Şimdi Ara

Göz kaç Megapixel (merak edenler mutlaka baksın) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
4.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: brave_young

insan gözünden daha iyi gören gözler var mı?

Muhtemelen şahin gözü... Yanlış hatırlamıyorsam 2km den tavşan seçiyo. veya 10km di tam hatırlamıyorum. Ama çok keskin bir gözleri var diye biliyorum. Bunu googledan araştırabilirsin
  • hocam yazdıklarımın doğru veya yanlış olduğunu tam bilemiyorum çünkü bu yazı bi dergide çıkmıştı ordan alıntı/çalıntı yaptım.bende onların yalancısıyım. talebindede haklı olabilirsinsaygılarımla

quote:

Orjinalden alıntı: cmanisali2001

Yukarıda yazdım kimse okumamış herhalde

İNSAN GÖZÜ 75MPixel Şekil algılayıcısısı 3Mpixel de Renk algılayıcısı bulunur ( ORTALAMA BİR İNSAN )
    GÖZDE KESKİN FRAMELER YOKTUR, FAKAT ORTALAMA OLARAK DÜŞÜNÜRSEK SANİYEDE 24FPS İLE ÇALIŞIR...

GÖRME KUSURLARI

İkiye ayırabiliriz, Birincisi Retinayla ilgili olan. (Renk körlüğü, Gece körlüğü, vs vs vs)

İkincisi de Kırma kusurları. ( Miyopi,Hipermetropi,Astigmat ) Bunlar Mercekle ilgildir.

KAYNAKÇA: "ANATOMİ VE FİZYOLOJİ", VE ÇEŞİTLİ ANSİKLOBEDİLER.

TOPİĞİ AÇAN ARKADAŞIN TOPİĞİ DÜZELTMESİNİ TALEP EDİYORUM.

Bütün millet kopmuş kendi kendine... neler neler yazılmış...

LÜTFEN BİLGİNİZİN OLMADIĞI KONULARDA BİŞEY YAZMAYIN, İNSANLARI YANLIŞ YOLA SEVKETMEKTEN BAŞKA BİŞEYE YARAMAZ YAZDIKLARINIZ.... ( SÖZÜM BİLMEDEN YAZAN HERKEZE )

@Uzil

haklısın, Göz aslında herşeyi görür, ama beyin herşeyi algılayamaz. Mesela yere küçük bir iğne düşürdünüz. o halıya kuş bakışı 1 saniye bakın. Evet İğneyi gördünüz... Ama Algılayamadınız, Çünkü bütün halıyı detaylı bir şekilde görmenize rağmen hepsini algılayabilmenize imkan yok.

Fakat bazı durumlarda beyin bazı boşlukları dolduruyor olsa gerek, benim bu konuda çok detaylı bir bilgim yok

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: brave_young

insan gözünden daha iyi gören gözler var mı?

Muhtemelen şahin gözü... Yanlış hatırlamıyorsam 2km den tavşan seçiyo. veya 10km di tam hatırlamıyorum. Ama çok keskin bir gözleri var diye biliyorum. Bunu googledan araştırabilirsin

O hayvan zaten piskopat özel ajan yetiştireceğimize şahin yetiştirsek daha fazla bilgi bile toplar MİT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xinu -- 27 Haziran 2007; 14:22:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Wolf

quote:

Orjinalden alıntı: NitroCharger

gözümüzün frame rate si nedir
    saniyede kaç kare alıyor
    75 den az olmayacagı kesin üsütüne üstlük 3 boyutlu görüyoruz
    bunuda hesaplarmısınız lutfen

Göz 24fps'den üstünü algılayamaz.Ama beyin algılar.Bunun için oyunlarda 100fps ile 24fps arasındaki farkı rahatça hissedebiliriz.Gözün kaçırdığını beyin yakalar.

Bir soru da ben sorayım ;

Beynimiz kaç mb?

1 terabyte dan 1 petabyte a kadar.

Beyin de 200 milyar nöron olsa;
    3.6 X 10000000000000000000 byte edermiş.
    http://answers.google.com/answers/threadview?id=525801

Ve düşünsenize, beynin sadece görme merkezi her an 576 megapixellik iki resmi(2 göz) ters çevirmekle meşgul. Beynin neler yapabildiğini bi düşünün. Bayağı büyük bir hesaplama kabiliyeti bence. İleride, ölü insanların beyinleri bilgisayar işlemcilerinin yerini alırmı ki?

• bunların hepsı varsayımdan oteye gecmez ama su dogru varkı ınsan gozu mukemmel yaratılmıstır bır ara soyle bır muhabbetde vardı 262k telefonlardan sonra 65bın renk cıkmıstı ınsan gozu algılıyamaz aradakı farkı dendı ne oldu 16 milyon renk cıktı ve aradaki farkı ınsan gozu algıladı sımdı ıse samsung 59mılyar renk plazma cıkardı cok bılgı sahııbı oldugumu soylemıyorum ama aradakı farkı nasıl anlıyoruz oyleyse
    quote:

Yukarıda yazdım kimse okumamış herhalde

İNSAN GÖZÜ 75MPixel Şekil algılayıcısısı 3Mpixel de Renk algılayıcısı bulunur ( ORTALAMA BİR İNSAN )
    GÖZDE KESKİN FRAMELER YOKTUR, FAKAT ORTALAMA OLARAK DÜŞÜNÜRSEK SANİYEDE 24FPS İLE ÇALIŞIR...

