Şimdi Ara

Gozler neden Kırmızı : (

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaa cektigim fotolarda goz neden hep kırmızı cekio anlamıorum makinem sanyo e6 kırmızı goz flashı acmamda farketmio bana biraz taktik verirmisiniz?????

• bu konuda yapabileceğin fazla birşey yok...

bazı makinelerin kırmızı göz önleyicileri fazla işe yaramaz bu durumda

çektiğin fotoları bilgisayarda düzeltmelisin sonradan...
  • yaa makineyi kullanan dier arkadaşlar boyle bişiden bahsetmemiş bende acaba ben mi yanlıs cekiorum dedim zaten hayatımdaki ilk fotograf makinem :) nese photoshopda hallederim o gozleri
  • Çok rahatsız oluyorsan Fotolarını çekerken seri çekim ile 2-3 lü salvolar halinde çek, sondakilerde kırmızı göz olmaz, diğerleri silersin.
  • BU sorun, kompakt makinalarda, flash ekseninin lens eksenine çok yakın olmasından dolayı oluşur.
    SLR lerde bu yüzden flash olabildiğince yukarı yükselir. Mesela Canon 10D de flash yeterince yükselmediği için nadiren kırmızı göz oluşabiliyordu, 20D de düzelttiler bu durumu.

Umit doğru söylemiş, çoğu makinada var olan, "Red-eye" özelliği açıldığında, çekim sırasında "pre-flash" yaparak, yani önceden bir kaç kez flaşı tetikleyerek bu sorunu azaltmaya yarar.
  • hocam flaş seceneklerınde red eye varsa sorun yok tur yoksa bile photosohp V9 da cok kolay yok eebiliyosun kırmızı gozlerı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.