Şimdi Ara

Google & Asus Nexus 7 Tablet [ Ana Konu ] (593. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.947
Cevap
97
Favori
457.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 591592593594595
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 10:50:0 >
  • someone74 kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkür ederim umarım bilen biri vardır o çalıştırma dosyaları nereden geliyor ben "nakasig-ktu84p-factory-ef6aaa76" versiyonunu isdirmişim içinden tek rom dosyası çıktı başka bişi çıkmadı. benim klasörümde bunlar var.
     Google & Asus Nexus 7 Tablet [ Ana Konu ]
  • quote:

Orijinalden alıntı: afatsum42

anladım teşekkür ederim umarım bilen biri vardır o çalıştırma dosyaları nereden geliyor ben "nakasig-ktu84p-factory-ef6aaa76" versiyonunu isdirmişim içinden tek rom dosyası çıktı başka bişi çıkmadı. benim klasörümde bunlar var.

Hocam sen adb klasörünün içine ''"nakasig-ktu84p-factory-ef6aaa76" li dosyayı olduğu gibi atmışsın. O da bir zip li dosya zaten. Onun içindekileri winzip ya da winrar programı ile açıp aynı klasöre at. O zaman dosyaları göreceksin.

• someone74 kullanıcısına yanıt
    nerden bileyim dümdüz çıktı oda insan bir sıkıştırılmış klasör izlenimi verir demi win10 kaynaklı da olabilir acemilik kusura bakma tekrar teşekkür ederim
  • Arkadaşlar nexus 7 cihazımi yeni aldım fakat bluetooth ile gönderme yapmıyorum neden...Telefonun huawei g7 tablet nexus 7 2 GB RAM versiyonu telden tablete bluetooht üzeri hiç bir şey gonderemiyorum yardım lütfen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • supersonicbluepearl S kullanıcısına yanıt
    hocam mutlaka deneyeceğim. cevabınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

Factory Image nasıl yüklenir?

Google Nexus 7 Factory Image yükleme

• Tabletimizi kapatıp, ses kısma ve power tuşlarına birlikte basarak Fastboot modunda açıyoruz.
  • Bilgisayarımıza bağladığımızda Windows'ta aygıt yöneticisini açarak, driverların sorunsuz olarak yüklendiğine emin oluyoruz. Eğer sorun olur da ünlem işareti ile karşılaşırsak Google USB Driver | Android Developers adresinden "Download Google USB Driver" butonuna tıklayarak en son driverları indirip bir yere açıyoruz. Ünlem işareti olan aygıtın üstüne sağ tıklayıp, sürücü güncelleştir seçeneği ile bu indirdiğimiz driver klasörünü göstererek tabletimizin tanınmasını sağlıyoruz.
  • Fastboot, Adb ve Adb'nin kütüphane dosyalarından oluşan Platform araçları ile Fabrika imaj dosyası içerisinden çıkan dosyaları aynı klasörde topluyoruz.
  • Bu klasörde, Flash-all.bat dosyası üzerinde sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile işlemi başlatıyoruz.
  • Bootloader Lock ise önce bunu Unlock yapmamız istenecektir. Tablette Yes'e basıp power ile seçerek Unlock yapıyoruz.
  • İşlemler sona erdiğinde tabletimiz reboot edecektir.
  • Bir tuşa basarak DOS ekranından çıkıyoruz ve tamemen sıfırladığımız tabletimizin açılmasını bekliyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=DdNiTWwWzFU

Google Nexus 7 TWRP Recovery yükleme ve Root yapma

• Tabletimizin USB Debugging Mode (USB Hata Ayıklama Modu)'nu aktifleştirerek kapatıyor ve ses kısma ile power tuşlarına birlikte basarak Fastboot modunda açıyoruz.
  • Fastboot, Adb ve Adb kütüphanelerinden oluşan Platform araçları ile TWRP Recovery imaj dosyasının bulunduğu klasörde boş bir alana sağ tıklayarak "Komut penceresini burada aç" seçeneği ile DOS ekranına düşüyoruz. Windows XP kullananlar Başlat-Çalıştır yolunu izleyerek CMD komutu ile komut penceresini açmaları ve CD\ komutları ile bu klasöre girmeleri gerekiyor. Örneğin bu dosyaları C: diskinizde ana dizinde Nexus7 diye bir klasöre koyduysanız, CD\nexus7 komutu ile girebilirsiniz.
  • Dos ekranında klasörümüze girdikten sonra, fastboot flash recovery dosyaadı.img komutu ile Recovery dosyamızı tablete yazdırıyoruz. Burada benim kullandığım img dosyasının adı openrecovery-twrp-2.6.0.0-grouper.img olduğu için bunu yazdım.
  • Yeni Recovery yüklendikten sonra ses kısma düğmesi ile RECOVERY ekranına gelip, Power tuşu ile seçerek TWRP Recovery'ye giriyoruz.
  • Install'u seçiyoruz ve daha önce tablete kopyaladığımız (şu anki en son versiyon olan) UPDATE-SuperSU-v1.51.zip dosyasını göstererek yüklüyoruz.
  • Yükleme bitince, Reboot System ile tableti yeniden başlatıyoruz.

