Şimdi Ara

Gördüğüm ibretlik rüya (Ateistler ve Agnostistler konuya bekleniyor) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PunkCedric

quote:

Orijinalden alıntı: company94

quote:

Orijinalden alıntı: f_the_answer

Allah'ını seven özet geçsin.

Not:Agnostikler ve Ateistler de geçebilir.

özet:rüyamda ölüyordum.Bunun üzerine imana geldim.

Rüyanda ölemessin kardeş beyin buna izin vermez...

He illa ben ölüyorum diyorsan sende beyin yok.

çok değişik bakış açısı tebrik ettim kahkaha attım. :D

• İlk önce bilmen gerekir ki bu tür rüyalar çoğu zaman uyumadan önce o gün duyduğun, yaşadığın, tv de zap yaparken gördüklerimizin bir karması olarak ortaya çıkıyor. Rüyanın nasıl türlü olacağının en önemli etkeni, gündelik hayatımız ve beyinimizin hafıza tazelemesiyle alakalı. Rüyanın ilk safhası NREM ile birlikte nabzın düşer, beynin ve vucüdün kısmı bir uyku moduna girer. NREM sonu (ki bu evreler sürekli tekrarlanıyor) REM dönemine girersin. Sadece REM döneminde rüya görebilirsin. REM dönemi esnasında beynin o gün boyunca gördüklerini öğrendiklerini kaydetmeye başladığı safha.Sen bu kaydetme esnasında rüya halindesin tabi. Bu kaydetme esnasında öğrendiğin veya gördüğün şey sinapslarla ile birlikte aktarılıyor. Ayrıca sadece kaydetme değil hafıza tazeleme olayı da var. Sonuçta her türlü uyarı vs. sinirlerden dolayısıyla sinapslardan çıktığı için rüyanda etkiliyor. Mesela o gün duygusal olarak çok ağır şeyler yaşadıysan veya çok stresliysen vs. Rüyanıda aynı şekilde etkiler. Duygusal şeylerin daha fazla etkilemesinin diğer sebebi de amigdalanın (duygusal şeyleri kaydeden beyin bölümü) çeşitli reflekslere sahip olması. Mesela örnek verecek olursak bütün dinlerde ahiret sonrası dirilme inancı olduğu için bu çoğu insanın az da olsa kafasına taktığı şeydir bu da rüyanı her halükarda etkileyebilir(O an veya o gün onu düşünmen gerekmez daha önce düşünmüş olman gerekli veya bu bilginin seni etkilemiş olması)(Bilgiler kaydedilirken örnek vericek olursak önemliden önemsize klasörler gibi sıralı kaydediliyor.Burdaki önemi senin ona verdiğin anlam veya seni etkilemesi oluyor) Zaten belli ki stresli bi dönemsin.

2. olarak: Rüyayı etkileyen diğer bir etken de melatonin hormonu. Kısaca ne işe yarıyor dersen bu hormon ilaç bile sayılabilir. Ama en genel görevi vücudun biyo-saatini belirlemek(ortalama kaçta yatıp kalktığın) son günlerde anlattığına göre uyku düzenin bozulmuş. Uyku düzeni bozulan insanlarda en fazla görülen belirtiler asabilik,stres, sürekli esneme, sinir vb. ve bunun direk olarak rüyana etkisi var. Zaten melatonin hormonu düzensiz salgılanan insanlar çoğu zamana uykularında REM dönemine geçemezler çünkü vücut henüz uyunacağı hakkında uyarılmıyor. (Gözümü kapadım hareketsiz kaldım vs demeyin. Bilgisayar değil bu on/off tuşuyla olmuyor) NREM döneminde takılı kalıyorsun NREM normalde çok gerekli çünkü vücut tamamen dinlenme modunda mesela kaslar yarı felç durumda ama bu şekilde devam ettikçe de uyku felciyle karşılıyosun veya vücut becerebilirse REM dönemine geçiyor bu sefer de kabus görüyorsun.

Bana kalırsa bu olaylar çok fazla şans işi nörondan çıkan mesajları sinapslar nörotransmitter maddeyle iletiliyor sinapslar arası. Mesela o sinapsdaki daralma sonucu az ve yavaş difüze edilebilir nörotransmitter madde. ve o anki iletilecek şey de rüyanızı etkileyecek kadar kötü birşey olabilir.

