Şimdi Ara

gözünüz gibi baktıgınız aracınıza başkalarının bakmaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kiseyi kırmaya çalıştğımız yok ki ne diyelim yani "gerçekten çok sert kapatıyorsun, bi daha sertçene kapatsana izlemesi o sesi duyması çok mu güzel oluyor" diyelim. hangimiz arabasını bedava aldı? arkadaşları akrabaları o pis otoparkçıları geçitim, benim aklım çıkıyor bir çukura girdiğim zaman arabaya bi şeymi oldu diye, abimeçukara niye sert giriyorsun yavaş girsene dediğim zaman bana sırıtarak amada kıymetli malın varmış diyip dalga geçiyor. cevap olarak ne diyim patlatmassan amortisörleri g..sün mü diyim. ne de olsa araba demi, takarsın yeni amortisörleri gider olmassa satar yenisini alırsın ne olcak. en basit mantıkla milli servettir bu arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: barcelona

kiseyi kırmaya çalıştğımız yok ki ne diyelim yani "gerçekten çok sert kapatıyorsun, bi daha sertçene kapatsana izlemesi o sesi duyması çok mu güzel oluyor" diyelim. hangimiz arabasını bedava aldı? arkadaşları akrabaları o pis otoparkçıları geçitim, benim aklım çıkıyor bir çukura girdiğim zaman arabaya bi şeymi oldu diye, abimeçukara niye sert giriyorsun yavaş girsene dediğim zaman bana sırıtarak amada kıymetli malın varmış diyip dalga geçiyor. cevap olarak ne diyim patlatmassan amortisörleri g..sün mü diyim. ne de olsa araba demi, takarsın yeni amortisörleri gider olmassa satar yenisini alırsın ne olcak. en basit mantıkla milli servettir bu arkadaşlar.

Şunu unutmayın çukura sert girdiğinizde ya da biri kapınızı sert kapattığında siz bunu her seferinde kafaya takarsanız belki arabanızın ömrü uzar ama sizin ömrünüz o stresle sıkıntıyla kısalır.. Herşeyden önce can sağlığı.. Bazen sert de girilir çukura... Bazen kapıda sert kapanır.. Hepsi düzeltilebilir... ne kalp kırmaya değer ne canınızı sıkmaya. Bende bir ara takardım böyle şeyleri de şimdi daha sağlıklı bakabildiğme inanıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: levent--

quote:

kiseyi kırmaya çalıştğımız yok ki ne diyelim yani "gerçekten çok sert kapatıyorsun, bi daha sertçene kapatsana izlemesi o sesi duyması çok mu güzel oluyor" diyelim. hangimiz arabasını bedava aldı? arkadaşları akrabaları o pis otoparkçıları geçitim, benim aklım çıkıyor bir çukura girdiğim zaman arabaya bi şeymi oldu diye, abimeçukara niye sert giriyorsun yavaş girsene dediğim zaman bana sırıtarak amada kıymetli malın varmış diyip dalga geçiyor. cevap olarak ne diyim patlatmassan amortisörleri g..sün mü diyim. ne de olsa araba demi, takarsın yeni amortisörleri gider olmassa satar yenisini alırsın ne olcak. en basit mantıkla milli servettir bu arkadaşlar.

Şunu unutmayın çukura sert girdiğinizde ya da biri kapınızı sert kapattığında siz bunu her seferinde kafaya takarsanız belki arabanızın ömrü uzar ama sizin ömrünüz o stresle sıkıntıyla kısalır.. Herşeyden önce can sağlığı.. Bazen sert de girilir çukura... Bazen kapıda sert kapanır.. Hepsi düzeltilebilir... ne kalp kırmaya değer ne canınızı sıkmaya. Bende bir ara takardım böyle şeyleri de şimdi daha sağlıklı bakabildiğme inanıyorum.

Aynen katılıyorum. Hiçbir zaman arabaya değer vermedim, vermem de, hele araba yüzünden kendimi strese hiç sokamam .

• şakayla karışık herşey söylenir kanımca.

birader kapıyı evemi götürcen.fazla asılma elinde kalır gibisinden
  • ben kardiyologum

ve şunu çok daha net söyleyebilirim
    içe atmak kalbi daha çok yorar ve uzun vadede bozar
    malına zararmı verdi
    seni üzdümü birisi
    suratına vurmak ve şeffaf olmak ömrünüzü uzatır
  • 3 kuruşluk teneke için hiç kimsenin kalbini kıramam.
    Zaten benim çevremde de öyle mala mülke hoyrat davranacak, zarar verecek insan bulunmaz.
    Kazara istemeden bir zarar gelecek yaparlarsa da canları sağolsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the-cure

ben kardiyologum

malına zararmı verdi
    seni üzdümü birisi

Üç kuruşluk maddi şeyler için birbirinin kalbini kırmayacak, birbirini üzmeyecek insanlarla beraber olmak, onlardan bir sosyal çevre kurmak kalbe daha iyi gelir fikrindeyim.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the-cure -- 8 Temmuz 2008; 14:47:25 >
  • quote:

ben kardiyologum

malına zararmı verdi
    seni üzdümü birisi

Tıbbi bir açıklama olmuş .
  • siz neden yanlış bir şey yapıldığında insanların uyarılması ile kalbinin kırılacağını düşünüyorsunuz bende bunu anlamıyorum
    bu kadar amatörmü yaşıyor insanlar bu hayatta

bardağı kırdı uyarma kapıyı çarpttı uyarma kalbi kırılacak diye
    varmı böyle bir demogoji ya
    siz ömrünüzü başka insanların egosuna su taşıyarakmı geçirmeyi düşünüyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the-cure -- 8 Temmuz 2008; 14:47:09 >
  • quote:

siz neden yanlış bir şey yapıldığında insanların kalbinin kırılacağını düşünüyorsunuz bende bunu anlamıyorum

Yav niye kızıyım bardak kırıldı diye, canı sağolsun
    Benim çevremdeki insanlar bardaktan da arabadan da çok daha değerlidir.
    Bardağı da arabayı da herkes alabilir, bulabilir ama arkadaşı, dostu herkes bulamaz.

