Şimdi Ara

google cloud kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • telefondaki resim video müzikler gibi verilerimi yedeklemek için bulut servisi arayışındaydım ve en mantıklı olanı google'ın kendi servisi olduğunu düşündüm ve yıllık 200gb gibi bir kapasiteli hizmet almak istiyorum ama yedeklemeleri tam olarak nasıl yapacağım bilmiyorum. google'ın bir sürü uygulaması var google one, google photos, google files gibi kullanan varsa küçük bir anlatım yapabilir mi verilerimi nasıl yedekleyeceğime dair ? (konuyu yanlış yerde açtıysam modlar taşıyabilir mi olması gereken yere)

• Galeri uygulaması ve fotoğraf/video otomatik yedeklemek için Google photos, diğer belge/klasör vs. bütün herşey için google drive. Bu iki uygulamayı kullanacaksın kısaca. Ana uygulaman Google drive.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google drive a manuel olarak elle atabilirsiniz, google photos dan ayarlarsanız kameradan cektiginiz ya da tüm fotografları otomatik yedekleyebilirsiniz.

ben de o paketi kullanıyorum.

• worldforger W kullanıcısına yanıt
    Google photosu otomatik yedekleme olarak ayarladım. Fakat yaptığım denelemelrde yedeklendigini görüyorum ama o yedekledigim video veya foto telefonun hafızasında hala yer kaplıyor. Bu normal mi? Yani telefonun hafızasında yer kaplayacak ise bir anlamı kalıyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turbetfurzey T kullanıcısına yanıt
    Çünkü Google photos sync denen senkronize olayı yapıyor.
    Telefondan silerseniz Google photos da silinir mesela.
    Telefonda yer kaplar Google photos ile atınca.
    Google drive ile atıp sadece online seçerseniz telefonda yer kaplamaz.
    Bu one drive ve Dropbox ta da aynı şekilde işliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 3 Mayıs 2023; 14:41:55 >
    Çok sagolun hocam bilgi için. O zaman eğer telde yer kaplamasini istemiyorsak kesinlikle manuel olarak Google drive yüklememiz lazım. Bunun otomatik bir yolu yok heralde?
    Diğer bir soru : daha sonra drivede bir fotoğrafı görmek istersek drive içine girip görmemiz gerekiyor değil mi? Google photosda göremiyoruz eğer manuel olarak drive yedekler isek?

1. Benim bildiğim Google photos ile tek yönlü telefonda yer kaplamayacak şekilde gönderme yok.
    2.google drive'a otomatik yüklenmesi için telefonda fotoğrafların oldugu klasörü seçebilirsiniz.başka yolu yok sanırım
    3. Bunda da evet Google drive a gönderdiğimiz fotoğrafı, telefondan silerek photos dan göremiyoruz, drive dan girip görmemiz gerekiyor.
    Yani fotograflar photos ya da drive otomatik gitsin ama telefonda önizleme seklinde görebileyim olayı yok bildiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 3 Mayıs 2023; 14:49:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Çok teşekkürler hocam.

Hocam Google photosda bir fotonun veya videonun üstüne uzun basılı tutunca altta "cihazdan sil" diye seçenek çıkıyor. Sil komutu verince bir yazı daha çıkıyor ve şöyle yazıyor "fotoğraf cihazınızdan silinecek ama Google hesabınızda kalacak". Ve silince cihazdan siliniyor ama Google fotoda hala gözüküyor. Bu özelliği yeni öğrendim sizinde bilginiz olsun. Yeni geldi bu özellik heralde gayet güzel oldu. Artık cihazda yer kaplamadan fotoları görebiliyoruz

• Siz hangi cihazı kullanıyorsunuz da bu kadar uğraşmaya gerek yok. Fotoğraflar uygulamasında yer aç butonu var, yedeklenenleri cihazdan siliyor.

google cloud kullanımı

• berkan 197 kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdiye kadar neredeydin :)

Ayrıca yer aç bölümünde belli bir mb a ulaşınca heralde yer açma şansımız oluyor. Örneğin 30mb lik bir video çektim "daha fazla video veya fotoğraf yedekledikten sonra geri gelin" yazıyor o yer aç bölümünde

Bende hiç öyle birşey demedi bu zamana kadar ama 30mb için de o butona tıklama gereği duymamıştım hocam: :d. Az bekle 100mb falan olsun yine denersin, 100 civarlarında oluyordu çünkü onu denedim.