Not: ateistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardDawkins -- 5 Aralık 2012; 22:57:52 >

• Ateist ve agnostik ne alaka onu anlamadım ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RichardDawkins

İlk önce bilmen gerekir ki bu tür rüyalar çoğu zaman uyumadan önce o gün duyduğun, yaşadığın, tv de zap yaparken gördüklerimizin bir karması olarak ortaya çıkıyor. Rüyanın nasıl türlü olacağının en önemli etkeni, gündelik hayatımız ve beyinimizin hafıza tazelemesiyle alakalı. Rüyanın ilk safhası NREM ile birlikte nabzın düşer, beynin ve vucüdün kısmı bir uyku moduna girer. NREM sonu (ki bu evreler sürekli tekrarlanıyor) REM dönemine girersin. Sadece REM döneminde rüya görebilirsin. REM dönemi esnasında beynin o gün boyunca gördüklerini öğrendiklerini kaydetmeye başladığı safha.Sen bu kaydetme esnasında rüya halindesin tabi. Bu kaydetme esnasında öğrendiğin veya gördüğün şey sinapslarla ile birlikte aktarılıyor. Ayrıca sadece kaydetme değil hafıza tazeleme olayı da var. Sonuçta her türlü uyarı vs. sinirlerden dolayısıyla sinapslardan çıktığı için rüyanda etkiliyor. Mesela o gün duygusal olarak çok ağır şeyler yaşadıysan veya çok stresliysen vs. Rüyanıda aynı şekilde etkiler. Duygusal şeylerin daha fazla etkilemesinin diğer sebebi de amigdalanın (duygusal şeyleri kaydeden beyin bölümü) çeşitli reflekslere sahip olması. Mesela örnek verecek olursak bütün dinlerde ahiret sonrası dirilme inancı olduğu için bu çoğu insanın az da olsa kafasına taktığı şeydir bu da rüyanı her halükarda etkileyebilir(O an veya o gün onu düşünmen gerekmez daha önce düşünmüş olman gerekli veya bu bilginin seni etkilemiş olması)(Bilgiler kaydedilirken örnek vericek olursak önemliden önemsize klasörler gibi sıralı kaydediliyor.Burdaki önemi senin ona verdiğin anlam veya seni etkilemesi oluyor) Zaten belli ki stresli bi dönemsin.

2. olarak: Rüyayı etkileyen diğer bir etken de melatonin hormonu. Kısaca ne işe yarıyor dersen bu hormon ilaç bile sayılabilir. Ama en genel görevi vücudun biyo-saatini belirlemek(ortalama kaçta yatıp kalktığın) son günlerde anlattığına göre uyku düzenin bozulmuş. Uyku düzeni bozulan insanlarda en fazla görülen belirtiler asabilik,stres, sürekli esneme, sinir vb. ve bunun direk olarak rüyana etkisi var. Zaten melatonin hormonu düzensiz salgılanan insanlar çoğu zamana uykularında REM dönemine geçemezler çünkü vücut henüz uyunacağı hakkında uyarılmıyor. (Gözümü kapadım hareketsiz kaldım vs demeyin. Bilgisayar değil bu on/off tuşuyla olmuyor) NREM döneminde takılı kalıyorsun NREM normalde çok gerekli çünkü vücut tamamen dinlenme modunda mesela kaslar yarı felç durumda ama bu şekilde devam ettikçe de uyku felciyle karşılıyosun veya vücut becerebilirse REM dönemine geçiyor bu sefer de kabus görüyorsun.

Bana kalırsa bu olaylar çok fazla şans işi nörondan çıkan mesajları sinapslar nörotransmitter maddeyle iletiliyor sinapslar arası. Mesela o sinapsdaki daralma sonucu az ve yavaş difüze edilebilir nörotransmitter madde. ve o anki iletilecek şey de rüyanızı etkileyecek kadar kötü birşey olabilir.

Yorumun için teşekkürler hocam.Gördüğüm rüyanın bilimsel açıklaması olamaz felan diyordum .Öyle dememek lazımmış.Tıp felan okuyorsun sanırım.Baya bilgin var bu konularda.

quote:

"Öl" isimden fiil olan kelimeye "yor" eki getirildiğinde şimdiki zaman kalıbını alır ve "ölmek" eylemi kısa zamanda olur ve kesinlikle geniş zaman diliminde kullanılamaz.

Tartışma yaratmak istemiyorum.Ne diyeyim hocam.Bana göre "az daha ölüyordum" anlamı da çıkıyor.Neyse beynim yok karaciğerimden yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi company94 -- 5 Aralık 2012; 23:00:17 >

• quote:

quote:

