonra egsozlarından mavi duman çıkarıyorlar. Mavi duman atan vw görmedim yolda. (kaplumbagalar hariç).

Degişken zamanlı ateşlemeye gerek yok, değişken manifold var bunda. adam gerek duymuyor.

Sizin aracınız var mı nedir? Kullanıyor musunuz? Kendi aracınız mı?

• önceki aracım golf 4 dü ve 180 bin km de sattım 80 bin km de almıstık araçta motor aksamında buji ve hava filtresi gibi bakımları haricinde hiçbir parça almadık ve de arızada göstermedi , 8v motor olması 16 v motordan çok büyük eksiği olduğu anlamına gelmiyor tork ve hp değerlerini inceleyin vw motorlarının .
    simdi yine golf 5 alacağım 1.6 8 v motorlardan
  • Bence bu 3 lü arasından Golf ve Astra benzer tipte araçlar oldugu için, opeli eleyip Golf ve Civic arasında secim yapın...

Civic in Golfe göre avantajları

+ daha güçlü, atak motor ... daha performanslı bir otomobil
    + su götürmez yakıt ekonomisi
    + VW lere göre Hondaların daha sorunsuz oluşu
    +- Biraz daha yumuşak kullanım

Dezavantajları;

-İç mekan, malzeme kalitesi (Ciddi sorun yaratmasada Golf bu konuda cok daha iyi)
    -Yol sesini VW lere göre fazla içeri alması
    -O dönemki Golflere göre daha düşük güvenlik seviyesi
    -Yüksek süratlerdeki seyir, fren kalitesi Golf ve Jettalara göre daha düşük
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokturk010

quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

102 hp motoru sağlamdır ama hangi motora göre sağlamdır.
    115 lik fsi motora göre sağlamdır.Lpg de uygulanır avantajlıdır.
    eksilerinden kimse bahsetmemiş.
    8 valflik 102 bg olan motorun alt devirleri canlı olmasına rağmen üst devirleri cansızdır.8 valf olduğu için kimi sağlam bir motordur der kimi de kağnı teknolojisi motordur der.Nereden baktığınıza bağlı.
    Ama opelin ecotec ve twinport motoruna göre sağlam falan değildir kusura bakmayın.Daha fazla yakar.
    VVT gibi değişken zamanlı ateşlemesi yoktur.
    Bu kadar vw hayranısınız.Daha kendi motorunuzu bilmiyorsunuz..

Ust devirler cansız felan değil. Yarış arabasından bahsetmiyoruz sanırım.

ecotec motorları sağlam değil. 100 bini geçtikten sonra egsozlarından mavi duman çıkarıyorlar. Mavi duman atan vw görmedim yolda. (kaplumbagalar hariç).

Degişken zamanlı ateşlemeye gerek yok, değişken manifold var bunda. adam gerek duymuyor.

Sizin aracınız var mı nedir? Kullanıyor musunuz? Kendi aracınız mı?

pardonda bilader sen sonradan görmemisin?
    Senden başka kimsenin aracı olamazmı?
    Trafikte birbirine vuran araçlar görmedin mi hiç
    Sen 8 v den başka motor kullandınmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: MERLPG

Bende aynı şekilde bu bahsettiğin otomobiller arsında kararsız kaldım yaklaşık 1 aydır aramaktayım. Şunu belirtmek istedim 10 yıldır
    Lpg sektöründe olan birisi olarak;
    FSI motorlu Golf lere %100 randımanlı lpg dönüşümünü iki yıldır yapıyoruz. Bu motorların lpgye uyum sorunu kesinlikle yoktur.
    102 hp motora göre dönüşümdeki dezavantaj ise dönüşüm maliyetinin biraz yüksek olmasıdır.
    Hal böyle olunca Comfortline FSI'lerin fiyatı Primeline golfler ile aynı veya daha da ucuz olabiliyor.

Saygılar...
    Mak. Müh. Baki Köseoğlu.

Tüketim oranlarını patlaşırmısınız?
  • Tamam VW güzel araçlar yapıyor, şasi, konfor, ve kalite olarak ...
    ama halen şu 102hp lik 8v, nerdeyse 20 yıllık motorun neresini savunuyorsunuz anlamıyorum ...
  • Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
    golf5 sahibiyim 1.6 102 + lpg
    evet savunulacak pek yanı yok bu motorun. fakat çıkarabilecek sorunuda yok he cıkardı 20 yıllık :) oldugu için parçası bakımı ucuz
    tak lpg kullan. Benim aracım LPG li şehir içi 210 krus yakıyor. her hafta sonu ist - adapazarı gidip geliyorum otobanda 180 km surata kolay çıkıyor 210 yaptım en son hız olarak. ama bu hızları yaptıgım için şehir içi tüketiminden daha aşağı düşmedi otobanda. aracı aldıgım 2 ay oldu kalkışta kötü performans bekliyordum alırken hep öyle dediler ama değil .
    Aslında ben aracı almadan önce yaklaşık 3 ay boyunca hep FSI ve TSI motarlara bakıyordum 1.6 102 motor gitmiyor diyorlar diye, bi özel servis tanıdıktı bi TSI ile anlatım ama bana onu aldırmadı sen öğrencisin diye 1.6 al dedi vaz geçirdi beni babamıda. Şuan LPG ile hızlı ve seri bi şekilde ekonomik geziyorum.
    Benimde size tavsiyem daha önce kullandığınız araç çok performanslı bişi değil ise 1.6 102 + LPG anlatılmaz yaşanır :)
    Eğer çok eko bi araç istiyorsan yakıt konusunda astra 1.3 dizel al veya 308 HDI
    Aracımda ESP var yol tutuşu mükemmel. Ya ben bu kadarını beklemiyordum bu araçtan nasip olursa eğer size de anlarsınız. Fakat cıvıc kadar seri degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: baki_oguz

hala araç almadıysanız;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-golf-62-000-km-de-sahil-mavisi-2004-golf-v-primeline/detay

İlanım günceldir...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.