Şimdi Ara

GOLF 7 mi, yoksa HONDA CIVIC HATCHBACK mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
2.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikisine de bir oturun zaten golfu seçersiniz bence.
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Sırf hızlı olduğu için araç alınmaz yaklaşımı , bana göre çok kısır bir yaklaşım . Sanki bütün yönlerden ezici üstünlüğü olan bir otomobilin sadece hızdan dolayı ötekine tercih edilemeyeceği gibi bir yorum olmuş. Kusura bakmayın ama katılamayacağım . Üstün yön , Golf de olduğunda tercih sebebi olurken , Civic de olduğunda üstü kapalı geçilemez.

Sonuçta en azından eorodinamik olarak , katsayıya göre düşünürsek eşit olduklarını , performans ve aktarma olarak Civic'in oldukça iyi olduğunu görmüş olmanız lazım . Çünkü başta önemli olmayan bir performans farkı ve daha iyi olduğuna oldukça emin gibi düşündüğünüz aerodinamik fark vardı. Diğer üstün olduğunu düşündüğünüz konularda da yanılma payınız olabilir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Sırf hızlı olduğu için araç alınmaz yaklaşımı , bana göre çok kısır bir yaklaşım . Sanki bütün yönlerden ezici üstünlüğü olan bir otomobilin sadece hızdan dolayı ötekine tercih edilemeyeceği gibi bir yorum olmuş. Kusura bakmayın ama katılamayacağım . Üstün yön , Golf de olduğunda tercih sebebi olurken , Civic de olduğunda üstü kapalı geçilemez.

Sonuçta en azından eorodinamik olarak , katsayıya göre düşünürsek eşit olduklarını , performans ve aktarma olarak Civic'in oldukça iyi olduğunu görmüş olmanız lazım . Çünkü başta önemli olmayan bir performans farkı ve daha iyi olduğuna oldukça emin gibi düşündüğünüz aerodinamik fark vardı. Diğer üstün olduğunu düşündüğünüz konularda da yanılma payınız olabilir bence.

Golf ve Civic' in karşılaştırmalı testlerini inceleyin, Golf' un daha iyi olduğu sonucuna varirsiniz. Başka birşey söylemeye gerek yok sanırım. Golf komplike bir otomobil ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• her taraf golf dolu civic alın farklı olun.Hem çok daha güçlü.
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Resmi fabrika verisi 207 km/h olan bir aracın göstergesinde 232 görmek sadece kendini tatmin etmektir.

Mühendislik ve teknik anlamda hiç bir anlamı yoktur. Aracın motor veya mekanik aksamı modifiye edilmediyse fabrika verisi neyse odur.

Hatta ve hatta nasıl fabrika verisi yakıt tüketimini tutturmak zor ise, gerçek top speed i tutturmakda zordur. (karşıdan gelen rüzgar, ters eğim, aracın fazla dolu olması, kullanılan mazotun kalitesi vs...)

Sizin dediğiniz gibi olsaydı dünya motor devi honda herhangi bir kişiye aracı verip "bas bakalım kaç yapıcan ona göre yazacaz fabrika verisini" derdi.

Arkadaşımın sahip olduğu pug 107 sinin son hızı 157 olmasına rağmen ne zaman binsem 180 i geçiyor 4 kişi. (bilen bilir: izmir çevreyolu tünel çıkışında)

Dip not: Civic HB arka süspansiyonu bildiğimiz sabit akstır. Sahip olduğum bir önceki kasadan dolayı çok net biliyorum. Golf 7 130 beygirin altındaki modellerde sabit akstır. Sabit aks konfora direk etki etmez. Enteresandır ki golf 6 arka süspansiyonu her modelde tam bağımsız olmasına rağmen aynı özellikteki golf 7 sabit aks çok daha konforlu sürüş sağlamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreePhone -- 2 Eylül 2014; 15:07:10 >

• emre1270393 E kullanıcısına yanıt
    Farklı olmak adına civic hb almak çok mantıklı çünkü tüm Türkiye'de ayda 10 tane bile satılmıyor.
    Fakat aralarındaki güç farkı gerçek bir tercih sebebi değil.