İlk önce bilmen gerekir ki bu tür rüyalar çoğu zaman uyumadan önce o gün duyduğun, yaşadığın, tv de zap yaparken gördüklerimizin bir karması olarak ortaya çıkıyor. Rüyanın nasıl türlü olacağının en önemli etkeni, gündelik hayatımız ve beyinimizin hafıza tazelemesiyle alakalı. Rüyanın ilk safhası NREM ile birlikte nabzın düşer, beynin ve vucüdün kısmı bir uyku moduna girer. NREM sonu (ki bu evreler sürekli tekrarlanıyor) REM dönemine girersin. Sadece REM döneminde rüya görebilirsin. REM dönemi esnasında beynin o gün boyunca gördüklerini öğrendiklerini kaydetmeye başladığı safha.Sen bu kaydetme esnasında rüya halindesin tabi. Bu kaydetme esnasında öğrendiğin veya gördüğün şey sinapslarla ile birlikte aktarılıyor. Ayrıca sadece kaydetme değil hafıza tazeleme olayı da var. Sonuçta her türlü uyarı vs. sinirlerden dolayısıyla sinapslardan çıktığı için rüyanda etkiliyor. Mesela o gün duygusal olarak çok ağır şeyler yaşadıysan veya çok stresliysen vs. Rüyanıda aynı şekilde etkiler. Duygusal şeylerin daha fazla etkilemesinin diğer sebebi de amigdalanın (duygusal şeyleri kaydeden beyin bölümü) çeşitli reflekslere sahip olması. Mesela örnek verecek olursak bütün dinlerde ahiret sonrası dirilme inancı olduğu için bu çoğu insanın az da olsa kafasına taktığı şeydir bu da rüyanı her halükarda etkileyebilir(O an veya o gün onu düşünmen gerekmez daha önce düşünmüş olman gerekli veya bu bilginin seni etkilemiş olması)(Bilgiler kaydedilirken örnek vericek olursak önemliden önemsize klasörler gibi sıralı kaydediliyor.Burdaki önemi senin ona verdiğin anlam veya seni etkilemesi oluyor) Zaten belli ki stresli bi dönemsin.

Yorumun için teşekkürler hocam.Gördüğüm rüyanın bilimsel açıklaması olamaz felan diyordum .Öyle dememek lazımmış.Tıp felan okuyorsun sanırım.Baya bilgin var bu konularda.

quote:

"Öl" isimden fiil olan kelimeye "yor" eki getirildiğinde şimdiki zaman kalıbını alır ve "ölmek" eylemi kısa zamanda olur ve kesinlikle geniş zaman diliminde kullanılamaz.

Tartışma yaratmak istemiyorum.Ne diyeyim hocam.Bana göre "az daha ölüyordum" anlamı da çıkıyor.Neyse beynim yok karaciğerimden yazıyorum.

Önemli değil ve evet anestezi. Ayrıca bilimsel açıklaması olmayan nerdeyse hiçbirşey yok. Sadece araştırmak ve daha fazla araştırmak gerekiyor.

Ayrıca konu başlığın da yanlış bir yazım var düzeltirsen iyi olur. Ataist değil, ateist.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardDawkins -- 5 Aralık 2012; 23:07:29 >

• O gerçekçiliği yatakta nasıl yattığına göre değişebiliyor. Bende de hatırladığım bir rüyada aşırı gerçekçiydi o acıyı hissedebiliyordum. Sabah kalktığımda kendimi üşümüş bir halde ve bir kolumu hissetmeyecek derecede uyuşmuş şekilde buldum
  • Yaşasın Agnostikler olarak iplenmeye başladık
    Hatta yakında olayları biz açıklamaya başlarız

• Yazi efsunlu! Okumadan imana geldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Önemli değil ve evet anestezi. Ayrıca bilimsel açıklaması olmayan nerdeyse hiçbirşey yok. Sadece araştırmak ve daha fazla araştırmak gerekiyor.

Ayrıca konu başlığın da yanlış bir yazım var düzeltirsen iyi olur. Ataist değil, ateist.

Haklısın hocam...Başlığı da değiştirdim.Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

O gerçekçiliği yatakta nasıl yattığına göre değişebiliyor. Bende de hatırladığım bir rüyada aşırı gerçekçiydi o acıyı hissedebiliyordum. Sabah kalktığımda kendimi üşümüş bir halde ve bir kolumu hissetmeyecek derecede uyuşmuş şekilde buldum

Şuan ki yorumlara göre öyle gözüküyor hocam .O kolu hissetmeme olayın geçen bana da oldu.Ağlıyordum ya düzeleceğini biliyorsun ama yine de bir şüphe oluyor için.Kaldıramıyorsun geri düşüyor felan

quote:

Orijinalden alıntı: Bir büyük

Yaşasın Agnostikler olarak iplenmeye başladık

Nedendir bilmiyorum ama adnan oktar geldi aklıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi company94 -- 5 Aralık 2012; 23:36:08 >

• hocam rüyalar anlatılmaz.kötü rüyalar hiç anlatılmaz.bunun çok sebebi var ayrıca hocam korkunç rüya gördüğünde sol tarafına üç kez tükürür gibi yap.hadis bu.
  • çok uzun yazı yazmışın kesin doğrudur bende imana geliyim bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir büyük

Yaşasın Agnostikler olarak iplenmeye başladık

Agnostiklik aslında inançlıdan ateistliğe(ya da tam tersi) geçiş formu gibi bir şeydir.Şimdi hede hödöcüler gelir ortalığı birbirine verir ama dediğim şeyi ilerde anlarsınız.

