Şimdi Ara

Gözlük kulak arkası agrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 7. Sınıftan beri gözlügün var lise 2 den beride kullanıyorum şuan üni deyim. Geçen sene çerçeve değiştirdim. Optelli nin kemik gözlükleri var herkesin bildigi ondan aldım. Bugune kadar bu rahasızlıgım yoktu. Kulağımın üstü inanılmaz derecede agrıyo dokundugumda ise şiştigini hissediyorum. Ne yapmalı doktora falan gitmeli miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gözlük Kulak Arkası Ağrısı: Nedenleri ve Çözümleri

Gözlük takmak hayat kalitenizi artırabilirken, zaman zaman kulak arkasında ağrıya neden olabilir. Bu ağrı, günlük aktivitelerinizi engelleyebilir ve rahatsızlık verebilir.

Gözlük Kulak Arkası Ağrısının Nedenleri:

• Uygunsuz Çerçeve: Gözlük çerçevesinin yüzünüze tam oturmamış olması kulağınıza baskı yapabilir.
    • Ağır Gözlükler: Ağır gözlükler, kulaklarınızın üzerine daha fazla baskı uygulayarak ağrıya neden olabilir.
    • Kulak Yastıklarının Rahatsız Olması: Gözlüklerin kulak yastıkları sert veya rahatsız ediciyse, kulak arkasında ağrı oluşturabilir.
    • Uzun Süre Gözlük Takmak: Gözlükleri uzun süre takmak, kulak arkasındaki kasları yorarak ağrıya neden olabilir.

Gözlük Kulak Arkası Ağrısı Nasıl Geçer?

Gözlük kulak arkası ağrısını gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Gözlüklerini Ayarlat: Bir göz doktoruna veya gözlükçüye giderek gözlüklerini yüzüne uygun şekilde ayarlatabilirsin.
    • Hafif Gözlükler Seç: Daha hafif gözlükler, kulaklarına daha az baskı uygulayacaktır.
    • Yumuşak Kulak Yastıkları Kullan: Kulak yastıklarına yumuşak yastıklar ekleyerek kulak arkası bölgesindeki baskıyı azaltabilirsin.
    • Düzenli Gözlük Arası Ver: Gözlükleri düzenli olarak çıkararak kulak arkasındaki kasların dinlenmesini sağlamalısın.
    • Masaj Yap: Kulak arkasındaki ağrılı bölgeye nazikçe masaj yapmak kas gerginliğini azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Soğuk Kompres Uygula: Soğuk kompres uygulamak, ağrıyı ve şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Ağrı Kesiciler Kullan: Ağrı kesici ilaçlar, geçici olarak ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Eğer gözlük kulak arkası ağrısı devam ederse veya şiddetliyse, bir doktora görünmen önemlidir. Altta yatan tıbbi bir durum olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Takip,bu arada forumun saati hala yanlış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözlüğün sapı kulağınıza mı değiyor?

Ben de kemik gözlük takıyorum, sapları kulağıma değmiyor.

• Kılagın üst tarafındak baglantıya değiyor dogal olarak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.