Şimdi Ara

Görücü Usulü evlilik (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dogru soyluyorsun,oyle bi durum olabilir ama,gorucu usulu olunca,en azindan ailelerin onceden birbirini tanima durumu mutlaka vardir,

quote:

Orjinalden alıntı: gennosuke

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa culha

ya simdi gorucu usulune karsi olan arkadaslara soruyorum,evlenecegin kiz senden once 8 kisi ile arkadaslik etmis ve muhtemelende bakire degil,bu kizla evlenirmisin?
    ama samimi cevaplar verelim lutfen
    isi dassaa vurmayalim...
    ben kesinlikle boyle bi kizla evlenmek istemem,evlenenede saygim sonsuz bu arada...

görücü usülünde tanıştığın kızın 18 kişi ile fllört etmiş olma ihtimalini yok mu sayıyorsunbakim hee

• ihtimaller üzerine evlilik kurulur mukurulmaz..beraber yaşamadıkça kimseyi gerektiği gibi tanıyamazsın alış veriş ve yolculuğu da dahil edelim
  • quote:

ya simdi gorucu usulune karsi olan arkadaslara soruyorum,evlenecegin kiz senden once 8 kisi ile arkadaslik etmis ve muhtemelende bakire degil,bu kizla evlenirmisin?
    isi dassaa vurmayalim...
    ben kesinlikle boyle bi kizla evlenmek istemem,evlenenede saygim sonsuz bu arada...

Bakire Takıntısı Nedir görücü üsülü tanımadıgın birisi
    digeri ise tanıdıgın ve evlenmeyi düşünüyorsan seviyorsundur zaten
    gecmise mazi s/***** gazi derler
  • quote:

isi dassaa vurmayalim...

iyide ilk cümle tamamen mantık dışı. nedir yani görücü usulüyle evlenmezsen bakire bulamaz mısın? görücü usulü ile evlendiğin kızın önceden başkasıyla çıkmadığı ne malum. bakire değilse insanlığından ne kaybeder?
    bana göre bakirelik evlilik kararında %0 etkilidir(benim için). erkek yapınca sorun yokta kız yapınca mı problem var? kızların değil erkeklerin ilişkiye girdikleri tesbit edilebilseydi durum ne olurdu? bu bakirelik meselesi bana göre kadın erkek ayrımından başka bişey değildir.
    ayrıca görücü meselesine gelince. ben biriyle evlenirsem çocuk yapmak için değil onunla yaşamak için evlenirim. kadın kısır çıksın,bakire çıkmasın bir önemi yoktur benim için.kişinin karekteri çok daha önemlidir. tabi bu ilişki için belli bir süre geçmesi gerekli. görücü usulü yani tanışmadan görüşmeden aileler istediği için evlenme meselesi bana insancıl gelmiyor. benim oğlanı sizin kızla çiftleştirek mi gibi geliyor. karşındakinin kişiliğine aldırmadan sadece kadın olduğu için evlenmek bana göre değil.
  • gazi olmus birisi ile evlenecegini soyluyorsan,dedigim gibi saygi duyarim...

quote:

Orjinalden alıntı: sealion

quote:

isi dassaa vurmayalim...

Bakire Takıntısı Nedir görücü üsülü tanımadıgın birisi
    digeri ise tanıdıgın ve evlenmeyi düşünüyorsan seviyorsundur zaten
    gecmise mazi s/***** gazi derler

• arkadasim,dusuncene saygi duyuyorum,
    peki senin annen baban yada deden-babaannen ne sekilde evlenmisler acaba,yoksa simdiki gibi flortmu etmisler?
    unutmaki simdi icinde yasadigimiz bu toplumun temeli gorucu usulu evliliklere dayanmaktadir.

quote:

Orjinalden alıntı: itachi84

quote:

isi dassaa vurmayalim...

