Şimdi Ara

Google’ın 2025’teki en büyük odak noktası “Gemini” olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google’ın 2025’teki en büyük odak noktası “Gemini” olacak
    Google CEO’su Sundar Pichai ve diğer Google yöneticileri, geçtiğimiz haftalarda 2025 yılı için strateji temelli bir toplantı gerçekleştirdi. Halihazırda artan rekabet ve düzenleyici engellerle karşı karşıya kalan Google için Pichai, 2025 yılında “risklerin yüksek” olduğunu ifade etti. Ayrıca toplantıda, şirketin en büyük odak noktasının yapay zekalı sohbet robotu Gemini olacağı aktarıldı.

CNBC tarafından elde edilen ses kayıtlarına göre Pichai, “Riskler yüksek. Bunlar yıkıcı anlar. 2025′te, bu teknolojinin faydalarını açığa çıkarmaya ve gerçek kullanıcı sorunlarını çözmeye amansızca odaklanmamız gerekiyor.” dedi. Pichai’nin cümlelerinin altında ise şirketin hem arama hem de reklam pazarlarında rekabetle karşılaşması ve her iki alanda da ciddi düzenleyici davalarla boğuşması yatıyor. Zira ABD Adalet Bakanlığı, Google’ı bölmek gibi sert önlemler üzerinde çalışıyor.

Ana odak Gemini

Google’ın 2025’teki en büyük odak noktası “Gemini” olacak
    “Dikkatimizin daha fazla dağılmadığından emin olmalıyız” diyen Pichai, şirketin yapay zeka tarafında yapması gereken bazı şeyler olduğunu kabul etti. Microsoft tarafından desteklenen OpenAI, 2022 yılında ChatGPT’yi piyasaya sürerek yapay zeka devrimini başlattı. O zamandan bu yana 157 milyar dolarlık bir değere erişen şirket bu alan Google ile sert bir rekabet içerisinde.

Ayrıca Bkz.Bu yapay zeka, kendisinin ChatGPT olduğunu düşünüyor

Google, zirveye çıkmak için büyük yatırımlar yapmaya da devam ediyor, özellikle yapay zeka modeli Gemini aracılığıyla. Bu yapay zeka modeli aynı addaki Gemini sohbet robotuna da güç veriyor. Pichai, Gemini uygulamasını “güçlü bir ivmeye” sahip olarak tanımlarken, “2025'te aradaki farkı kapatmak ve orada da liderlik pozisyonu oluşturmak için yapmamız gereken bazı işler var” dedi. Konuşmasının devamında Pichai, “Gemini'ı tüketici tarafında ölçeklendirmek önümüzdeki yıl en büyük odak noktamız olacak dedi.

Toplantıda Pichai, Gemini 1.5′in OpenAI’ın GPT’si ve diğer rakiplerini geride bıraktığı büyük dil modelleri grafiğini gösterip ilerlemeye atıfta bulunarak 2025’te en son teknolojiye sahip olacaklarının altını çizdi. Bir ürün için her zaman ilk olmak zorunda olmadıklarını ancak o üründe sınıfının en iyi olmayı hedeflediklerini aktaran Pichai, 2025’tin tam da bununla ilgili olacağına işaret etti.

Kaynak:https://techcrunch.com/2024/12/28/google-ceo-says-ai-model-gemini-will-the-companys-biggest-focus-in-2025/
    Kaynak:https://www.cnbc.com/2024/12/27/google-ceo-pichai-tells-employees-the-stakes-are-high-for-2025.html

• Beş para etmez şu an çok kötü bir durumda baya geliştirilmesi lazım Gemini'nin. Chatgpt'nin getir götürünü yapar şu anki haliyle, Google gibi bir firmaya yakışmıyor gerçekten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok eksiği var, spotfy açamaz, google araması yapamaz cart curt asistanın yaptığı basit şeyler yok.

• Çift başlılığı gidermeli Google, asistanı kaldırıp onun yerine sisteme düzgün erişebilecek şekilde entegre etmeli

Şu haliyle ziyan resmen 😄

• Her zaman söylüyorum, Google elindeki devasa kaynakları, vizyonu olan doğru bir yönetim ekibiyle yapay zekâ işine girseydi, OpenAI'nin esamesi okunmazdı. Ancak Satya Nadella ne kadar vizyoner ise, Pichai de bir o kadar vizyonsuz ve çapsız bir adam.

• Gemini Flash 1.5 sürümüne bir resim yaptırayım dedim geçenlerde, yazıda domuz olmamasına rağmen gitti resime domuz koydu, bu defa prompt'u domuz hariç, domuz koyma, domuzu sil diyerek düzelttim. Bir kaç defa çizdirdim aynı konuda resim inadına gitti domuz koydu çizdiği resime. Öyle aptal bir yapay zeka gemini. Dalga mı geçiyorsun dedim en son dayanamayıp, kurallarıma aykırı resimler çizemem gibi bir şey deyip kapattı hakkınız doldu dedi gemini. Halbuki aile konulu bir resim çizecekti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.