Merhaba ben yeni bir oyuncuyum. 16 level human paladin karakterim var şuan. Daha önce de 15 level'a kadar night elf hunter oynamıştım. Hunter ile oynarken bir görev aldığımda o görevle alakalı mob'a tıkladığımda görev mob'u olduğu anlaşılıyordu hatta hangi görev item'lerinin düşebileceği yazıyordu ancak şimdi paladin ile oynarken bu bilgiler gözükmüyor. Anlatmaya çalıştığım şey hunter özelliği mi? Paladin ile mob'a tıkladığımda görev ile ilgili bilgi çıkmıyor mu?
Söylediğin özellikle kesinlikle sınıflarla ilgili değil herkezde mobun üzerine mouse u getirince sağ altta görevle ilgisi olup olmadığı yazar sanırım ayarlar ile ilgili interface bir kurcala.
belki daha önceleri kullandığın bir addonun özelliğini karıştırıyor olabilirsin. aynı addonları kullanıp kullanmadığına da bak.
kolay gelsin...
quest helper la ilgilide olabilir
Questhelper kullanırsan aynı şekilde hangi mobun ne düşürdüğünü görebilirsin. Kullandığın addon' un yani Questhelper in özelliğidir o. Curse.com da bulabilirsin.
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar ancak dediğim gibi çok yeni bir oyuncuyum, oyun için addon olduğunu dün öğrendim. Oyunu tam sürüm kurmadım henüz deneme sürümünü oynuyorum ve hiç addon yüklemedim.
Bugün tekrar dikkat ettim görev yaparken bazı mob'larda düşebilecek item'leri yazıyordu ancak bazılarında yazmıyordu. Hatta görev itemlerinde bazılarında "quest item" yazıyor ancak bazılarında görev item'i olup olmadığını bile anlayamıyorum. Bu yüzden bir çok defa görevleri tekrar tekrar yaptım çünkü görev item'i olduğunu anlamadığım bazı item'leri çantada yer kaplamasın diye atıyordum.
Anladığım kadarıyla ben fazladan görev alıyorum. Heralde oyunda oyuncuların yapması şart olan görevler ve yapsa da olur gibi görevler var. Onların farkı oluyor diye tahmin ediyorum. Ancak kesinlikle eminim bazı aldığım görevlerin item'lerinde (mesela spider leg gibi bir item vardı işte 10 tane topla dedi npc ancak spider leg'in altında quest item yazmıyor) görev item'i olduğunu anlayamıyorum.
Küçük bir sorum var o yüzden başka bir konu açmak istemedim. Dungeon'a katıldım bugün, bir kaç tane blue item düştü bana. Bunların altında "you may trade this item with players..." diye başlayan bir yazı var. Ne anlama geliyor?
Bir de benim karakterim human paladin. Class trainer'dan param yettiğince skill almaya çalışıyorum ama bir sürü skill oldu. Şuan 20 level karakterim ama skill bar yetmiyor sanki. Özellikle pvp yaparken, bir çok skill var ama hepsini kullanamıyorum. Bunun çözümü galiba macro, peki ben 20 level paladin için nasıl bir macro kullanabilirim?
İlk olarak itemin altında mavi renkli olan yazı o itemi partydeki oyuncularla orda yazan süre içerisinde trade edebileceğini belirtiyor. Yani sen paladinsin ama başka bi classa yarayabilecek bi itemi yanlışlıkla need diyerek aldın. Orda mavi yazıyla yazan süre zarfında party içerisindeki başka bi oyuncuya trade yoluyla verebilirsin.
20 lvlda macro olaylarına girmene gerek yok. Sırasıyla; "Esc>interface>sol taraftan Action Bars'ı " seç. "Bottom Left Bar, Bottom Right Bar, Right bar, Right Bar 2" bunları açtığında sana ekstradan skillerini koymak için barlar gelir. Aynı yerden "Lock Action Bars" ı ticklersen barlara koyduğun skiller yanlışlıkla (bazen pvpde heyecan içinde mouse ile basınca yerlerinden fırlayabiliyor skiller ) oraya buraya savrulmazlar, bardan çıkmazlar
Şimdi olay şöyle. Addon yüklemediysen Blizzard' ın son patch de getirdiği özellik olan questhelper gibi bir yardımı bize sunuyor. Yani mesela bir quest itemi düşürmen gerektiğinde ve düşürdüğünde onun quest item olduğunu görebiliyorsun. Lootladığında ( çantana aldığında ) ya da mause ile üzerine geldiğinde quest item diye belirtiyor. Bu tür görev itemleri sadece göreve sahip olan kişilere düşüyor. Yani ikimiz aynı level olsak, sende mesela spider lardan düşen bi zehirin görevi olsa bende olmasa, bana o zehir çıkmaz ama sana çıkar. Aynı zamanda slain yani öldürme görevlerinde öldürmen gereken mobların üzerine mauseyi getirdiğinde addonsuz da artık öldürüp öldürmemen gerketiğini gösteriyor. Ama emin değilim çünkü 80 karakterlerle görev yapmayalı çok uzun zaman oldu. Böyle bir söylenti duyduğum için paylaşıyorum.
Birde aksi durum var. Buda normalde moblardan düşen lootların görev dışındada düşebilmesi var. Bu yüzden bazı şeylerde düştüğü halde quest items yazmaması mümkün.
Bunu nasıl kontrol edebilirsin? İlk olarak bu konuda zorluk çekiyorsan bir quest' i bitirmeden diğer questlere zıplama derim. İkinci olarak quest log da ( shift - sol click ) quest' e tıkladığında senin ekranının sağ tarafına ilerleme bilgisi eklenir. O şekilde oradan neler lazım olduğunu, nelerden ne kadar ihtiyacın olduğunu görebilirsin.
Diğer bir konu; çantanda bulunan malzemeleri silmek yerine vendora sat. Zaten quest items yazanları satmana izin vermez. Ama aksi durumda anlattığım quest item türlerini satman mümkün o yüzden dikkat etmen gerek. Birde questler ile ilgili bilgi içinwww.wowhead.com adresini kullan. Oldukça rahat edersin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme