Şimdi Ara

Görücü usulü klavye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne oluyor da en basitinden olsun en kompleksinden olsun teknolojik herhangi bir halt ararken üreticilere bu kadar sinir olabiliyorum/olmak zorunda kalıyorum, bilmiyorum, ama arkadaş, herşey bu kadar odunca yapılmak zorunda mı, bizim gibi ortalama zekalı "tüketici" sığırları yolmak bu kadar zor olmamalı, her halükarda her bahaneyle, zaten üç kuruşunu "bunu alam, ihtiyacım yok ama almışken bunu da alam, hatta benimkini bi daha bana satsınlar, bi daha alam" montofonluğuyla satıcıların avuçlarına saymaya can atan bizlere birşey satarken/satmak için üretirken "dur bir de şunlardan bazılarının sinirlerini zıplatalım, ne matrak olur" diye özel bir uğraşıları değil zevkleri var adamların, yemin ederim...

Yahu ortalama bir masa başı kölesiyken işyerinde sabahtan akşama kadar her saate yayılabilecek şekilde bilgisayar başında birşeyler yapmak zorunda kalıyorum diye işlerimi birazcık daha pratikleştirecek ardı arası 2-3 özellik barındıracak b..ktan bir klavye-mouse set arıyorum, ne kadar garip-realiteden uzak--beklentileri sıradışı-saçma sapan yönelimleri olan anormal bir hödük olabilirim ki bu kadar "güya" seçenek arasında sinirden ilk bulduğu klavyeyi ilk bulduğu tasarımcının/üreticinin/teknolojiye yön veren inovasyona açık firmanın o zihin uçuşmaları yaşayan algısı açık/zihni billur, kreatif ürün sorumlusunun/temsilcisinin bir tarafıyla eşleştirme arzusuyla dolup taşar hale gelebileyim??? Bir ben mi el ölçüsüne göre tasarlanmış ayakkabıdan başka bir halt satılmayan ayakkabıcıda dolaşır gibi hissediyorum?

90-60-90 vücudum yok, doya doya bitmez tadım da, ama ben de aradığım bana uysun, dediğimi yapsın istiyorum arkadaş, ardı arası :

-- bir kere tam boy olacak (tuşları klavyeye tepside boşluk bırakmadan maksimum bardağı taşıyacak sekilde dizme sevdalısı Çaycı Hüseyin tarafından yerleştirilmiş gibi durmayan)

-- olmazsa olmaz, mutlaka "CAPS LOCK" ışığı olan (numlock ışığı denen arkadaş sürekli yanık kalıp pil performansını ciddi etkileyebilir doğru, caps lock ne kadar açık kalabilir, hangi insan evladı ofiste iş yaparken facebookta yeğenine yorum yazan dayı gibi artık eli capslock tuşuna ne zaman çarparsa o zaman kapanacak şekilde capslock açık yardırır da yardırır?)

-- mouse'u mümkünse yüksek DPI ayarı ve yanında fonksiyon atanabilir 2 tuş daha barındıran (sadece ileri-geri yapması bile inanın büyük kolaylık) (hatta bu biraz ekstra, ama scroll tuşu da sadece kaydırma yapmayıp sağa-sola çekildiğinde en azından bu ileri-geriyi yapabilse süper olur, ama dediğim gibi, bu maalesef -özellikle mevcut koşullarda- çok ekstrem, bunu unutun)

--mümkünse sadece uyku modu olan değil hem mouse hem klavye üzerinde açma kapama tuşları olan (dolayısıyla üreticilere göre capslock'un ham yaptığı gariban enerji verimliliğine arka çıkacak) (e bi zahmet de batarya uyarı ışığı da olacak)

ve bunları yaparken de pili mümkünse her akşam bir 35'lik deviren amca gibi kafaya dikip "bu bitti, yenisini getir" der gibi sek tüketmeyecek, enerji verimliliği yüksek, malzeme kalitesi vasatın üstünde (tuşa her basıldığında "oy belim" diyen fizik tedavi hobili yurdum teyzesi gibi yayılmayacak) ortalama bir mouse klavye set arıyorum (e mümkünse klavye üzerinde de yuvarlak, ses açıp kısmaya yarayan pratik bir döner butonu olsa, hesap makinesi için atanmış bir kısayol tuşu da olsa çok iyi olur'u hiç söylemiyorum bile)

Yahu ya capslock ışığı olmuyor (üreticiler bundan çok korkuyolar, yanarsa ülke enerjide dışa bağımlı hale gelir, mazallah) ya mouse veya klavyede (ya da ikisinde de) açma kapama tuşu olmuyor, ya klavyede en az bir tuş daraltılmış/yamultulmuş oluyor (ki muhtemelen en gariban, en çok tepesine vurulan "enter" tuşunun burda da kafasına vurulup fazla görülen boşluk elinden alınmış oluyor), ya mouse çok üst modellere çıkmadıkça bildiğimiz klasik "4 tuş" diye yutturulan hiç bir tuşüna hiç bir ekstra iş yaptırılamayan emeklisi gelmiş devlet memuru tipi mouse oluyor, ya özellikler tam olmasa da tutacak gibi olsa malzeme kalitesi/pil ömrü/bağlantı kalitesi yerlerde sürünüyor, ya da yok demiyorum, olur da bunların bir arada bulunması mümkün olursa ocean's eleven gibi "kadrodaki herkes yıldız" der gibi fiyat çok yükseklere çıkıyor

Yazmaya başlarken 2 satır kelam edip "var mı bildiğiniz şöyle eli ayağı düzgün, huyu huyuma uygun, mazbut bir aile/ofis çalışanı klavyesi" yazıp susacaktım, nerelere geldim... Varsa biİ bir tanıştırıverin, hayrına...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.