Şimdi Ara

GPS Cihazı Secimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu an aracımda blaupunkt rome nav 55E navigasyon sistemi kullanıyorum. Hem radyo hem mp3 çalar hem de gps… Genel olarak cihazdan memnunum, ancak müşteri destekleri hiç yok gibi. Son çıkarttıkları yazılımda da Türkçe karakter problemi var. Üstelik haritalarında sadece ve sadece 4 vilayet var. Oysa bu cihazı büyük heveslerle almıştım. Şimdi maalesef kendimi kazıklanmış hissediyorum.

Bu cihazda gps antenini ön camın iç kısmına yapıştırdım. Anten ile gps bir kablo ile irtibatlı.

Arkadaşlar şimdi yeni bir gps sistemi almak istiyorum. Ancak bu sefer doğru bir seçim yapmak, tekrar hüsrana uğramak istemiyorum

1. En büyük hayalim Daha önceden edindiğim tecrübeden dolayı firmadan bağımsız olabilmek. Yani öyle bir gps cihazım olsun ki şu an en iyi yazılım I go ve harita da başar soft ise onu alıp yükleyebileyim ama daha sonra mesela tomtom gelirse onu da yükleyebileyim. Böyle bir şey PDA larda mümkün ama navigasyon cihazı olarak mümkün mü?

2 Eğer gps olarak bir PDA tercih edersem, ozaman istediğim yazılımı ve haritayı kullanabilirim. Ama bir PDA navigasyon cihazı kadar randımanlı olabilir mi? Aklımda PDA olarak HTC TYTN II var ama ilk tercihim. Bir PDA dan ziyade direk navigasyon cihazı almak. Eğer PDA tercih edersem arabanın içinde gps sinyallerini almak için ön camın içine aynen blaupunkt da ki gibi bir anten mi yapıştırıcam? Çünkü seyir halinde iken uydu sinyallerini kaybetmek istemem?

3. HTC TYTN II nin gps olarak performansı nasıldır? Bu cihazda I go kullanabilir miyim?

Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum…

• O2 ORBIT ( HTC 3300) PDA kullanıyorum. GPS alıcıları araç içinde oldukca iyi. İçinde hazır gelen TOMTOM araba içinde sorunsuz çalışıyor, bu yönde bir sıkıntınız olmaz.

Ancak PDA-PPC lerin ekran boyutu 2.8 inch. Her ne kadar tüm işlevleri için bu yeterli de olsa araç kullanırken ( hele ki bilmediğiniz bir yerde trafikteyseniz) ekran boyutu çok ama çok küçük kalıyor.

Bu yüzden ben PPC'deki GPS özelliğini yürüyüş için kullanıyorum. Araç için ise en az 3.5 inch'lik bir ekran lazım ( GARMIN Streetpilot C510 cihazım var 3.5 ekran boyutu ile) ama o bile küçük geliyor zaman zaman.

1nci sorunuzun cevabını ise henüz bu işte acemi olduğum için bilmiyorum, gelen cevaplardan öğreneceğim ben de.

HTC TYTN II çok güçlü işlemcili güzel bir cihaz. İçinde hazır gelen navigasyon programı olması lazım. GPS performansı oldukca iyi diye biliyorum. Ve tabii ki içinde hazır olandan farklı olarak ikinci hatta üçüncü bir navigasyon programı kurabiliyorsunuz PPC'lere.

İyi günler dilerim.

• İlgilendiğin için tesekkurler Enistgok,

Garminlerde okuduğum kadarıyla dahili batarya var. Bu batarya boşalınca tekrar şarj ediliyor. Ancak her bataryanın bir ömrü var ve bir gün geldiğinde artık şarj olmaz ise yeni bir batarya gerekecek. O zaman bataryayı değiştirmek için İstanbul'a ana servise mi göndermek zorundayız? Bu bence pek pratik değil?
  • Muhakkak... Ama pil ömrü için geçecek 2-3 yılda da zaten cihaz değişimine gidiyor çoğu kişi.

Ben de benim Garmin'i satıp biraz daha büyük ekran almak istiyorum. İstanbul Sirkeci'deki Güllü tic. ile konuştum biraz önce. Ellerinde ismini daha önce duymadığım bir marka varmış. IGO ile dahi çalışıyormuş(PPC için kullandığımız!) 3.5 ve 4.3 inch iki model varmış.
  • Merhaba,

Sana tavsiyem mantikli bir urun alip update leri geldikce guncellemen olacak...

Onerebilecegim ilk makina Garmin 710, yeterli ekran ( 4.3" ) Haritasi ve POI leri basarili
    Ikinci tavsiyem Moi C520, 4.3" ekran, 400mhz islemci ile gayet hızlı ve 20 uydu sinyali tarama kapasitesi ile cok hızlı ve yuksek orantili navigasyon... Antene de ihtiyacın yok, BasarSoft haritası gayet basarılı

Her iki urunde bluetooth destegi mevcut, arac kiti islevselligi
    Mp3 ve foto albumleme ( ne ise yararsa )

Yani gayet iyi urunler ve uzun sure bas agrisi yapmaz...

