Şimdi Ara

Google Chrome ile Facebook'a girdikten sonra, Facebook'un Ekran kartına yüklenmesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta'da belirttiğim gibi Google Chrome ile Facebook sayfasına bağlandığımda, Facebook'ta gezmek dışında hiç bir şey yapmadığım halde Gpu saatimin 300 Mhz'ye Bellek Saatimin'de 1000 Mhz'ye çıktığını gördüm arkadaşlar. Bunu internet Explorer, Mozilla firefox gibi Browser'lerdede test ettim ama, hiç bir etkileşim olmadı. Ne alaka arkadaşlar? Burdaki mantığı anlayabileniniz var mı? Bu sadece Google Chrome ile Facebook Sayfasına bağlandığımda oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sixty_onE__

Başlıkta'da belirttiğim gibi Google Chrome ile Facebook sayfasına bağlandığımda, Facebook'ta gezmek dışında hiç bir şey yapmadığım halde Gpu saatimin 300 Mhz'ye Bellek Saatimin'de 1000 Mhz'ye çıktığını gördüm arkadaşlar. Bunu internet Explorer, Mozilla firefox gibi Browser'lerdede test ettim ama, hiç bir etkileşim olmadı. Ne alaka arkadaşlar? Burdaki mantığı anlayabileniniz var mı? Bu sadece Google Chrome ile Facebook Sayfasına bağlandığımda oluyor.

Dostum az önce denedim bende Opera ile kıyasladım , işlemciyi öyle bir kastırıyor ki bu Chrome denen meret, takıla takıla açıyor felan çift çekirdek işlemcide bile. Daha fazla ram kullandığı zaten kesin. Ayrıca sayfa açma sürelerini kıyasladım Opera bariz öndeydi bende direkt geçtim sana da öneririm bu chrome masaüstünde de telefonda da tam katil program.

• Öncelikle ilgin ve cevabın için teşekkürler. Evet, Google Chrome aşırı derecede bellek tüketiyor. Bunun nedenide, bütün eklentileri(ileride lazım olacak mantığı ile) her yeni açılan sekme'lerde buna dahil,(Her sekme için ayrı ayrı bellek kullanıyor çünkü) önbellekleyip daha hızlı işlem yapabilmemizi sağlayabilmemiz içindir. Yalnız, düşük bellekli sistemlerde bellek yetersizliğinden Makinede kasma, takılma gibi sorunlara neden olabiliyor. Google Chrome'nin çalışma mantığı bu şekildedir. Bunu biliyorum'da, Facebook sayfasına girdiğimde Ekran kartı'mı kullanmasına anlam veremedim. Bunu öğrenmek istemiştim sadece. Bunun dışında, diğer konuda hemfikiriz. Diğer Browser'leride kullandım. " Mozilla, Opera " gibi. Az bellek tüketip hızlı çalışıyorlar ama, yalnız Güven vermiyorlar aga. O yüzden tekrar Google Chrome'ye dönmek zorunda kaldım.
  • Sixty_onE__ kullanıcısına yanıt
    Rami nasıl köklüyorsa , gpu ' yada birşekilde yükleniyordur videoları oynatmak için önceden önbelleğe alma vs. olabilir.

Hocam ne açıdan güven vermiyor ?
  • Bende öyle düşündüm ama, Sizlerinde fikrini alarak emin olmak istedim yinede. İlk kez karşılaştığım bir durum çünkü. Güven'e sıra gelince, Gizlilik diyebiliriz mesela hocam. Bununla beraber, Google Chrome'de Üçüncü taraf çerezlerinden tutta, internette gezerken karşılaşmak istemeyeceğimiz bütün herşeyi engelleyip önüne geçebiliyoruz mesela. Üçüncü taraf çerezler, isteğimiz dışında sitelerin bilgisayarımıza eklenti kurması, Otomatik indirmeler, Kamera ve Mikrofon erişimi, Sitelerin fiziksel konumumuza erişmesi, Kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımlar gibi. Konusu açılmışken, Google Chrome'nin Açılan her sekmelerle beraber fazla bellek tüketmesinin en temel sebeplerinden birileride bu özelliklerdir zaten. Açılan her yeni sekmelere bu özellikeri tanımlıyor. Bunlarda fazla bellek tüketilmesine neden oluyor diye düşünüyorum.

• Donanım hızlandırma kullanıyor. Flash içeriklerde kartın yük altına girdiğini görürsün.
  • Bu durum sadece Google Chrome ile Facebook sayfasına bağlandığımda oluyor. Bu durum'da, Facebook; Google Chrome'nin bir özelliğini kullandığı anlamına geliyor demektir. Ama Murat hoca'mın dediği gibi video ön yüklemesi, Ama Senin dediğin gibi donanım hızlandırması. Google Chrome ile ilgili bir durum değil yani. Öyle olmuş olsa, bütün internet sitelerinde aynı şeyi yapar. Bunu da bu arada anlamış olduk.
  • Sixty_onE__ kullanıcısına yanıt
    Dostum yazdığın üzerine gpu-z ile gözlemleyip facebook'ta gezindim. Herhangi bir gpu kullanımı yok. Sen facebook ayalarında videoları otomatik oynatta ise videolar yüzünden gpu kullanılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.