iyide ilk cümle tamamen mantık dışı. nedir yani görücü usulüyle evlenmezsen bakire bulamaz mısın? görücü usulü ile evlendiğin kızın önceden başkasıyla çıkmadığı ne malum. bakire değilse insanlığından ne kaybeder?
    bana göre bakirelik evlilik kararında %0 etkilidir(benim için). erkek yapınca sorun yokta kız yapınca mı problem var? kızların değil erkeklerin ilişkiye girdikleri tesbit edilebilseydi durum ne olurdu? bu bakirelik meselesi bana göre kadın erkek ayrımından başka bişey değildir.
    ayrıca görücü meselesine gelince. ben biriyle evlenirsem çocuk yapmak için değil onunla yaşamak için evlenirim. kadın kısır çıksın,bakire çıkmasın bir önemi yoktur benim için.kişinin karekteri çok daha önemlidir. tabi bu ilişki için belli bir süre geçmesi gerekli. görücü usulü yani tanışmadan görüşmeden aileler istediği için evlenme meselesi bana insancıl gelmiyor. benim oğlanı sizin kızla çiftleştirek mi gibi geliyor. karşındakinin kişiliğine aldırmadan sadece kadın olduğu için evlenmek bana göre değil.
  • quote:

arkadasim,dusuncene saygi duyuyorum,
    peki senin annen baban yada deden-babaannen ne sekilde evlenmisler acaba,yoksa simdiki gibi flortmu etmisler?
    unutmaki simdi icinde yasadigimiz bu toplumun temeli gorucu usulu evliliklere dayanmaktadir.

quote:

Orjinalden alıntı: itachi84

quote:

isi dassaa vurmayalim...

dedeme sormadım ama annem ve babam görücü usulü ile evlenmediklerini biliyorum. ayrıca şu an dedem bile görücü usulüne karşıdır.
    şu anda içinde yaşadığımız toplumun temelini görücü usulü oluşturuyor olabilir ama o toplumun temeli baştan aşağı tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi84 -- 5 Mayıs 2009; 15:53:08 >
  • Bekare konusu sadece kişinin düşüncesi ile değil toplumun yapısı ile şekillenir. Türk toplumunda genel kabul gören gerçek kızın evlendiğinde bakir olması gerektiğidir. Erkek için böyle bir kaide yoktur hatta aksi geçerlidir. Bunun dışına çıkmış kişiler marjinaldir.

Tabiki bu demek değildir ki bakire olmayan bir kadın evlenince kötü ve sadakatsiz bir eş olacaktır. Ama asıl kafa kurcalayan bakire olmayan kadının bunu yaparken marjinal olmayı göze almış olması ve hali hazırda marjinal olduğunu bilmesidir. Bu durumda kadın daha once bekaretini kaybetmeyi göze almış olduğu kişiye çok fazla değer vermiş olabilir ya da değer vermediyse bile kolay bir şekilde nefsine yeniliyor olabilir. İki durumda da bu kişiyle evlenmek çok yüksek risk taşır. Fakat aynı durum bakaretin önemini yitirdiği bir toplumda aynı riski taşımaz.

Bu durumda eminim ki suan bekareti önemsemiyorum diyen bazı arkadaslar evlenme arifesinde fikirlerini değiştirebilirler. Çünkü evlilik zaten risk alınarak kabullenilen bir kurumdur riski artırmak çok büyük cesaret gerektirir. Bu cesareti gösteren kişiye saygılarımı sunarım.

Ayrıca maalesef toplumdaki bu baskı yuzunden bekareti kaybetmeden marjinal olmayı öğrendik tabi bu durumda asıl olan kişiyi tanımaktır.
  • Arkadaşlar gorucu usulü denen şeye karşı olanlardanım cunku bugun annemin istedigi kızlardan biriyle evlenseydim olasılıklar

1) Kızın dırdırından katil olurdum yada intihar ederdim
    2) Kızın cok para harcamasından ya katil yada hırsız olurdum
    3) Kızın herseyimizi anneme gammazlamasından ya katil olurdum ya boşanırdım

ama şu an kendi istedigim insanla evli olmanın huzuru icerisindeyim ve eger hata ettiysem ki bu ilerde cıkacak (19 ay oldu evleneli)
    bu benim hatam olur ve kabullenirim ama öte yandan ailemin sözünü dinlesem keşke kendi sectigimle evlenbseydim diye bi ömür
    yanacakdım. Cunku annemin bugune dek sectikleri insanları gördüm ve daha cıkarken yaşadıklarım evlenince yaşayacaklarıma
    spot ışık oldu.

