Şimdi Ara

Goodyear mı, Continental mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
22.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Continental'le ilgili beni dinle hocam. Şu anda 3 farklı seriden yazlıklı-kışlıklı toplam 12 tane Continental'im var. Continental sert diyen de, Bridgestone yumuşak diyen de bilgilerini tekrar gözden geçirsin.

Continental güzel lastik. Conti Premium Contact serisi çok iyi bir tutunma ve ıslak zemin fren mesafesi sunar. Bu özelliklerini genelde 4-5 yıllık ömürlerinin sonuna kadar korurlar. Lakin ilk yıl çok sessiz ve konforlu olan Conti yaz lastikleri, ikinci yılın sonunda yıllandıklarını hissettirir ve üçüncü yılda ciddi miktarda yol sesi yapmaya başlarlar. Gerçi üçüncü yılda gürültüsü artmayan lastik yok ama Michelin, Goodyear gibi daha yumuşak hamurlu olanlar belki Conti'nin 3. yılda yaşadığını, 4. yılda yaşarlar. Ama ülkemiz yollarında onların balonlamadan 3 yılı tamamlamaları zor.

Sonuca gelelim. Civic ciddi miktarda yol-lastik sesi alan bir araç. Ben Civic'e lastik alacak olsam şu anda kendisine yapılan övgülerden dolayı Efficientgrip Performance düşünürüm. Lasik üzerindeki db değerlerine göre de Conti'den 2-3 daha düşük değerlere sahipti. Conti'yi yalıtımı güzel ve yola ciddi miktarda yapışan lastiğin hakkını vereceğim bir araca takarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

Continental'le ilgili beni dinle hocam. Şu anda 3 farklı seriden yazlıklı-kışlıklı toplam 12 tane Continental'im var. Continental sert diyen de, Bridgestone yumuşak diyen de bilgilerini tekrar gözden geçirsin.

Continental güzel lastik. Conti Premium Contact serisi çok iyi bir tutunma ve ıslak zemin fren mesafesi sunar. Bu özelliklerini genelde 4-5 yıllık ömürlerinin sonuna kadar korurlar. Lakin ilk yıl çok sessiz ve konforlu olan Conti yaz lastikleri, ikinci yılın sonunda yıllandıklarını hissettirir ve üçüncü yılda ciddi miktarda yol sesi yapmaya başlarlar. Gerçi üçüncü yılda gürültüsü artmayan lastik yok ama Michelin, Goodyear gibi daha yumuşak hamurlu olanlar belki Conti'nin 3. yılda yaşadığını, 4. yılda yaşarlar. Ama ülkemiz yollarında onların balonlamadan 3 yılı tamamlamaları zor.

Sonuca gelelim. Civic ciddi miktarda yol-lastik sesi alan bir araç. Ben Civic'e lastik alacak olsam şu anda kendisine yapılan övgülerden dolayı Efficientgrip Performance düşünürüm. Lasik üzerindeki db değerlerine göre de Conti'den 2-3 daha düşük değerlere sahipti. Conti'yi yalıtımı güzel ve yola ciddi miktarda yapışan lastiğin hakkını vereceğim bir araca takarım.

Aracımda 5 senelik Arora lastikler var şuan ve buna rağmen hiç yol tutuşunda eksilme hissetmedim ama yol sesi rahatsız etmeye başladı beni artık.

%90 oranında 100 bin bakımdan sonra EfficientGrip Performance lastiklerini taktıracağım araca.

• Goodyear efficientgrip perf. modeli AB etiketlemesinde iyi olsada lastik testlerinde nedense sessiz çıkan bir lastik değil.
    195-65-15 ebatında adac testinde, Continental ve Bridgestone'den daha sesli

Automotorsport veya autobild dergisi olabilir bunlardan birisinde okuduğum testte de Goodyear Efficientgrip perf. modelinin ıslak frenlemede A sınıfı etiketi olmasına rağmen testtteki B sınıfı lastiklerle aynı fren mesafesine sahip olduğu belirtilmişti.

Lastik testlerinden edindiğim izlenime göre Goodyear efficientgrip perfor. modeli yuvarlanma direnci çok düşük olmasına rağmen ıslak ve kuru zeminde güvenlikten ödün vermeyen bir lastik, bu konuda en iyisi.Ayrıca lastiğin yanak konforu çok iyi.Yalnız sessizlikte öne çıkan bir lastik değil.

