Şimdi Ara

Görücü usulü evlenilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hatta daha güzel olur
    Eskiler annelerimiz babalarımız çoğunlukla böyle evlenmiş
    Ne olmuş
    Ailene baktığında güzel olduğunu anlayabilirsin
    Bazıları tanımadan şu bu diyor
    Sanki çıktığında taniyabiliyorsun
    İNsan sinanmadan içinden ne çıkar bilemezsin
    Namuslu olduğunu hissettiysen hoşunada gittiyse
    Allah mesut etsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC Meraklısı Görkem kullanıcısına yanıt
    millet 2 senelik sevgilisinin ne halt oldugunu anlayamiyor, gorucu usulu hic anlasilmaz, her sey imzayi attiktan sonra belli olur bunu unutmayin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Altyazar kullanıcısına yanıt
    Sen anlayamazsın millet anlayamaz. Ama ben anlarım 😉

• PC Meraklısı Görkem kullanıcısına yanıt
    pardon hocam

• Ben öyle evlendim.Ama tanıştırdılar 3 ay sonra nişanlandık ,tanıştıktan 8 ay sonra evlendik.Görücü usulü demek gördün beğen hop evlen değil.Aracılar tanıdığını uygun gördüğünü gösterirler.Anlaşabilirsen ,huyu sana uyarsa niyetin varsa evlenirsin.Arkadaş ortamında tanıştırmaktan me farkı var.3 sene olacak ,canım kızım var bir de .

• Olur niye olmasın.. hayırlısı ne ise o olsun hakkında.. ✋🙂👍

• quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Hamza hocam cok ilginc bir ornekle konuyu yesillendirdiniz
    Tesekkur ederim

Alıntıları Göster
    rica ederim de örnek değil direkt aynı olay
  • Ben ancak görücü usulu ile evlene bilirim.
    Araya her iki tarafı tanıyan aracılar , hacıanalar girir öve öve bitiremez med ederler. İstihbartıclar araya girer araştırlar sorarlar soruşturlar. İstemeyen kınayacılar olur sinek küçük ama mide bulandırır misali bütün aile fertleri bir araya gelir tanışır , halı altındaki köşedeki eğri duru an duvardaki tabloya çorbımdaki deliye , bulgur kazanı gibi koca kafama kırvat bağlı komodo ejderi boynuma , düz kesilmiş biri unutulmuş tırnağıma bakarlar dururlar. Kahveler işçiler çaylar kekler falan filan

Ve sonuç , kayın valide ve kayın babayı fet ettim ama elezebettinin gönlüü yok ,

Neden görücü usulu

Kadere inanan birisi olarak benim için bir nasip yartılmış onu arayıp bulmam gerekiyor.

Görücü usulü bir kıza yakınlaşmanın en masum hali

• quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Ben öyle evlendim.Ama tanıştırdılar 3 ay sonra nişanlandık ,tanıştıktan 8 ay sonra evlendik.Görücü usulü demek gördün beğen hop evlen değil.Aracılar tanıdığını uygun gördüğünü gösterirler.Anlaşabilirsen ,huyu sana uyarsa niyetin varsa evlenirsin.Arkadaş ortamında tanıştırmaktan me farkı var.3 sene olacak ,canım kızım var bir de .
    Hocam neye dikkat etmek lazım. Gerek kılık kıyafet davranış nasıl olmalı, bir de kandırılmamak için kandırlmak kelimesi tam karşılamaya bilir. Sonuçta bu hayırlı bir iş ama tek taraflı olabilir. Mesela gelin adayın bilinen ama ön yargı oluşmaması için gizlenmiş bir tarafı olursa, bir çok olumlu tarafı arasın da bir kaç gizlenmiş söylenmemiş en azından daha sonra açıklanmaya bırakılmış kısımlar.

Mesala burada bir çok arkadaş bakire olmayan kız ile evlenmem diyorlar. Nişan sürecinde iken en uygun zamanda açıklasa ...

Yada çok beğendiniz istediniz. Sonra bir evliklik yapıp bir çocuğu olduğunu ortaya çıktı. Herkes tarafından bilinip sadece damat adayına söylenmeyen bir sır şeklinde

• Hocam kalbinle hissedersin.Kılık kıyafete takılma ben 5 vakit namazındaydım ,eşim başı açık .Tanırsın saf değilsen.Ben eşime gamer olduğumu hiç söylemedim bi onu sakladım şimdi deli gibi oynuyorum .Kafa yapımız aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Hocam kalbinle hissedersin.Kılık kıyafete takılma ben 5 vakit namazındaydım ,eşim başı açık .Tanırsın saf değilsen.Ben eşime gamer olduğumu hiç söylemedim bi onu sakladım şimdi deli gibi oynuyorum .Kafa yapımız aynı.
    Hocam bir keresinde bir yere götürüldüm götürüldüm diyorum. Çok sıcak karşılandım. Sanırım beşinci yerdi ilk değil. Hanfendinin ismini çismini bilmiyoruz. Aracı olan da daha sonra pek yardımcı olmadı. Gittik kapıda üç tane kız sırayla hoş geldin dedi hoş bulduk dedim gösterdikleri gere geçtim oturdum...
    Daha ben oturmadan daha kapıda karşılarken beğenen beğenmiş cayan caymış. Kahveler geldiğinde bizim önümüze düşüp de gelen kişinin yüzü asıldı ama bozuntuya vermiyoor... Ev sahibi de aynı şekilde
    Biz kız görmeye geldik bir kızın görünmesi gerekiyor. Mutfaktan gülme sesleri geliyorduu....

Sonra pisikolojim bozuldu 10 dk içinde dört mevsimi yaşar gibi bir gülüyorum bir kızıyorum bir küfür ediyorum. Bir durgunlaşıyorım sonra yine gülüyorum.

• Görücü usulü denilince akıllara eski usüller geliyor fakat öyle değil. Bir komşunuz bir akrabanız sizi biriyle tanıştırabilir. Aynı şekilde üniversite arkadaşınızda biriyle tanıştırabilir. İlla evleneceksiniz diye bir durum söz konusu değil. Zaman geçir, iyice tanı kafana uyarsa ona göre hareket edersin.
  • Görücü usulünde ne var ,itaat var mesela değil mi, hadi kız ilerde size karşı asi oldu, kendi sevgilinizle evlenme hakkınızdan vazgeçtiğinize değdi mi? Bence riskli bir seçim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.