Neyse merak etme agnostiklik de tanınan bir terim.South Park'ta ilgili bir bölüm bile var.

• cumaya gittim gelecem
  • Her kesim izlesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeehee. -- 6 Aralık 2012; 1:12:25 >
  • quote:

quote:

quote:

Head Shotı yemişsin bro hala neyin şeklindesin

• quote:

Yetkili birine benziyorsun. Normalde normalce uyuyan biriydim fakat lucid rüya olayına merak sardım. Tabii yaparken REM moduna geçmek gerekiyor. 2-3 denememde REM oldu fakat şuan olmuyor? Yani gözlerim oynamıyor() bugda kaldı heralde. Nasıl düzeltebiliriz. Not: Uyku düzenim var sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Déjà Vu

quote:

Yetkili birine benziyorsun. Normalde normalce uyuyan biriydim fakat lucid rüya olayına merak sardım. Tabii yaparken REM moduna geçmek gerekiyor. 2-3 denememde REM oldu fakat şuan olmuyor? Yani gözlerim oynamıyor() bugda kaldı heralde. Nasıl düzeltebiliriz. Not: Uyku düzenim var sayılır.

REM moduna sen geçmiyorsun yalnız. Vücudun NREM evresini bitirdikten sonra kendisi geçiyor. Sen zaten NREM dönemindede uyku halindesin ama rüya göremiyorsun. Soruna gelirsek basit bir stres problemine benziyor, ayrıca lucid rüyayı da çok abartmayın çoğu zaman rüya da olduğunu anlarsın zaten. Hani rüyanda istediğini yaşamak meselesi de denemekle olabilecek birşeye benziyor. Daha fazla ayrıntılı cevap veremem çünkü hiçbir araştırma yapmadım konuda bi kaç makale okuma dışında.

• quote:

quote:

quote:

REM moduna sen geçmiyorsun yalnız. Vücudun NREM evresini bitirdikten sonra kendisi geçiyor. Sen zaten NREM dönemindede uyku halindesin ama rüya göremiyorsun. Soruna gelirsek basit bir stres problemine benziyor, ayrıca lucid rüyayı da çok abartmayın çoğu zaman rüya da olduğunu anlarsın zaten. Hani rüyanda istediğini yaşamak meselesi de denemekle olabilecek birşeye benziyor. Daha fazla ayrıntılı cevap veremem çünkü hiçbir araştırma yapmadım konuda bi kaç makale okuma dışında.

Ben geçemiyorum derken, gözlerini kapatıp hareketsiz bekleyerek uyumadan bilinç açık bir şekilde görünen imgeleri felan takip edince gözlerim kırpışıyordu artık olmuyor. Neyse teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RingThalion

Kerahat vaktinde yatinca boyle abidik gubidik ruyalar goruluyor, normal bir durum hocam. Viki'de " Tıbbi açıdan gün doğumu ve gün batımı vücudumuzdaki tüm sistemlerin en seviyede verimli çalıştığı zamandır. Gün ortası ve gün ortasının tam tersi olan saat ise vücudumuzdaki tüm sistemlerin neredeyse durma noktası geldiği yarı ölüm dediğimiz uyku haline sebep olan bir zaman dilimidir." yazmislar bu vakit icin.

Not: Agnostik veya ateist degilim, basliga uyup gelmedim .

Bunu hiç duymamıştım hocam.Daha önce de bu saatlerde yatmıştım ama böyle şeyler görmemiştim.Birde sırtüstü yatanlar böyle şeyleri görüyor diyenler var.Ben bir alaka bulamadım ama sırtüstü uyanınca şok oldum açıkçası.

istisnasız ve abartısız he sırtüstü uyuduğumda ya görürüm yada kabus. Ama görmek kabus riskini almaya değer (o derece yalnızım beyler )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben geçemiyorum derken, gözlerini kapatıp hareketsiz bekleyerek uyumadan bilinç açık bir şekilde görünen imgeleri felan takip edince gözlerim kırpışıyordu artık olmuyor. Neyse teşekkürler.

Sorunu tam olarak anlayamadım ama zaten NREM dönemine girdiğiniz anda bilinciniz tamamen kapanıyor, hatta kaslarınız bile yarı felç oluyor. Karabasan gördüm falan diyenlerin sorunuda aslında NREM döneminde takılı kalmadır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.