Civic HB dizel Hızlanma 0-100 (km/s) 10.5
    Golf TDI Hızlanma 0-100 (km/s) 10.7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreePhone -- 2 Eylül 2014; 14:58:10 >
  • WarsLife kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreePhone

Resmi fabrika verisi 207 km/h olan bir aracın göstergesinde 232 görmek sadece kendini tatmin etmektir.

Mühendislik ve teknik anlamda hiç bir anlamı yoktur. Aracın motor veya mekanik aksamı modifiye edilmediyse fabrika verisi neyse odur.

Hatta ve hatta nasıl fabrika verisi yakıt tüketimini tutturmak zor ise, gerçek top speed i tutturmakda zordur. (karşıdan gelen rüzgar, ters eğim, aracın fazla dolu olması, kullanılan mazotun kalitesi vs...)

Sizin dediğiniz gibi olsaydı dünya motor devi honda herhangi bir kişiye aracı verip "bas bakalım kaç yapıcan ona göre yazacaz fabrika verisini" derdi.

Arkadaşımın sahip olduğu pug 107 sinin son hızı 157 olmasına rağmen ne zaman binsem 180 i geçiyor 4 kişi. (bilen bilir: izmir çevreyolu tünel çıkışında)

Dip not: Civic HB arka süspansiyonu bildiğimiz sabit akstır. Sahip olduğum bir önceki kasadan dolayı çok net biliyorum. Golf 7 130 beygirin altındaki modellerde sabit akstır. Sabit aks konfora direk etki etmez. Enteresandır ki golf 6 arka süspansiyonu her modelde tam bağımsız olmasına rağmen aynı özellikteki golf 7 sabit aks çok daha konforlu sürüş sağlamaktadır.

Bence yaniliyorsunuz...Neden derseniz Aracin son hizi neyse O'dur demek ile olsaydi eger : C segmentinde ki Kendi hacminde ki butun dizelleri geciyorum demektir son hizda...120 Bg 300 Tork ile?...

225 Km/s hiz yapan Honda Civic Hb, Gps olcumu 214 Km/s yapiyor...Isterseniz videosunu yayinlarim,tabi inanip inanmamak size kalmis...Gps olcusu normal kadran sapmasindan daha sagliklidir en azindan..

Diyelim ki Golf Tdi...Son hizi 190 Km/s diyelim...210 Km/s hiz yapsa 190 Km/s hiza mi tekabul ediyor? Dogrudur Ancak gucu yeter o hizlara cikmak icin...

Son hiz nasil belirleniyor ureticiler tarafindan, Gidis ve gelis olmak uzere cikilan en yuksek hizin ortalamasi baz alinarak...

Neden Son suratlarin daha fazlasi yazilmaz teknik veriler de?

Ureticinin verdigi son hiz rakami, aracin en saglikli son suretin de yol alabilmek icindir..Yani 207 Km/s son hiz ise, bu hizda saglikli bir sekilde yuruyebileceginiz ama bu hizi gecerseniz biz karismayiz Allah Korusun tavsiyesindedir....Turbo patlar,aracin bir aksami ariza yapar vs vs...

Son hiz aracin en saglikli sekilde yürürü demektir bir bakima...Yoksa bir Bmw ve Mercedes ile son hizlardan fazlasini da yapabiliyoruz...

Son hizi 190 Km/s yazarken siz 220 Km/s hiz yaparsaniz eger 190 Km/s hiz yapmis olmuyorsunuz...%5 ve 7 hata payi ile 200 Km/s civari hiz yapmis oluyorsunuz..

Ureticiler Son hizi belirlerken Duz yolda deneme yaparlar..Hem gidis hem gelis olarak...Ortalamasi genelde son hizdir...

Ancak ben 225 Km/s hiza ve fabrika verisinin son hizini Asarken?

Hafif egilimli,yokus asagiya dogru yapiyorum o hizi....