Belki insanların çoğununun (belki siz de dahil) bu derece birbirine değer veren, seven insanların, dostların, arkadaşların olmamasından dolayı böyle şeyleri önemsiyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: levent--

quote:

bende çukura girdim diye uykularım kaçıyor demiyorum ki, sadece girmemek için dikkat ediyorum ve benim aracımı kullanan kişilerin de dikkat etmesini istiyorum. niye strese gircekmişim hiç umrumda bile değil zaten yollar patates tarlası gibi çukura özellikle girmek için çok büyük bir çaba sarf etmeye gerek yok. sadece aracıma minimum hasarı vermek için bir çaba gösteriyorum, yoksa çukura girdim diye stres filan yapmıyorum o an küfür ediyorum bi şey olmuşmudur diyorum ama beş dakika sonra unutup gidiyorum. çünkü ortada bir kasıt yok. ama bahsettiğim örnekteki gibi bir şey olduğunda strese girmiyorum resmen deliriyorum! bazen lerden bahsetmişsin benimde kimsenin de bazenlerle sorunu yok, arkadaşına kapıyı yavaş kapat diyorsun adam inadına sert kapatıyor, arkadaş ya aklı sıra şaka yapıyor, yada arkadaş olmanın rahatlığına güveniyor. bence arada inceden kalp kırmak iyidir, insanı yola getirir.

• uyarmak kadar doğal birşey yok ki bu hayatta
    yanlış yapılıyorsa birşey uyarılır
    kötü bir alışkanlık varsa ortada o kişi yine uyarılır

bilakis uyardığınız kişi size teşekkur etmeli bir hatayı farkettirdiğiniz için
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

quote:

siz neden yanlış bir şey yapıldığında insanların kalbinin kırılacağını düşünüyorsunuz bende bunu anlamıyorum

çevrendeki insanlara kıymet veriyorsan hatalarında uyarmalısın

• eğer yakın bir arkadaşınıza, kapıyı biraz yavaş kapat diyince kırılıyorsa o zaman o sizin arkadaşınız değil demek ki. Zira bilirsiniz, ufak tefek küfürleşmeler dahi yaşanır yakın arkadaşlar arasında.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

quote:

çevrendeki insanlara kıymet veriyorsan hatalarında uyarmalısın

Kasti yapılan birşey değilse güler geçerim. Hatta şakasını yapıp beraber güleriz "Yuh ulan ayı, kapıyı gömmeye mi çalışıyorsun" diye az beraber kahkaha atmadık bu arkadaşlarla. Bu sözü uyarmak veya kızgınlık belirtisi için değil, gülmek için söylerim. Hayat güldükçe güzel.

40 yaşına merdiven dayadım. Bu zaman kadar böyle yaptım (karakterim böyle olduğu için) ve hep rahat oldum, dert etmedim böyle şeyleri. İçime falan da atmadım, çünkü gerçekten önemsemiyorum.

İnsanlar farklı farklı. Kimisi de böyle şeyleri dert ediyor işte. Muhakkak bir uyarma, bir söyleme ihtiyacı hissediyor. Edebilir tabii, herkesin hayatı kendine. Benim tavsiyem dert etmemeniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

eğer yakın bir arkadaşınıza, kapıyı biraz yavaş kapat diyince kırılıyorsa o zaman o sizin arkadaşınız değil demek ki. Zira bilirsiniz, ufak tefek küfürleşmeler dahi yaşanır yakın arkadaşlar arasında.

Demek istediğim buydu zaten. Böyle şeyler arkadaşlar arasında eğlence malzemesidir. Kapıyı biraz sert kapattı diye sizin uyarmak zorunda kalacağınız, eğer uyarmazsanız kalbiniz zarar görecek kadar içinize attıran biri ise o kişi, zaten arkadaşınız markadaşınız değildir o. Belli zorunluluklardan bir arada duran iki uzak insandır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

Şaka yollu uyarın.Onun haricinde yapabilecek pek bişey yok.

Çokta kafanıza takmayın yok ıcıne kırıntı dokuldu yok yemek yendı yok ayagı kirli binen oldu vs.vs..

araba bu kırlenırde temızlenırde kapı ayarıda yapılır. :)

Biri arkanızdan aman ne kıymetlı malı varmıs demesındense varsın kapı ayarı bozulsun daha makbuldur.

Katılıyorum.Kalp kırmaya değmez
  • Bir kerelik birşey olmazda, rahatsız edici hatalar tekrar ederse tepki belli edilmelidir. insanın ömrü dayanmaz Dünya'ya birkere geliyoruz
  • ya arkadaşlar siz birisini uyardığınızda kalp kırarakmı uyarıyorsunuz
    niye kalbi kırılsın adamın ya
    ne bu kristalmi dokunduğunda kırılacak
    insanoğlu bu kadar cimcime değildir merak etmeyin

ha adam hasbelkader bir defa binmiş arabama kapıyıda inerken sert kapatmış
    ne yapacan olur böyle şeyler diyeceksin zaten senin dünyanda bir adam değildir gereksiz yere diyaloga girmenin bir gereği yok
    kaldırımda yürürken her omuzunuza çarpanla diyalog kuracak hır gür çıkartacak olursanız zaten evin yolunu bulamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the-cure -- 8 Temmuz 2008; 15:41:25 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.