http://www.youtube.com/watch?v=tXK7G9RE5t8

Gerekli Dosyalar:

ADB ve Fastboot'tan oluşan Platform Dosyaları (Sadece 1 linkten indirmeniz yeterlidir. Alternatif olsun diye 3 ayrı link verilmiştir):
    https://app.box.com/s/wj28cz65i2nunum5mani
    https://www.dropbox.com/s/2ikwk5pxck4maz2/N7v2_PlatformTools.rar
    https://mega.co.nz/#!xEJGUBaI!CWk3fTOi9mKiAXhjWHwKtBhETHMMu_9WsCYVqDgMV2U

Fabrika Image Dosyası:
    https://developers.google.com/android/nexus/images?hl=sk#nakasi

SuperSu:
    http://download.chainfire.eu/supersu

Recovery:
    http://techerrata.com/browse/twrp2/grouper

Arkadaşlar yaptığım denemelerde tabletleri (Nexus7 ve Nexus7 2013) Android 5.0 için root edemedim. Mevcut Supersu ile cihazlar root olmuyor. Şu linkten cihazınıza uygun olan CF-Auto-Root dosyasını indirip tableti fastboot'a alarak yüklemek gerekiyor.

http://autoroot.chainfire.eu/#fastboot

• konuyu hortlatmak istemezdim ama çekmecede duran Nexus 7 'yi aktif hale getirip bizim çocuğa verem dedim ama verem etti.. Güncelleme aldıkça şişmiş ve donmuş..

Dediğiniz yöntemi uygulayarak 4.3'e downgrade yapmaya çalıştım ama uygulama adımlarından Flash-all.bat > Yönetici olarak çalıştır diyince tabletin ekranına gelmesi gereken YES - NO uyarısı gelmiyor.. PC de bir dos ekranı açılıyor ve press any key diyince de ekranı kapatan bir komut satırı ile bitiyor.. Kısaca Fabrika imaj dosyalarını yüklemem için Locked'ı kaldırma seçeneğine bir türlü geçemiyorum.. Tabletim wifi ve 2012 versiyonu diye biliyorum ama bakmam ve doğrulamam gereken yer varsa ona göre tekrar tablet modeline bakayım.. Onun dışında ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim..

Saygılar

• asparuh kullanıcısına yanıt
    O dos ekranının ekran görüntüsünü atarsanız yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kotaless

işte bu ekrandan sonra press any key diyor ve ekran kapanıyor.. işlem sona eriyor ama tablette herhangi bir işlem uygulamıyor..

Acaba fabrika imaj dosyaları ya da platform tools dosyaları mı eksik ya da yanlış onu da anlamadım gitti

Tek dosyada birleştirdiğimiz tüm dosyalar ise şöyle..

Bu yukardaki dosyada eksik olan bişey var mı ya da yanlış olan??

Birde Nexus 7 tabletimin hangi yıl üretildiğini ya da versiyonunu nereden öğrenebilirim.. Wifi modeli ama 2012 mi yoksa 2013 mü onu bilmiyorum

Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.. Teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: asparuh

quote:

Orijinalden alıntı: Kotaless

işte bu ekrandan sonra press any key diyor ve ekran kapanıyor.. işlem sona eriyor ama tablette herhangi bir işlem uygulamıyor..

Acaba fabrika imaj dosyaları ya da platform tools dosyaları mı eksik ya da yanlış onu da anlamadım gitti

Tek dosyada birleştirdiğimiz tüm dosyalar ise şöyle..

Bu yukardaki dosyada eksik olan bişey var mı ya da yanlış olan??

Birde Nexus 7 tabletimin hangi yıl üretildiğini ya da versiyonunu nereden öğrenebilirim.. Wifi modeli ama 2012 mi yoksa 2013 mü onu bilmiyorum

Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.. Teşekkürler..

Ön kamera ortadaysa ve çerçeveleri metal rengindeyse 2012 modeldir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet o zaman 2012 model.. o zaman nakasi wifi modeli..
  • quote:

evet o zaman 2012 model.. o zaman nakasi wifi modeli..

Wifi ise grouper oluyor diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Grkwnxs

quote:

grouper diye birşey göremedim ben neden bahsettiniz acaba??
  • asparuh kullanıcısına yanıt
    Fastbootta sorun var. Benim bu konudaki eski mesajlarimdan ya da googleden bulabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Grkwnxs

quote:

grouper diye birşey göremedim ben neden bahsettiniz acaba??