Mesela Hyundai I30 dizel..Son hizi 190 Km/s..Ama 200 Km/s'de Limitor vardir...Daha fazlasi saglikli degil diye....Bu yuzden servis muduru ile gorusmustum..Isterseniz O limitoru servis araciligi ile kaldirabiliyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 2 Eylül 2014; 19:38:29 >

• Bu araca güzel tasarımlı değil demek gerçekten hakarettir.
     GOLF 7 mi, yoksa HONDA CIVIC HATCHBACK mi?
  • Exitus112 kullanıcısına yanıt
    tamam honda fanı kardeş
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Bana yanılıyorsunuz demişsiniz ama benim yazdığım aynı şeyleri yazmışsınız. Hatta örneklerimiz bile aynı.

Fakat size bir konuda katılmıyorum:
    Honda'da biz karismayiz Allah Korusun yerine biz karışmayız Buda korusun şeklinde olmalı.

Saygılar
  • Ben tercihimi civic den yana kullanırdım zevk meselesi...

• Civic. Honda'yi seviyorum

Sayın Honda sever arkadaşlar.

Canı gönülden isterim ki, bir gün bu çok beğendiğiniz hatta fanı olduğunuz honda marka araçları alabilirsiniz.

Ama o güne kadar lütfen yorum yazarken insanlar neden bahsediyor diye bir bakın. Civic HB dizel model araç tartışmasında önce benzinli sedan honda ardından sadece 1.4 ve 1.8 benzinli seçenekleri olan eski kasa Civic HB resimleri koymuşsunuz.

Üstteki kasa 2009 civic HB 1.8 i-shift araç bende var ve bende alırken tipi için almıştım. Ama ne yazık ki özellikle şanzımanı tam bir fiyasko. Bir VW araç sahibi de olarak ne yazık ki hondanın şu anda VW ile başedebilecek tek aracı CRV dizeldir.

Saygılar
  • Sayın @Myronides

Fanıyım bunda da bir sıkıntı yok. Siz nasıl Opel fanıysanız bende Honda fanıyım bu kadar basit.
    42.000 TL ye Golf almak yerine gittim Honda Civic 1.8 HB aldım. İyi ki de almışım.

Sayın @FreePhone

Öncelikle Honda Civic 1.8 HB Sport İ-Shift AMT sahibiyim.

Ben Myronides'in:

'Başlıktaki Hatchback ibaresini görmediniz heralde gerçi buda güzel bi tasarıma sahip degil ama yinede hb den kat kat iyidir. Honda nin tek güzel tasarımli aracı accord'

Söylemine karşılık olarak yazdım onu. Son cümleye bakarsanız bütün Honda'yı kastediyor. Bende o mesajı ona istinaden attım.

Şanzıman konusunda katılıyorum. İ-shift şanzıman sıkıntılı, saçma, hatta bazen afedersiniz ama salak desek yeri var bunu farkettikleri için 2009 makyajlı kasalarda tam otomatik şanzıman getirdiler.

Saygılarımla.

• Ocak 2015 i beklerseniz 72 bine ağzına kadar dolu sport paket li kırmızı bir ford focus alabilirsiniz

Bekleyemem derseniz ayrıca uzun süre binerim bu süreçte bana sorun çıkarmasın
    Derseniz performanslı olsun derseniz honda civic

Yine fazla süre binmem benim için 2. El ve görünüş önemli derseniz golf 7

i-shift 65 binde kavrama degisti yeni yazilim yuklendi. eski haline gore cok daha iyi oldu. (2500 tl). km niz az ise sadece yazilim guncellemesi yaptirabilirsiniz.

• Golf 7 bence her yönüyle daha önde,iç mekanı derli toplu ve kaliteli,tasarımı daha akıcı ve düzgün,sürüş dinamiklerini söylememe gerek yok zaten,Civic'e de çok bindim Golf'e de arada fark yok diyen yalan söyler

• Civic'in daha donanımlı olduğu fiyatlardan aşikar.Ben marka büyüsüne kapılmayın derim eğer satmayı düşünmüyorsanız düşünürseniz her türlü golf . Düşünmüyosanız hiç düşünmeyin Civic :)
  • FreePhone F kullanıcısına yanıt
    32.000 km'de araç hocam. 10. ayda yıllık bakımı var gidince yaptıracağım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.