Anladım hocam çok teşekkürler. Yalnız birde şu Google fotoğrafların içindeki fotoların dizilişi iphonlardaki fotoğraflar gibi hepsi bir arada olsa çok güzel olacak. Yani Google fotoda tarih tarih alt alta diziyor böyle olunca alt alta dağınık bir görüntü oluşturuyor

Valla hocam 5s'den beri iphone kullanmadığım için galeri uygulaması nasıldı hatırlamıyorum. Sıralama konusundaki bir ayar yok bildiğim kadarıyla, benim için de sıralama değilde klasörleme olmaması en büyük eksiklik. Klasör şeklinde yedekler illa drive istiyor photos olmuyor. Neyse bir ara yenilik adı altında sunarlar klasörlemeyi de kullanırız

Ha sıralamayıda yenilik adı altında sunarlar bir ara ama ne zaman bilmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 4 Mayıs 2023; 21:32:1 >
    Teşekkürler hocam zamanınızı harcadığınız için.

Hocam 500 mb video çektim yine yer açma seçeneği çıkmadı bende :(

• İnternet yükleme hızı (upload) henüz buluta yedeklememiş olabilir. Ülkemin upload hızları yerlerde, ayarlara da bak bir bak hocam çünkü wifi bağlı değilseniz mobil veride yedekleme yapmıyor, yine aynı şekilde belki şarjdayken yedekliyor da olabilir. Valla teori üretiyorum şuan dediğim gibi iphone kullanmadığım için sistem orada nasıl işliyor bilmiyorum, belki mb olarak bakmiyordur fotoğraf video sayısına bakiyordur, sayıca çok biraz boş fotoğraflar çekin bakalım sonra yine. Bir şekilde olması gerek program demiş zaten daha çok yedekledikten sonra gelin diye ama işte bu mb olarak mıdır, sayı mıdır, ülkemin dediğim gibi upload hızları da çok düşük son mesajdan itibaren hâlâ yedeklememiş bile olabilir o 500mb'lık videoyu. İnternet paketini çok sallamıyoranız mobil veri ile yedeklemeyi açın bugünlük test amaçlı. Yada bir kaç gün bekleyin.

Bunların hiçbiri olmazsa yine yer açamazsanız Google drive uygulamasını yükleyip o uygulama ile yedekleyin, fotoğraflar ve videolar yine Google galerisinde görünecek yalnız bu uygulama otomatik yedekleme yapmıyor, manuel yedekleme yapmanız gerek. Mesela şuan galeriyi yedeklediniz ve cihazda yer açmak istiyorsunuz yedeklendiğine emin olduktan sonra cihazdan yedeklediğiniz tüm galeriyi. Daha sonra yine sil baştan aynı işlem tekrar yedekle tekrar sil. Bu da manuel çözüm olarak geldi aklıma, yine Google galerisinde göreceksiniz fotoğrafları. Hatta bu şekilde yedeklemenin dezavantajı otomatik yedekleme ve otomatik yer açma olmamasıyken artısı da klasörleme olması.

Rica ederim bu arada keşke yardımcı olabilsem.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 5 Mayıs 2023; 0:14:28 >

Çok teşekkürler hocam

acıklaman için tesekkürler lakin bunu her fotografta snaırım tek tek yapmamız gerekiyor otomatik olanını da bulabildiniz mi acaba

sanırım berkanın acıkladıgı işe yarıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 10 Mayıs 2023; 4:28:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.