Şimdi Ara

Gömülü altyazılı kaldırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
35.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nette bir program vardı demedim ama olmadı. Format .avi
    Nasıl kaldırablrm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gömülü altyazıdan kastın hardsub mı yoksa softsub mı? Hardsub durumunda altyazıyı videodan ayıramazsın. Çünkü o artık videonun bir parçası olmuş, filmde göründüğü her bir karede bir resim gibi işlenmiştir. Hardsub şeklinde gömülmüş altyazılı videodaki altyazıyı videodan ayırmaya çalışmak istiyorum demek, Karayip Korsanları filmini izlerken Jack Sparrow karakterini filmden kaldırmak istiyorum demeye benzer. Çünkü Jack Sparrow da filmin diğer kareleri gibi her bir karede bir resim gibi işlenmiştir, ayıramazsın. Softsub ise altyazı kaldırılır veya kaldırmaya gerek yok, daha pratik yolu var. Oynatıcılarda altyazıyı göster/gizle gibi seçenekler mevcut. Veya gösterse bile sizin sürüklediğiniz altyazıyı gösterir, böylece içindeki altyazıyı göstermez.
  • samtiger kullanıcısına yanıt
    Emin değilim ama hardsub ise kaldıramıyorsun, softsub ise oynattığın video oynatıcısından altyazıyı göster/gizle ayarını yaparsan altyazıyı görmezsin. Veya yine softsub ise başka bir altyazıyı mevcut olanla değiştirebiliyorsun.
  • sano kullanıcısına yanıt
    pek anlamadım ama ondan değil herhalde.
  • Gömülü altyazıdan kastın hardsub mı yoksa softsub mı? Hardsub durumunda altyazıyı videodan ayıramazsın. Çünkü o artık videonun bir parçası olmuş, filmde göründüğü her bir karede bir resim gibi işlenmiştir. Hardsub şeklinde gömülmüş altyazılı videodaki altyazıyı videodan ayırmaya çalışmak istiyorum demek, Karayip Korsanları filmini izlerken Jack Sparrow karakterini filmden kaldırmak istiyorum demeye benzer. Çünkü Jack Sparrow da filmin diğer kareleri gibi her bir karede bir resim gibi işlenmiştir, ayıramazsın. Softsub ise altyazı kaldırılır veya kaldırmaya gerek yok, daha pratik yolu var. Oynatıcılarda altyazıyı göster/gizle gibi seçenekler mevcut. Veya gösterse bile sizin sürüklediğiniz altyazıyı gösterir, böylece içindeki altyazıyı göstermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 24 Eylül 2016; 4:23:46 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Hocam internette gömülü olan altyazı kaldırma programları var ama. Sadece formattan kaybediyorun

• quote:

Orijinalden alıntı: samtiger

Hocam internette gömülü olan altyazı kaldırma programları var ama. Sadece formattan kaybediyorun

Hangi programmış o?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Netflix çift altyazı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaldırmak istediğin videonun linki var mı ?
  • Festen F kullanıcısına yanıt
    hocam torrent olarak .avi film indirmiştim
  • quote:

Videoyu izledim biraz. Oradaki video hardsub değil softsub. Video dosyasının içinde ses codec'i, görüntü codec'i ve altyazı dosyaları seçilip bunlardan herhangi birisini kaldırabilirsin, Sadece altyazı değil. Softsub olduğu için videoyu izlediğin zaman altyazıyı kaldırmadan da videoyu altyazısız izleyebilirsin. Ben KMPlayer kullanıyorum. Diğer Oynatıcılarda da bu var.

Sen sendeki video dosyasına Media Info adlı küçük bir uygulama ile videonun tüm özelliklerini gösteren bir ekran görüntüsü atar mısın? Eğer dosya içinde Video, audio dışında text/txt subtitle gibi bir şey yazıyorsa softsub'dır. Text/txt subtitle gibi bir şey yazmıyorsa hardsub'dır o altyazı kandırılamaz. Softsub durumunda SUPER © Video Converter ile bu işi halledebilirsin sanıyorum.

İşte hocam bu videodaki programı demedim, videoda text felan hepsini ayırmış bende ayrimadi. Sadece görüntü ve ses olarak ayirdi. Diğer programlarda da aynısını yapacak sanırım. Videonun formatı ile alakaliyms diye okudum. .mkv ler acilabiliyormus sanirim

• samtiger kullanıcısına yanıt
    Videoyu bu programla açtığında bir ekran görüntüsü alıp buraya koyar mısın, merak ettim.

Pcyi açtığımda atayim hocam ama pek bakılacak biyeri yok aslında.videodaki gibi o kutucuğa filmi surukleyince videodaki gibi text+movie+audio çıkmıyor. Sadece audio ve movie çıkıyor. Text olan yer yok haliyle kaldiramiyorum.

Pcye geçince atayim yine bak istersen

Ya aslında bunla ugrasana kadar başka torrent indirsem sorunu çözecem. 10dkda inen film için boşuna uğraşıyorum:)

İnternette araştırdım videoyu izleyince basit yapivereyim dedim sonuç olarak buralara kadar gelmişim farkında değilim.:)

• quote:

Pcyi açtığımda atayim hocam ama pek bakılacak biyeri yok aslında.videodaki gibi o kutucuğa filmi surukleyince videodaki gibi text+movie+audio çıkmıyor. Sadece audio ve movie çıkıyor. Text olan yer yok haliyle kaldiramiyorum.

Pcye geçince atayim yine bak istersen

Sadece audio ve video varsa o altyazıyı ayıramazsın, boşa uğraşıyorsun.
  • Konunun uzmanı değilim, film sitelerini takip ediyorum. Bazı durumlarda mevcut altyazinin (uzak doğu dilleri çoğu zaman) üstüne farklı renkte altyazı eklemek zorunda kalıyorlar. Altyazı her durumda kaldirilabilse onlar kaldırıldı herhalde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bana da öyle geliyor bir umut konu acmistim. Neyse yeni torrent bakayım.

• neilblack kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsin hocam.

• Yukarıda arkadaş güzelce anlatmış. Hardsubu kaldıramazsın. Mkvmerge programı softsubu gömer veya kaldırır. Altyazının hard mı soft mu olduğunu anlamak istiyorsan videoyu açıp mouse ile sürükleyerek sona doğru ileri sar. İleri sararken altyazı gözüküyorsa hardsubdur. Sadece normal oynatınca gözüküyorsa softsubdur.
  • axeles kullanıcısına yanıt
    Vlc media player ile ileri sardım kesit kesit görüntüler gösteriyor ve altyazıları da gösteriyor. Sanırım hardsubmuş zaten soğudum artık bu işten. Yeni torrent indirsem film 10dkda inecek boşuna uğraşıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.