Pardon nakasi diye geçiyormuş xda da filan gezinirken genelde Wifi için grouper ifadesini görüyordum da

• herkese iyi akşamlar
    nexus 7 32gb 3g li bir tablet aldım
    bu tablette cynogenmod yüklü
    aldığım kişi bana gönderirken formatlamış tableti
    suan cihaz normal ama gapps yüklü olmadıgından cihazı kullanamıyorum
    gapps yükleme ile ilgili nette bişeyler baktım ama konu beni aşıyor.
    acaba bu cihazı rootsuz orjinal fabrikasyon haline nasıl getirebilirim
    cynogenmod lu olması forumda belirttiğiniz yazılımı eski sürüme düşürme işlemine etkili midir?
    herhangi bir telefoncuya gitsem cihazı rootsuz temiz haline getirir mi acaba?
    yanıtlarsanız cok sevinirim

Edit: nexus toolkit ile hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeScOnT -- 12 Şubat 2016; 21:49:20 >
  • selamın aleyküm arkadaşlar 2012 nexus 7 cihaz satın aldım aracıma montaj için hatta montajını yaptım bazı aksilikler oldu tekrar smöktüm programsal problemler var onları çözmem lazım bana kısa sürede yardımcı olursanız aracımın göğsü sökük beklemekte

problemlerim şu şekilde

paralı nova launcer yanılmıyorsam indirdim 10 liraya sırf 2 tıkla ekran açılsın diye ama olmadı ekran kapanıyor açılmıyor bir sürü program indirdim denedim ama nafile.

araç çakmaktan enerji kestiğinde cihaz komple kapansın istiyorum ama olmuyor standy buy a alıyor programda direk kapat seçeneği var ama aktif olmuyor.

bu cihazı auxdan bağladım ama sanırım kulaklık girişi bozuk dokununca düzeliyor stereo vermiyor sadece sağa ses vermekte bunu tamirini yapmak istiyorum içi nasıl açılır bu cihazın

birde cihazım rootlu susuper var içerisinde lakin güncelleme twpm(Yanlış hatırlıyor olabilirim) basınca android karnında ! işareti çıkıyor güncelleme yapmıyor

cihazı açıp normale bastığımda ise güncelleme yapıyor.Araç için en iyi en hızlı ve kullanışlı rom nedir.

cihaza harici flash disk taktım ama okumadı yazılım sürümüm 5.1.1. yardımcı olunuz lütfen şuan iş yerinde olduğumdan resim ekleyemedim ama aracıma gerçekten çok yakıştı

• 5.1.1 olan ve tıkanan Nexus 7 WİFİ (2012) modeli tabletimi uzun uğraşlar sonucunda 4.2.2 versiyonuna Downgrade ettim.. hemde çok uğraşmadan...

Sadece Nexus Root Toolkit uygulamasını indirdim ve ekrana çıkan yönergeleri takip ederek önce Bootloader kilidini açtım sonra Root yaptım ve en son olarak da sistem versiyonunu düşürdüm..

Hala sorun yaşayan varsa bunu denesin derim.. Tabi öncelikle Google USB Driverlarını yükleyip, Nexus cihazınızı PC ye tanıtın ve Tabletten USB Hata ayıklama modunu aktif hale getirmeniz gerektiğini tekrar hatırlatayım.. Tüm bu işlemlerden sonra Tableti yeniden başlatıp POWER + Aşağı Ok Tuşu ile Fastboot moduna geçip sonra Nexus Toolkiti aşağıdaki anlatılan şekilde kullanarak Tabletinizi eski günlerine kavuşturabilirsiniz...

>>NEXUS ROOT TOOLKİT<< Buradan indirebilirsiniz..

Programın kullanılışı Resimde anlatılmıştır.. Umarım faydalı olur..

NOT:Programın kullanılışını anlattım ama yanlış yapılan şeylerden ya da Tabletinizde oluşacak olumsuz sonuçlardan dolayı sorumluluk kabul etmeyeceğimi belirtmek isterim..

Uzmanlık isteyen bu işlemleri lütfen Dikkatli yapmaya gayret ediniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asparuh -- 15 Mart 2016; 16:21:29 >

• çok sevdiğim tabletimin camı çatladı maalesef tamiri için yardımcı olabilir misiniz nerden yaptırılır, kaça patlar gibi
  • hakan_hoca H kullanıcısına yanıt
    Kardeş bende aynı sorun var ekran sıfır geldi dokunmatik olarak taktım yenisini ses var görüntü yok siz nasıl çözdünüz problemi görüntü geldimi

• 
Sayfa: önceki 591592593594595
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.