Şimdi Ara

Google Mesajlar'da fotoğrafların kalitesi yükseliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy şu anda #13
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google Mesajlar'da fotoğrafların kalitesi yükseliyor
    WhatsApp, bir fotoğrafı standart veya yüksek kalitede gönderme seçeneği sunuyor. Ancak, Android cihazların varsayılan mesajlaşma uygulamasında bu seçenek bulunmuyor. Yakında gelecek bir güncellemeyle Google Mesajlar da HD kalitede fotoğraf gönderilmesine izin verecek.

Ayrıca Bkz.Google, Chrome'u daha da hızlandıracak iki yeni özelliği tanıttı

Google Mesajlar, HD+ kalitede fotoğraf göndermeye izin verecek

Google Mesajlar’da birine mesaj gönderirken veya sohbet dizisinde altta yeni bir menü çıkacak. Sohbet için optimize edildi (HD) ve Orijinal kalite (HD+) seçeneği sunulacak. İlk seçenek, fotoğrafın daha hızlı gönderilebilmesi için kalitesini düşürecek. İkinci seçenek, orijinal görüntü dosyasını gönderecek ancak aktarım yavaş olacak ve internetten daha fazla harcayacak. Hangi seçeneği seçerseniz seçin, fotoğrafın üstünde ilgili logosu (HD veya HD+) çıkacak.

Google Mesajlar, HD+ seçeneği sunmasıyla WhatsApp’tan daha kaliteli fotoğraf paylaşımına izin verecek. Ancak, WhatsApp kullanımı daha yaygın olduğundan bunun ne kadar önemi var tartışılır. Bu arada Apple, iOS 18 ile RCS mesajlaşmayı getirdi ancak bu özelliği asıl kullanıma sunacak olan operatörler. Bu yaygınlaştığında Android ile iPhone kullanıcıları arasındaki mesajlaşma deneyimi çok daha iyi olacak.

Kaynak:https://www.androidauthority.com/google-messages-hd-icons-3496207/

• Bizim operatörler Allah rızası için şu RCS mesajlaşmaya destek verin, her şey de hep geriden mi gelmek zorundayız, Apple aradım RCS mesajlaşma ios 18 ile gelecekti ama yok dedim, dedi ki bizlik bir şey yok Türkiye'deki gsm operatörleri özelliği aktif hale getirmeliler, onlara kalmış dedi, vay arkadaş ya her şey ne kadar zor. Android telefonda destekliyorsunuz İphone için neden aktif hale getirmiyorsunuz Turkcell,Turktelekom,Vodafone??? çok zor.
  • Turkcell müşteri hizmetlerini aradım RCS mesajlaşma ile ilgili hiç bir şey den haberleri yok telefona çıkan çalışanların, diyorum ki siz bilmiyorsanız beni daha üst bir yere bağlayın ben talep oluşturmak istiyorum müşteriniz olarak, yok arkadaş papağan gibi aynı cevapları veriyorlar. sonunda kapattım telefonu, koyun gibi bekleyeceğiz canları isterse destek verirler bir gün.
  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt
    hocam ben hem telekomda hem turkcelde RCS kullanıyorum
  • du_da D kullanıcısına yanıt

kardeşim geçen gün başka arkadaş ta aynı iddia da bulundu nasıl olur dedim bizim operatörler destek vermiyor dedim bana ekran görüntüsü falan attı dedim bizde yok, sonra özür diledi yurt dışına çıkınca aktif olmuş geri dönünce evet pasif hale geldi dedi, sizin de o şekil olmasın, ya da anlatın nasıl kullanılıyor???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jimmy77 -- 5 Kasım 2024; 15:15:28 >
  • Türkiyede bizim gsm operatörleri ile RCS mesajlaşmayı kullana bilenler bize de anlatsın nasıl olduğunu bu işin biz de yapalım? @du_da
    Telefon ne? iPhone mu?
    Ben Türkiye'de uzun süredir kullanıyorum (en az 2-3 yıl) Turk Telekom ve Turkcell destekliyor diğer operatörlerden haberim yok. RCS Android'de sadece Google Mesajlar uygulamasıyla kullanılıyor:

Mesajlar’a giriş yapın.

Sağ üst kısımda yer alan profil fotoğrafınıza tıklayıp ‘mesaj ayarları’ menüsüne girin.

Bu kısımda RCS Sohbetleri seçeneğinin yer aldığını göreceksiniz.