Siz siz olun

1) Ananızla can ciger kuzu sarması iseniz ve onunla %100 anlaşıyorsanız onu dinleyebilirsiniz
    ( ben asla anlaşamam ve kafa dengim olamadı)
    2) Ama ne olursa olsun dinleyin ama kendi aklınıza ve kalbinize guvenin
    3) Asla kızların canım cicim bitanem mucuk mucuklarına kanmayın, onlar silahdır,zehirdir, uyuşturucu ilactır. Gercek yuzu siz
    bazı şeyleri yapamadıgınızda, isteklerini yapamadıklarınızda ortaya cıkar. Eger onun bazı fikirlerine hayır dediginizde yada
    ertelediginizde SAPITIP cırfeflik cıkarmıyorsa iyidir ama genede dikkatli olun planlarını sadece ertelemişdir ve kesin bunun
    acısı sizden cıkacakdır.

Kısacası kızlar venus erkekler marsdan oldugundan anlaşmamazlık hep olacakdır.
  • görücü usulu mantıksız gibi gözüksede kesinlikle en iyi evlenme yöntemidir çünkü anne ve babalar genelde alı başında tiplerdir görmüş geçirmiştir senin huyunu suyunu bilir karşıdaki insanda ona bakar aileler tanışır kaynaşır bunlar çok önemli
    şk dediğimiz şey %90 dış görünüş ve hareketlere bağlı oduğu için ilerde anlaşmada problem çıkar

evlilikte aileler çok önemli eğer aileleriniz uyuşmuyosa o evlilikten mutlu olmak beklenemez
    şimdi diceksiniz onlarmı evleniyo hayır ama onalrlada görüşüceksiniz illaki he görüşmicem ben silicem aileleri evlenince diyosanız sorun yok
  • Vaio, Benim ailemle eşimin ailesi nerdeyse hic gorusmez ama ben eşimin ailesinle hic sorunum yok, eşiminde benim ailemle.
    Annem eşimi kızı gibi görüp oyle davranır eşimin anneside beni oglu gibi. Ki evlendi evleneli 2 aile hic bir kez olsun gorusmediler.
    Burada olay gelin ve damata düşer. Erkek anakuzusu ise veya kız babakuzusu ve ikiside olgunlaşmadan, iş sahibi olup ayakları yere
    basmadan evlenirlerse o durumda aile fikirlerine ihtiyac duyarlar. Ben calışıp kendi ekmegimi eve getirdigimden bu konuda onların
    olumsuz tavırlarını hic takmadım ve hatta kabul etmeselerdi onları terkedecektim (ev kiralamıştım), annem restimi görüp
    yumuşamak zorunda kaldı, zaten kardeşim yurt dışında yaşıyor ve evli ve turkiyeye gelmiyor (3 senede bir 1 hafta geliyor)
    bu yuzden benide kaybetmegi gözü yemedi ailemin ve sozume geldiler.
  • konuyu hortlattığım için özür dilerim...diğer forum sitelerinde araştırdım burda da malesef görücü usulünü hemen hemen hepsi karşı neden görücü usülü nedir arkadaşlar galiba bilmiyor...Görücülüğe karşı çıkanların çoğu olayı şöyle özetliyor...Anne baba sana kızı bulacak sende o kızla istemesende elin kolun bağlı evleneceksin hayır bu çok yanlışş...Görücü evliliği herhangi bir kişi aracılığı ile gelin ve damat adaylarının aileleri kaynaşır..Evlenecek olan gençler ilerleyen saatlerde bi odaya konulup birbirlerine özelliklerini anlatırlar birbirlerinden hoşlanırlarsa Allah Kerim...Tabi bizde professional bir insan olmadığımızdan yarın kızın karşısına çıkıp napıcam bilmiyorum çok sessiz bir insanım ne konuşacağımı bilmiyorum...Artık akışına bırakacam konu nereye uzayacaksa uzasın.....
  • O değil de baya konu kapanmadan tartışmışlar,çok enteresan.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.