Continental ıslak ve kuru yol tutuşta daha iyi görünüyor ancak yuvarlanma direnci ve yanak konforu konusunda Goodyear daha iyi görünüyor.

Bridgestone yol tutuşta özellikle kuru yol tutuşta çok iyi bir lastik.Sizin ebatta Bridgestone EP-150 modeli veya Efficientgrip performance modeli alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizashi -- 10 Haziran 2014; 21:10:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 07 note

Goodyear efficientgrip perf. modeli AB etiketlemesinde iyi olsada lastik testlerinde nedense sessiz çıkan bir lastik değil.
    195-65-15 ebatında adac testi, Continental ve Bridgestone'den daha sesli
    http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2014_Sommerreifen_Test_195_65_R15_Details.aspx?testId=152&recordId=3226

Automotorsport veya autobild dergisi olabilir bunlardan birisinde okuduğum testte de Goodyear Efficientgrip perf. modelinin ıslak frenlemede A sınıfı etiketi olmasına rağmen testtteki B sınıfı lastiklerle aynı fren mesafesine sahip olduğu belirtilmişti.

Lastik testlerinden edindiğim izlenime göre Goodyear efficientgrip perfor. modeli yuvarlanma direnci çok düşük olmasına rağmen ıslak ve kuru zeminde güvenlikten ödün vermeyen bir lastik, bu konuda en iyisi.Ayrıca lastiğin yanak konforu çok iyi.Yalnız sessizlikte öne çıkan bir lastik değil.

Continental ıslak ve kuru yol tutuşta daha iyi görünüyor ancak yuvarlanma direnci ve yanak konforu konusunda Goodyear daha iyi görünüyor.

Bridgestone yol tutuşta özellikle kuru yol tutuşta çok iyi bir lastik.Sizin ebatta Bridgestone EP-150 modeli veya Efficientgrip performance modeli alınabilir.

Bridgestone alırsam Honda serviste tek fatura ile işi hallederim o yüzden istiyorum ama gönlüm de Goodyear'dan yana.

Bir daha Goodyear bayiisi bulup da gitmek istemiyorum.

Autobild Continental'i 1. yapmış ama bence taraflı bir test olmuş o. Alman firması almanın lastiğini övmüş gibi.

• Arkadaşlar bugün biraz önce goodyear efficientgrip performance lastiklerimizi taktik.

195/60/15 tanesi 210 lira.

Ayrıca tekerin sipoplari da gitmiş onlar icin çelik sipop da taktilar onun da fiyati 50 lira.

Direkt eve geldim, 10 km falan sürmüşümdür. Açıkçası bu kadar iyi bir lastik olacağını düşünmüyorum.

Öncelikle asfalt sesi kesinlikle sıfıra indi. Gram asfalt sesi yok. Darbe emişler neredeyse % 100 oranında daha iyi oldu. Arabanin çekişi roket gibi oldu.

Almayı düşünenler hiçbir tereddüt yaşamasın. Kesinlikle cok cok iyi bir lastik

Yarin da 100 bin bakima giriyor gümüş ejder. 100 bin bakimi da yaptirinca artik uzay mekiğine dönecek gibi görünüyor.

Suana kadar kullandigim en iyi lastik bu. Islak zeminde A notunu almış yakit tasarrufun da ise B notu var. Continentalde ise islak zemin C yakit tasarrufu C. Goodyear cok daha iyi bir lastik yani.

Herkese tavsiye ederim. Bende almadan önce çok olumlu yorumlar okudum lastik ile ilgili ama hep tereddut vardi içimde. Icinizde kesinlikle tereddut olmasin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende goodyear kullaniyorum continantel de kullandim bristone de ...c3 de goodyear cok verimli digerlerinden biraz daha iyi sanirim

• LASTİKTİÇE ÇALIŞMIŞ BİR ARKADAŞIM VAR USTASI EN İYİSİ CONTİNENLTAL VE PETLAS DİYORDU
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Arkadaşlar Honda Servisi aradım Bridgestone öneriyorlar. Sebebi ise "Bizim araçların süspansiyonları serttir eğer Continental alırsanız taş gibi olur, konfor sıfırlanır. O yüzden Bridgestone en iyisidir." diyorlar.