Selamlar
  • Cevabın için teşekkürler Turkishsun ,

Mio C520 yi aslında ben de düşündüm. Bu cihazda harita başarsoft bildiğm kadarıyla ancak yazılım olarak I Go mu kullanıyor? Birde sanki teknik destekleri ve güncelleme hızları sanki garmine göre biraz daha yetersiz gibi?
  • Ben yaklaşık üç ay önce National Geographics kampanyasından Navia cihazı aldım. İlk alırken bu cihaz ne, acaba hata mı yaptım bu ürünü alırken dedim, ama kullandıkça ürüne alıştım ve sanırım bunda da 3,5" ekran var.
    Bu forumdan takip ettiğim kadarı ile bazı arkadaşlar cihazın içine I go programını yükleyebiliyorlar. yani 1. sorunun cevabını karşılıyor.( ben her nedense orj. yazılımını kullanıyorum. çünkü harita yada yazılım ile ilgili bir sorun yaşadığımda teknik destek alabiliyorum. bu konuda iyiler diyebilirim. bir diğer artıları bana göre harita da sorun olduğunu kabullenip bizden destek istemeleri...)
    Cihazın içinde gps algılayıcısı var ve ön cama her hangi bir şey yapıştırmıyorum. gayet sorunsuz çalışıyor.
    navia da dahili batarya yer alıyor ve ben 3 aydır neredeyse hergün şarj ediyorum. ortalama 2-2,30 saat arası gidiyor. ilk aldığımda ortalama 3 saat gidiyordu. bu konu ile ilgili mail attım batarya değiştirmek istediğimizde yeni batarya takabiliyorlar.

• Evet yazılım olarak iGO kullanıyor. Teknik destek konusunda hiç sorun yaşamassın 2 yıl garanti teknik desteği Albim ( Albim Bilgi İşlem İth. ve Tic. A.Ş. ) veriyor Albimi bilenler bilir sende araşdırırsın.
    Günçellemeler 6 ayda bir çıkar ve Mio nun kendisi tarafından yayınlanır. Garmin de günçellemeler 6 ayda bir çıkmıyormu ?

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: koymen

Cevabın için teşekkürler Turkishsun ,

Mio C520 yi aslında ben de düşündüm. Bu cihazda harita başarsoft bildiğm kadarıyla ancak yazılım olarak I Go mu kullanıyor? Birde sanki teknik destekleri ve güncelleme hızları sanki garmine göre biraz daha yetersiz gibi?
  • Sayın @dem,

Cevabınız için tesekkurler. Mi C520 ve Mio C720 Igo kullanıyor diyorsunuz ancak hangi versiyon I go 8 kuulanmak mümkün mü? Birde bunlarda kullanılan I go lar mioya özel ni yoksa normal pna alar için satılan I go 8 mi?

Birde yakında Mio nun kendi yazılımını geliştirdiği ve önümüzdeki günlerde I go dan vaz geçeceği söyleniyor o zaman yeni bir update den sonra I go kullanamayacak mıyım mio larda (c520 ve c720 ler)

Saygılar.......
  • Bunu aylar önce yazmıştım,basit bir arama ile bulabilirsiniz....

İgo Mio'yu artık istemediğinden Mio'ya olan desteğini ve donanım ortaklığını bitirdi.İkisi farklı anlamlar taşır çünki.Yakın zamanda elinde mio olanlar güncelleme yaptıklarında sürpriz olarak Teleatlas datası ile güncellenecekler.Ancak yapacak bir şey yok,çünki firmalar harita menşeyi konusunda alıcıya bir taahüt sunmazlar.

Mio serisi cihazlarda doğal olarak igo ve menşeyi hiçbir ürün olmayacak artık.
  • Peki I go 8 kullanabileceğim 4,3" ekranlı bluetooth lu bir PNA gps var mıdır?
  • Arkadaşın sorusuna tam yanıtı ben göremedim. -Mio 520 de şu an için kullanılan igo yazılımı, haritası mio ya özel mi yoksa forumlarda falan bulabildiğimiz igo haritaları uyar mı yani o bulduklarımızı kullanabilir miyiz?
  • Merhaba,

Yukarıda da belirtildiği gibi Şu an Mio larda kullanılan yazılım I g 8 harita ise başarsoft datası. Ancak I go firması mio ile olan anlaşmasını sonlandırmış. Bundan sonra Mio cihaz sahipleri yapacakları ilk güncellemede yeni bir yazılım ve teleatlas haritaları ile yollarına devam edeckler.

Aslında I go 8 grafik tabanlı bir yazılım olduğunda sağlıklı bir şekilde çalışabilmek için hızlı bir mikro işlemci ve büyük bir ekrana ihtiyaç duyuyor (I go 8 deki 3 boyutlu görüntüler için bu gerekli..)

Ancak Türkiyede Oldukça tanınmış bir firma I go 8 için çok kaliteli cihazları yakında getirecekmiş. Biraz beklememiz gerekiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: koymen

Peki I go 8 kullanabileceğim 4,3" ekranlı bluetooth lu bir PNA gps var mıdır?

Olmaz mi...

Ortalik kayniyor.

200 usd den baslayan fiatlarla..

Ebay a gir ve gor..

Tabii Ebay disinda da satiliyor. Misalen dedim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkemalu

Arkadaşın sorusuna tam yanıtı ben göremedim. -Mio 520 de şu an için kullanılan igo yazılımı, haritası mio ya özel mi yoksa forumlarda falan bulabildiğimiz igo haritaları uyar mı yani o bulduklarımızı kullanabilir miyiz?

su ana kadar MIOMAP ve IGO yazilimlari ayni haritayi kullaniyordu.
    Hatta hicbir fark gozetmeden..

dedikleri gibi yakin gelecekte MIOMap yazilimi baska haritalari, galiba TeleAtlas, kullanacakmis.
    Ne gam, ne dert TA Tr haritasi gelistirme konusunda son hizla calisiyor.

su anda v7.5 versionlu haritalarini Sygic McGuide adli yazilim altinda calisiyor ve ben de deniyorum oldukca basarili oldugunu soyleyebilirim.
    Emin degilim ama, galiba Navia da ayni haritayi kullaniyormus.

Careler tukenmez..
    Alternatifler hergecen gun artiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.