GÖRME KUSURLARI

İkiye ayırabiliriz, Birincisi Retinayla ilgili olan. (Renk körlüğü, Gece körlüğü, vs vs vs)

İkincisi de Kırma kusurları. ( Miyopi,Hipermetropi,Astigmat ) Bunlar Mercekle ilgildir.

KAYNAKÇA: "ANATOMİ VE FİZYOLOJİ", VE ÇEŞİTLİ ANSİKLOBEDİLER.

TOPİĞİ AÇAN ARKADAŞIN TOPİĞİ DÜZELTMESİNİ TALEP EDİYORUM.

Bütün millet kopmuş kendi kendine... neler neler yazılmış...

LÜTFEN BİLGİNİZİN OLMADIĞI KONULARDA BİŞEY YAZMAYIN, İNSANLARI YANLIŞ YOLA SEVKETMEKTEN BAŞKA BİŞEYE YARAMAZ YAZDIKLARINIZ.... ( SÖZÜM BİLMEDEN YAZAN HERKEZE )

@Uzil

haklısın, Göz aslında herşeyi görür, ama beyin herşeyi algılayamaz. Mesela yere küçük bir iğne düşürdünüz. o halıya kuş bakışı 1 saniye bakın. Evet İğneyi gördünüz... Ama Algılayamadınız, Çünkü bütün halıyı detaylı bir şekilde görmenize rağmen hepsini algılayabilmenize imkan yok.

Fakat bazı durumlarda beyin bazı boşlukları dolduruyor olsa gerek, benim bu konuda çok detaylı bir bilgim yok

• 16Bitlik bir resmin yapay olduğunu anlayabilirsiniz, Çünkü gözünüz daha detaylı bir şekilde renkleri görür. Fakat 24Bit lik bir resmin yapay olup olmadığını anlayamazsınız.

Gözünüz onu ayırdedebilecek kadar MÜKEMMEL değil... Yani 24bit i geçtikden sonra renklerin gerçekmi değilmi olduğnuu ayırt edemezsiniz, ancak belki göze daha hoş gözükür orasını bilemem...

Renklerin gerçek olup olmadığını şu yoldan anlayabiliyorsunuz galiba:

Renkleri 16bite getirin ve gökyüzü resmi açın, göreceksiniz gökyüzü dalga dalga gözükür.

@İkitilkitr

Valla ben söyledim dostum, 3-4 ay önce Öylesine "Anatomi ve Fizyoloji" Kitabını okurken gözüme çarpmışdı. Yazayım dedim... Saygılar benden...

@celerm

İnsan beyninde ortalama 20milyar nöron vardır Beyinin görme merkezi resimi ters çevirmekle meşgül değil, Hiçbir zamanda olmadı Görünte ters gelmeye başladığı için görüntüyü algılayan bölgede ona göre şekillendi. Yani şöyle düşün

Sana birileri sürekli tersden fotoraf gösteriyor. Sende dayanamayıp tavana asılı kalıp bakmaya başlıyorsun fotoraflar. Böylece Fotoraflar sana sürekli düz geliyor, ve sende hiç çaba göstermiyorsun. ( tavanda asılı kalmayı saymazsak )

Bana insan gözünün mükemmel olduğunu söylemeyin, Bu basit bir yorumdur, Genelde Dini bütün insanlar yapıyor böyle yorumları

İNSAN GÖZÜNDEN ÇOK DAHA KESKİN GÖREN MAKİNALAR MEVCUTTUR, İnsan 16 milyon yıldan beri gelişiyor. hatta memelileri sayarsak onlarca milyon yıl hatta ilk beyini olan ilkel canlıları sayarak yüzlerce milyon yıldır gelişiyiyor ve geldiği aşama bu.

Pcler en fazla 50 yılda bu aşamaya geldiler

• quote:

@celerm

İnsan beyninde ortalama 20milyar nöron vardır Beyinin görme merkezi resimi ters çevirmekle meşgül değil, Hiçbir zamanda olmadı Görünte ters gelmeye başladığı için görüntüyü algılayan bölgede ona göre şekillendi. Yani şöyle düşün

Sana birileri sürekli tersden fotoraf gösteriyor. Sende dayanamayıp tavana asılı kalıp bakmaya başlıyorsun fotoraflar. Böylece Fotoraflar sana sürekli düz geliyor, ve sende hiç çaba göstermiyorsun. ( tavanda asılı kalmayı saymazsak )

Bana insan gözünün mükemmel olduğunu söylemeyin, Bu basit bir yorumdur, Genelde Dini bütün insanlar yapıyor böyle yorumları

İNSAN GÖZÜNDEN ÇOK DAHA KESKİN GÖREN MAKİNALAR MEVCUTTUR, İnsan 16 milyon yıldan beri gelişiyor. hatta memelileri sayarsak onlarca milyon yıl hatta ilk beyini olan ilkel canlıları sayarak yüzlerce milyon yıldır gelişiyiyor ve geldiği aşama bu.

Pcler en fazla 50 yılda bu aşamaya geldiler

Görme merkezi gözden gelen verileri(resmi) ters çevirmiyormuydu ya? Ben hep öyle okudum?

• göz ters görür, bu konuda haklısın. Ama Görme merkezi de gözün gönderdiği resime ters bakıyor... Bu yüzden hiçbirşeyin ters çevrilmesine gerek kalmıyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.