Şimdi Ara

Golf-Focus-Astra sizce objektif bir karşılaştırma mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sertanipci

quote:

Orijinalden alıntı: máwci

Bu millet neyin kafasını yaşıyor yahu. Bu Golf denen araca uzaydan gelmiş muamelesi yapmaktan sıkılmadınız mı? Golf , Astra, Focus bunlar da birbirine yakın araçlardır bu kadar net. C sınıfı araç alan herkes Golf alırdı bu testlere bu foruma bakarsak. Yahu ben başka araçları mı inceledim bilmiyorum ki? Sanırsın birisi range rover diğerleri şahin.

aynen öyle.

neyse ya forum mesajlarını okudum da cevap vermeye değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi máwci -- 8 Şubat 2012; 14:35:37 >
  • bence
    1-focus
    2-golf
    3-astra
    focus diğerlerinde daha iyi diye düşünüyorum teknoloji yol tutuşu vb konularda ama hepswi birbirine yakın arabalar
  • Marka fanatizmi yapmaya gerek yok
    Bu 3 araç arasından zevkinize, cebinize hangisi uyuyorsa o alınır. Alana da aa niye o, onun busu var, şunun şusu var denmez bence. Çünkü aralarında hindi gibi oturup saatlerce düşünecek kadar aman aman bir fark yok

Kuzguna yavrusu kartal görünür hesabı, bende mesela Astra var, kendime kalsa Astra'dan iyisi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Marka fanatizmi yapmaya gerek yok
    Bu 3 araç arasından zevkinize, cebinize hangisi uyuyorsa o alınır. Alana da aa niye o, onun busu var, şunun şusu var denmez bence. Çünkü aralarında hindi gibi oturup saatlerce düşünecek kadar aman aman bir fark yok

Kuzguna yavrusu kartal görünür hesabı, bende mesela Astra var, kendime kalsa Astra'dan iyisi yok

Esasında öyle hocam. Milletin dediği ve bu yanlı dergilere göre araç almış olsaydık ohho.

Ben de zamanında inceledim o zaman yeni focus yoktu ama tereddüt etmedim Yeni Astra aldım. Ha şimdi aracı alsalar elimden parasını verseler yine gider Astra alırdım hiç düşünmeden.

• quote:

Benim bu 3 araç için sıralamam 1. Focus 2. Golf 3. Astra

Bu sıralamayı ben yazdım ama şunu söyliyeyim, bu araçlar arasındaki fark çok az. Ben bu üçünden birini alacak olsam bu yaptığım sıralama, test sıralamalarının hiç bir önemi olmaz. Fiyat, fiyata göre sunduğu donanım, iç ve dış tasarımını beğenmem gibi kriterlere göre tercih yaparım.

Mesela :

- En şık tasarım Astra'da
    - En güzel donanım seçenekleri de Astra'da
    - Şu aralar en uygun fiyat Golf'te (bugünleri de gördük)
    - Focus'un donanım seçeneklerinde abukluklar var. Park sensörü yok, park sensörü için park asistanı almak zorundasın. 16" üzeri jant yok. Avrupa ülkelerindeki gibi Sony müzik sistemi (MyTouch değil) yok.
    - Astra'nın dizeli çok güçsüz
    - Dizelde otomatik vites sadece Golf'te var.

Yani iş ülkemizde tercihe geldi mi, çok başka kriterler, fiyatlar, vs. ortaya çıkıyor. Bu testlerin ve sıralamaların bir önemi kalmıyor.

• Her üç aracıda kullandım.Sıralama Focus - Golf - Astra. Neden?

Focusun kullanımı çok rahat.Sürüş dinamikleri mükemmel.Gaddar bir araç. Tek kronik sorunu 70.000 km civari turbo intercooler-hortumu patlayabiliyo. Onun haricinde sıkıntı yok.Enjektörleri bosch marka.Bir sıkıntı olduğunda 750 tl ye 4 enjektörde sıfırlanıyor bosch servisinde.

Golf de çok oturaklı bir araç ama focusa göre daha kibar ve parçaları pahalı. Ayrıca vites kolunun bulunduğu orta konsolda ısınma oluyor ve yazın rahatsız ediyor.

Astrayı uzun süre kullanmadım ama bende oyuncak araba izlenimi verdi.Çok oturaklı bir araç izlenimi alamadım.

Not: Bahsettiğim araçlar 1- 2008 ford focus ghia 1.6 tdci
    2- 2005 Golf 2.0fsi sportline ve 2.0tdi
    3- 2007 astra 1,3 cdti enjoy
  • focusu kaba saba iç mekanından dolayı eliyorum.dış tasarım olarakta pek beğendiğimi söyleyemem.golf bütün olarak bakıldığında en alınası araç ama benim tercihim astra olurdu.tasarım olarak golften daha modern duruyor.
  • carbuyer adlı ingiliz sitesindede bu 3 aracın karşılaştırmalı videosu var.ordada golf birinci!ford sevdalısı ingilizler bile golf diyor yani
  • Birbirlerine çok yakın araçlar.
    Ben Golf'ü çok beğeniyorum. Benim birincimde Golf.

1) Golf
    2)Astra
    3) Focus.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.