Bu seçeneği aktifleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

RCS Sohbetleri seçeneği karşınıza çıkmadıysa ‘sohbet özellikleri’ menüsüne giriş yapmanız gerekir.

Bu kısımda ‘numaramı doğrula’ seçeneğine tıklayıp gerekli yönlendirmeleri izleyebilirsiniz.

Mevcut durumunuzu öğrenmek için ayarlar menüsünden RCS sohbetlerine giderek kontrol sağlayabilirsiniz. Bu kısımda ‘bağlı’ yazıyorsa özellik kullanıma hazırdır. ‘Ayarlanıyor’ yazıyorsa telefon numaranızın doğrulanması bitmemiştir. ‘Bağlantı kesildi’ yazdığını görüyorsanız bu hizmetin geçici olarak kullanım dışı olduğunu anlayabilirsiniz.

Uygulamayı kullanırken bazı özellikleri isteğinize bağlı olarak etkinleştirip devre dışı bırakabilirsiniz. Örneğin; başkalarının size gönderdiği mesajı okuduğunuzu bilmesini istemiyorsanız ‘mesajlar’ menüsünden ‘mesaj ayaları’na gidip ‘RCS sohbetleri’ bölümünden ‘okundu bilgisi gönderilsin’ seçeneğinde değişiklik yapabilirsiniz.

Aynı menüde yer alan ‘yazma göstergeleri gösterilsin’ seçeneğini devre dışı bıraktığınızda karşıdaki kişi sizin mesaj yazmakta olduğunuzu göremez hale gelir.

• BCRTVKCS kullanıcısına yanıt

arkadaşlar anlatamadık herhâlde İphone da bu özellik var ama operatörler destek vermiyor, Android telefonlarda zaten kullanılıyor operatörler destek veriyor, biz İphone dan bahsediyoruz???

https://www.technopat.net/sosyal/konu/iphone-rcs-ayarlarda-goezuekmueyor.3429742/

Buradaki iki farklı yoruma göre iPhone'da rcs'yi kullanamamanız operatörlerden de kaynaklı olabilir Apple'dan da kaynaklanıyor olabilir

sanırım şaka yapıyorsunuz, zaten en üste yorumlarımı okursanız operatör kaynaklı olduğunu söyledik okumadan hemen yazıyorsunuz? hay Allahım ya....

Operatör kaynaklı olduğunu sen söylüyorsun ne malum operatör kaynaklı olduğu? Bir kullanıcı da Apple'dan kaynaklı olabileceğini söylüyor. Bilmiyorum ve kimse bilmiyor. Ulaşabildiğim bilgileri sizinle paylaştım. Daha ne olsun istiyorsun? Rcs'nin erişimini ben mi düzelteyim?

arkadaşım ben hem Apple ile hem de Turkcell ile konuştum, Apple bana bunun operatör kaynaklı olduğunu belgesiyle ispat etti kesin bir şekilde ülkelere göre destekleyen operatörlerin olduğu listeyi benimle paylaştılar maalesef bizde ki operatörler listede şuan yok ve isterlerse destek verebilirler olay bu kadar, kısacası bizim operatörlerin İphone için RCS mesajlaşmaya destek vermesini bekliyoruz.

bu da Apple benimle paylaştığı link, destekleyen operatörlerde "RCS üzerinden mesajlaşma" diye belirtiyor. Mesela bir örnek İspanya Vodafone operatörüne bulun bakın görürsünüz? bide bizim operatörleri bulun?

https://support.apple.com/tr-tr/108048

• apple support
    Avrupa'da iPhone için kablosuz iletişim operatörü desteği ve özellikleri - Apple Destek (TR)
    https://support.apple.com/tr-tr/108048?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    Umarım problem çözülür

ben istanbulda android m52 5g + turkcell ile rcs kullanıyorumGoogle Mesajlar'da fotoğrafların kalitesi yükseliyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 5 Kasım 2024; 21:29:26 >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Kimse yazılanları okumuyor sanıyorum, arkadaşlar iPhone için rcs mesaj desteğinden bahsediyoruz. Androidlerde zaten destek var? İPhone için operatörler destek vermesi gerekiyor.
    mesaj ayarlarına girp RCS tikini aktif ediyorum o kadar, yıllardır bu şekilde kullanıyorum

iphone telefondan bahsediyoruz arkadaşım hemen atlamayalım. sizin telefonunuz iphone mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.