Ne yapacağımı şaşırdım.

ama sıfır araçların lastiklerini conti veriyorlar madem öyleyse onu değiştirsinler önce
  • 210 tl teki. Cok yav

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

210 tl teki. Cok yav

Hepsiburada.com a baktım tanesi 180 liraya inmiş ama açıkçası hiç işime gelmedi o sırada. Çünkü kargo ile gelecek, onları yüklenip lastikçiye gidicem falan çok uzun iş.

Dedim bugün bitsin bu iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

quote:

Arkadaşlar Honda Servisi aradım Bridgestone öneriyorlar. Sebebi ise "Bizim araçların süspansiyonları serttir eğer Continental alırsanız taş gibi olur, konfor sıfırlanır. O yüzden Bridgestone en iyisidir." diyorlar.

Ne yapacağımı şaşırdım.

ama sıfır araçların lastiklerini conti veriyorlar madem öyleyse onu değiştirsinler önce

Onu bilmiyordum, keşke deseydim.
  • quote:

quote:

210 tl teki. Cok yav

Hepsiburada.com a baktım tanesi 180 liraya inmiş ama açıkçası hiç işime gelmedi o sırada. Çünkü kargo ile gelecek, onları yüklenip lastikçiye gidicem falan çok uzun iş.

Us asagi bes yukari fiyatlar belli. Yapacak bisey yok. En fazla kampanya bisey denk gelir. Ama cok iste. Banada lazim olacak ama erteliyoruz iste bakalim

• quote:

quote:

quote:

210 tl teki. Cok yav

Us asagi bes yukari fiyatlar belli. Yapacak bisey yok. En fazla kampanya bisey denk gelir. Ama cok iste. Banada lazim olacak ama erteliyoruz iste bakalim

Hayırlısı...

• Eve geldiğimde otoparkta çektiğim fotoğraf.

Otoparkın zemini sağolsun bayağı bir tozlu olduğu için kirletti cici lastiklerimi.

Goodyear mı, Continental mi?
  • quote:

Eve geldiğimde otoparkta çektiğim fotoğraf.

Otoparkın zemini sağolsun bayağı bir tozlu olduğu için kirletti cici lastiklerimi.

Hayırlı olsun,abi. Seçim iyi olmuş.

Jantlara da bakım çekmişsin.

• quote:

Vtec2 kasa gordugum kadariyla. Kac model?

Bu arada yola cikma bence kirlenir lastikler

• quote:

quote:

quote:

210 tl teki. Cok yav

Aslında 195/65/15 lere 180 dedi, hepsiburada'da ise 137 lira.

Tam dedik hadi tak o zaman falan. Aklıma kapının içindeki tabloya bakmak geldi. Orada 195/60/15 yazıyor.

65 olsa bir şey olmaz falan diye ısrar ettiler ama orjinalini bozamam diyip 195/60/15 lastikleri getirttim.

En azından içim rahat oldu.

O kadar iyi hissettirdi ki lastikler, şuan tem den sakaryaya gidesim var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

quote:

Hayırlı olsun,abi. Seçim iyi olmuş.

Jantlara da bakım çekmişsin.

Teşekkür ederim Emre'ciğim.

Vallahi jantlara uzuun bir zamandır bez sürmüyorum açıkcası.

Ama belki lastiği takan usta silmiş olabilir, benimde gözüme güzel geldi fotoğrafa bakınca.

• quote:

quote:

2004 model.

Vallahi arabanın önüne su fışkiyesi ve süpürge taktırcam, gittiğim yolları sileyim de pislenmesin.

Hem ıslak zeminde de frenlemesi A notu almış, o yüzden sorun olmaz.

• quote:

quote:

quote:

2004 model.

Vallahi arabanın önüne su fışkiyesi ve süpürge taktırcam, gittiğim yolları sileyim de pislenmesin.

Hem ıslak zeminde de frenlemesi A notu almış, o yüzden sorun olmaz.

İki kırmızı lamba bir de siren al da,itfaiye aracı diye belediye başvur bari,Gökcan Abim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.