Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu hatayı pc toplandığndan beri alıyorum format attım win 10 yükseltim win7 kurdum hatta cmd den disk clever yani herşeyi
    sildim yetmedi gt420 yi 1030 yüseltim ilk günler almıyordum ama tekrar almaya başladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 171819123 -- 10 Temmuz 2017; 1:15:9 >

• Güncel driver kurulumu
  • Hocam dalgamı geçiyorsunuz ekran kartını değiştirdim. okadar şey yaptım sizce driver yapmadım mı sanıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 171819123 -- 10 Temmuz 2017; 12:2:43 >
  • 171819123 kullanıcısına yanıt
    Aynı hatayı alıyordum ben de. Kafayı yedirtecek kadar sıkıntı yapıyor ekran kartını bile değiştirdim. Fakat sanırım çödüm bayadır vermedi çünkü.

Önce ekran kartından yapar diye düşünmüştüm, mevcut ati hd5750 değiştirip, nvidia gtx1050 taktım. Ati yapıyor diye düşünürken nvidiada da aynı hatayı verdi. win7 32bit, win7 64bit, win10 me varsa denedim sıkıntı aynen devam.

Sanırım sıkıntı, bilgisayarım>özelliklere bakınca 4gb rami 2,76gb kadar okuyordu bios. Bir kaç araştırma ile biosun ram remaping yapmadığını öğrendim ve bios ayarlarından eneble yapınca sıkıntı çözüldü gibi duruyor. Şimdi 4gb ramimin hepsini görüyor ve sürücü yanıt vermeyi kesti hatası almıyorum.

Biosunuzda avanced sekmesi olmalı onun içinden advance chipset future veya north bridge gibi bir ayar olmalı. Bunun içinden memory remap ayarını eneble yapın.

• Hocam PC de kullanıldığınız işlemciniz nedir acaba ? Büyük ihtimal işlemci ekran kartına yetişemiyorum sebep bu
  • tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt
    a8 5600k 3,6 ghz turbo da 3,9 ghz 4çekirdek 4 mb onbellek hadi 1030 a yetişemedi ama gt 420 gibi eski karta mı yetişemeyecek
  • koppa kullanıcısına yanıt
    hoam NB configuration var ama 2 seçenek var ıgfx multi -monitor disablet seçili diğeri primary video device pcI seçiliri
    Öncelikle bilgisayarım(sağ tık)>özelliklerde "yüklü bellek ram" miktarınızı doğru okuyor mu?

Ayrıca bios ana ekran ve advance menü içine girinceki fotoyu koyarmısın
  • Bildiğim kadarıyla bu hata Windows Update'nin otomatik Intel Driver'ını güncellemesinden kaynaklanıyor.

eski güncellemeyi geri alıp, intel güncellemesini tik'ini windows update'den kaldırmanız sorununuzu çözecektir.

sitesinden 15.40.25.4463 civarlarındaki uyumlu sürümünüzü kurmanız gerekebilir. (anakarttaki dahili ekran kartı vardır onun için konuşuyorum tabi :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinra- -- 13 Temmuz 2017; 16:10:10 >
    hocam ram 8gb normalde 7,19 okuyor bence fark yok ram hi level 8gb 1333 ddr3 hocam telefondan atacam biosu ama şuan şarjda yeni taktım yarım saaate atarım
  • Driverda problem olabilir eski drivarlar denenebilir, güç kaynağı yetersiz olabilir, ekran kartı aşırı ısınıyor olabilir, bozuk olabilir, kablolarda sıkıntı olabilir. Olabilirde olabilir
  • hocam 2014 ten beri tüm driverlar aynı güç yetmez derseniz gt 1030 30 watt yakıyor gt 420 75 watt yakıyo güç yetersiz ise pc gt420 liyken pc nin yanması gerekiyordu anakartan şüpeelieniyorum bide bios tan oda anakart oluyo aslında
  • Shinra- kullanıcısına yanıt
    hocam günçeleştirmeden baktım intelle ilgili hiç bişey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: 171819123

hocam günçeleştirmeden baktım intelle ilgili hiç bişey yok

Krdeşim şöyle ki diğer parçalarla uğraşmana fln gerek yok kendini yorma ram/psu/hdd falan ile yani. Sorun onlarda değil

Driver ve update kısımlarında bişeyleri düzeltmek lazım,

Bikaç sorum olacak,

-İşletim sistemi orjinal mi? Ve şuan hangisi kurulu win7 / win10 ? 64bit?

-Anakart modelin nedir, ve masaüstünde sağ tıklayınca intel ile alakalı bi yazılım bir şey var mı? Yoksa ekran kartı ile alakalı mı bişey var?

Aynı sorun bizde ofiste de oldu 5-6 bilgisayarda, çözüldü hepsi IT'ci arkadaşla beraber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinra- -- 13 Temmuz 2017; 20:33:11 >
    bilgisayarım> ayarlar 7,19 görünen ram miktarının yanında "kullanılabilir ram miktarı" diye yazıyor mu?
  • Hd5750 ve rx480dde aynı sorunu yaşadım hd5750 için dorubu çözdüm ve konum var.

Ayrica olay görüntüleyiciden hataları görebilirsin. Eğer mavi ekran arada geliyorsa bluescreenview indirip ekran görüntüsünü atarsan belki bir şeyler yaparız.
    Edit:Temiz en güncel iso
    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10ISO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemywalker -- 14 Temmuz 2017; 6:5:39 >
    geç cevapladığımn için özür dilerim ve evet kulanılabilir 7,19 diyor 64 bit
    hocam windowsum orjinal değil ama windows loader (çakma ürün anahtarı programı) ile orjinal gibi oldu ve 2 farklı internet kafeciye bir kaç kere kendim attım hata devam etti laptoptaki orjinal ona pc ye aktarabilir miyim aktarabilirsem olur mu laptop onemli deil zaten oylesine duruyor
  • enemywalker kullanıcısına yanıt
    hocam mavi ekran ayda 2-3 kez çıkıyor çok yazı çıkmıyo 100 e kadar hızlı sayıyo ve restartlıyor hocam orjinal win 10 yükselttim sürekli pc kapandı internetten baktım hdd yüzünden win10 ssd içinmiş ama bende hdd var segate marka
    görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti

az once görüntü sürücüsü hatası verirken normalde ekran kapanıp açılıp şimidi kapandı açılmadı restart attım bu yazı çıktı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.